Moje první kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mikito máme tu variabilní savičku - ale podle toho jak jsem to namíchala - tak to bylo trochu zabetonované
jak jsi to prosím tě odměřovala, opravdu na ty lžíce a nebo třeba odměrkama na mlíčko?
Ona by mi to z lahvičky pila, je to žrout, sní všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rybkabezvody píše:hanah.cz píše:Kaši dávám na radu dr. malá spí bez problémů celou noc od dvou měsíců, takže neřeším aby mi spala nebo tak. V poledne má zatím mrkvičku. A k dotazu - proč dávat kaši lahvičkou — nebude jak prasátko a já nebudu muset znova převlékat, mýt ap.Pipet píše:Myslím, že na tohle se zakladatelka neptala. Neřeš, nesuď. Každého věc.
A proč už chceš dávat kaši a proč z flašky? Kaši jsem dávala až jako třetí příkrm (zelenina, ovoce, kaše), takže nějak v devíti měsících a normálně lžičkou.a hlavně má kaši místo posledního mlíčka, takže když mi sní pár lžiček, protože je to pro ní nové, tak se třeba nezasytí.
Když má jen mrkvičku, tak jste s příkrmy teprve začaly, ne? Já bych fakt chvíli počkala ještě… A pak večer zkus, dej kolik sní a pak jí dej ještě mlíčko, aby neměla v noci hlad, když toho na začátku moc nesní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rybkabezvody píše:
Mikito máme tu variabilní savičku - ale podle toho jak jsem to namíchala - tak to bylo trochu zabetonovanéjak jsi to prosím tě odměřovala, opravdu na ty lžíce a nebo třeba odměrkama na mlíčko?Ona by mi to z lahvičky pila, je to žrout, sní všechno
rybko uz sem to napsala na minule strane…nemerim vubec…proste primichavam kasu do vody az je hustota takova jaka se mi libi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
Jeste muzes delat to cim jsme zacinali my, udelala se lahev UM a do toho dve odmerky kase a postupne jsme davku zvysovaly, aby si brisko zvyklo
to je dobrý nápad - jsem zatím jako Alenka v říši divů
Děkujuuuu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo ale do UM se dava nemlecna kase zasejc
prvni kase je mlecna od nestle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak všem moc děkuju za odpovědi, zksuím to podle Jizvíkové a když jí to napojede, tak to nebudu hrotit a jak píše Pipet, nebudu chvátat. Ono se asi celkem nic nestane když nebude mít kaši další tři měsíce. Přibírá krásně, tak to nechám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, určitě se budu opakovat po někom, ale nečtu
Dávkování neřeš, ohřej vodu, přisypávej a míchej, dokud to nebude tak, jak chceš. Já myslím, že je jedno, jestli flaškou nebo lžičkou, každý dává jinou konzistenci v jinou dobu a má jinak utahaný dítko..
Někdy se mi stalo, že byla verunka na lžičku unavená, přitom hlad měla, a když jsem kaši přelila do flašky, vymlaskla to jako nic. Nevím, jaké máš flašky, já mám nuka, ten má savičku na kaši s dírou jak kr..
Nebo můžeš dávat jenom mlíko zahuštěné kaší, dávám nějakou tu rýžovou, či co to je, neovlivní chuť, jenom zahustí. Nebo se prodává Mlíčko s kaší (např.hami) a to taky dáš do fláši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,já kaši dávala jen lžičkou,byl to vlastně první příkrm,i když být nemá a vlastně jsem ho na kaši naučila jíst lžičkou,moc nechápu proč chceš kaši dávat do láhve,ale je to tvá věc…
Dávkování neřeším ,dělala jsem to podle oka,aby byla tak akorát hustá,ale když to chceš do láhve tak to nevím,to už ti tady bylo poraděno,jen mě napadlo,jako dobrá alternativa kaší je mlíčko s kaší,je tekuté,jen ho hodíš do mikrovlny a ohřeješ a promícháš…nám moc chutnalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Ahoj, určitě se budu opakovat po někom, ale nečtuDávkování neřeš, ohřej vodu, přisypávej a míchej, dokud to nebude tak, jak chceš. Já myslím, že je jedno, jestli flaškou nebo lžičkou, každý dává jinou konzistenci v jinou dobu a má jinak utahaný dítko..
Někdy se mi stalo, že byla verunka na lžičku unavená, přitom hlad měla, a když jsem kaši přelila do flašky, vymlaskla to jako nic. Nevím, jaké máš flašky, já mám nuka, ten má savičku na kaši s dírou jak kr..
Nebo můžeš dávat jenom mlíko zahuštěné kaší, dávám nějakou tu rýžovou, či co to je, neovlivní chuť, jenom zahustí. Nebo se prodává Mlíčko s kaší (např.hami) a to taky dáš do fláši
Zuzouš,já taky mám láhve od Nuka a neumím si představit dávat do toho kaši
,malej přes ty jejich mini dírky nevytáhl ani mléko ani čaj,musela jsem do nich udělat obří díru,aby pil normálně…přitom máme savičku přiměřeně k jeho věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačka píše:
moc nechápu proč chceš kaši dávat do láhve,ale je to tvá věc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rybkabezvody píše:kecačka píše:
moc nechápu proč chceš kaši dávat do láhve,ale je to tvá věc…zřejmně proto že boužel mé dítko nejni v necelých peti měsící génius a nenají se lžičkou bez toho aniž by nebylo jako čuník a po koupání je to trochu házení perel sviním
Jsem pak dávala kaši před koupáním a po koupání ještě mlíko na docpání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:rybkabezvody píše:Jsem pak dávala kaši před koupáním a po koupání ještě mlíko na docpáníkecačka píše:
moc nechápu proč chceš kaši dávat do láhve,ale je to tvá věc…zřejmně proto že boužel mé dítko nejni v necelých peti měsící génius a nenají se lžičkou bez toho aniž by nebylo jako čuník a po koupání je to trochu házení perel sviním
to jsem si také říkala, že by to šlo, jenže my blinkáme
Takže jí dám najíst a fofrem na klínový polštář a hajat
Dnes jí udělám malinko kašičky na ochutnání a zvyknutí si na chuť, tak 2-3 lžičky a snad jí udržím čistou a dokrmím mlíčkem, prostě jen aby neměla jen pořád to jedno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rybkabezvody píše:kecačka píše:
Chápu,že neumí jíst ze lžičky,ale na něčem se to naučit musí,ne?
Já jsem syna naučila na kaši,taky byl jako čuně,ale lepšilo se to,chce to vydržet… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačka píše:zuzouš píše:Zuzouš,já taky mám láhve od Nuka a neumím si představit dávat do toho kaši
Ahoj, určitě se budu opakovat po někom, ale nečtuDávkování neřeš, ohřej vodu, přisypávej a míchej, dokud to nebude tak, jak chceš. Já myslím, že je jedno, jestli flaškou nebo lžičkou, každý dává jinou konzistenci v jinou dobu a má jinak utahaný dítko..
Nebo můžeš dávat jenom mlíko zahuštěné kaší, dávám nějakou tu rýžovou, či co to je, neovlivní chuť, jenom zahustí. Nebo se prodává Mlíčko s kaší (např.hami) a to taky dáš do fláši
,malej přes ty jejich mini dírky nevytáhl ani mléko ani čaj,musela jsem do nich udělat obří díru,aby pil normálně…přitom máme savičku přiměřeně k jeho věku.
Nuk má tři savičky,na čaj, mlíko a na kaši. Když tu kaši neuděláš jak beton, zvládne to normálně vycucnout tou savičkou na kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:kecačka píše:Nuk má tři savičky,na čaj, mlíko a na kaši. Když tu kaši neuděláš jak beton, zvládne to normálně vycucnout tou savičkou na kaši.zuzouš píše:Zuzouš,já taky mám láhve od Nuka a neumím si představit dávat do toho kaši
Jéé,tak to ani nevím
,a jak to poznám,která je která,tam je to někde napsané?Já koupila jen savišku podle věku,myslím 6-18měs.,myslím,ted to přesně nevím a byla tam dírka,že špendlík by neprošel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit