Moje první kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1950
14.11.10 20:46

Moje první kaše

ahoj, prosím prosím jak jste dětem dávaly první kaši? Dnes jsem poprvé zkusila dát Moje první kaše od Beby a naivně jsem si myslela že jí nasypu do teplé vody do lahvičky, proklepu a malá bude pít, jenže chyba lávky a nakonec za děsného řevu :oops: jsem samozřejmně umyté a voňavé holčičce dávala lžičkou, takže kuchyň jako po výbuchu, malou okamžitě převléknout… :zed: Je nějaká kašička co se dá pít z lahvičky a nebo prostě musím lžičkovat, máte nějaký trik? A ještě mě napadlo, jak jste odměřovaly kaši? Přijde mi termín zarovnaná polévková lžíce trochu nepřesný - máme netypické lžíce a nevím jestli nehrozí dehydratace jako u mléka když dám víc než je psáno…:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.11.10 20:51

A proč už chceš dávat kaši a proč z flašky? Kaši jsem dávala až jako třetí příkrm (zelenina, ovoce, kaše), takže nějak v devíti měsících a normálně lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.11.10 20:51

Ahojky, s lahvičkou neporadím, dávám od začátku ze lžičky :wink: Z lahvičky to nechtělo téct nebo malá nechtěla?
A co se týče dávkování - kdybych to dodržovala přesně, je kaše tak řídká, že by to nešlo lžičkou ani za nic :-? Takže klidně dám víc prášku, co vím z okolí, dělá to víc maminek, prostě, aby kaše byla fakt kaše :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.11.10 20:52

Já tedy s kaší začínala, malý spal od narození skoro celou noc, pak se ale začal budit, mlíko mu nestačilo…takže dostává kaši a před spaním mlíko a všechno je zpátky při starém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
14.11.10 20:53

Pokud chceš, aby protekla savičkou, tak udělej kaši řidší než je uvedeno v návodu. Já musela mj. i tak jednu savičku prostřihnout. Přece jen kaše nebude tak tekutá jak UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
14.11.10 20:54
Pipet píše:
A proč už chceš dávat kaši a proč z flašky? Kaši jsem dávala až jako třetí příkrm (zelenina, ovoce, kaše), takže nějak v devíti měsících a normálně lžičkou.

Myslím, že na tohle se zakladatelka neptala. Neřeš, nesuď. Každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.11.10 20:57

Dávám kaši z lahve, z flašky ne :-)
prvni byla hami, ted kupujeme nestle apod, proste co je levnejsi :) pouzivame odmerky na UM, davame na celou lahev 7 odmerek kase a pije v pohode, ale musis mit specialni savicku s vetsi dirkou. lzickou davam prikrmy, vecer jsou uz utahani a cisti, takze jedeme v lahvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
14.11.10 21:00
hanah.cz píše:
Pipet píše:
Myslím, že na tohle se zakladatelka neptala. Neřeš, nesuď. Každého věc.

Kaši dávám na radu dr. malá spí bez problémů celou noc od dvou měsíců, takže neřeším aby mi spala nebo tak. V poledne má zatím mrkvičku. A k dotazu - proč dávat kaši lahvičkou — nebude jak prasátko a já nebudu muset znova převlékat, mýt ap. :-D a hlavně má kaši místo posledního mlíčka, takže když mi sní pár lžiček, protože je to pro ní nové, tak se třeba nezasytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.11.10 21:02

kasu davam z flasky od zacatku do ted…ta prvni kase hodne hrudkuje…musis sypat pomalu a u toho slehat vidlickou jak diva aby tam nebyly hrudky a neucpavaly to pak…jestli mas avent tak kup ten s velkou podlouhlou dirkou..tou to protece a nedelej tak hustou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
14.11.10 21:02
jizvíková píše:
Dávám kaši z lahve, z flašky ne :-)
prvni byla hami, ted kupujeme nestle apod, proste co je levnejsi :) pouzivame odmerky na UM, davame na celou lahev 7 odmerek kase a pije v pohode, ale musis mit specialni savicku s vetsi dirkou. lzickou davam prikrmy, vecer jsou uz utahani a cisti, takze jedeme v lahvi

přesně, tak jsem to myslela :mrgreen: . Na návodu na té kaši je napsáno – pro uk. 4 měsíce – 120 ml vody a 6 zarovnaných polévkových lžic :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
14.11.10 21:03

Když chceš kaši dávat z láhve tak musíš na to savičku s větším otvorem.
Dávkování - odhaduju, dávám teda lžičkou ale podle návodu by to bylo strašně řídké, takže přisypávám až je to husté na lžičku. Takže to udělej řídké tak aby to šlo přes savičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.11.10 21:04

Jeste muzes delat to cim jsme zacinali my, udelala se lahev UM a do toho dve odmerky kase a postupne jsme davku zvysovaly, aby si brisko zvyklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.11.10 21:04

jo a ja to nedelam podle navodu nebo presne na odmerky…proste dam tam vody kolik chci cca kase…a pak prisypavam az se mi hustota libi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.11.10 21:05

Já to nemyslela zle, to není poznat z psaného… že zakladatelky malá podle podpisu váží tolik, co Majda v roce=) takže kvůli přibírání to nebude, o buzení v noci nic nepsala… Takže když to není nutné, klidně bych počkala ještě měsíc, dva (pokud jí mlíčko stačí) a třeba bude na lžičku připravenější…
Kaše je jídlo, takže by se měla jíst lžičkou podle mě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.11.10 21:06
Pipet píše:
Já to nemyslela zle, to není poznat z psaného… že zakladatelky malá podle podpisu váží tolik, co Majda v roce=) takže kvůli přibírání to nebude, o buzení v noci nic nepsala… Takže když to není nutné, klidně bych počkala ještě měsíc, dva (pokud jí mlíčko stačí) a třeba bude na lžičku připravenější…
Kaše je jídlo, takže by se měla jíst lžičkou podle mě :wink:

treba ja mam kasu jako hustci mliko takze piti :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí