Moje první kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Moje první kaše
ahoj, prosím prosím jak jste dětem dávaly první kaši? Dnes jsem poprvé zkusila dát Moje první kaše od Beby a naivně jsem si myslela že jí nasypu do teplé vody do lahvičky, proklepu a malá bude pít, jenže chyba lávky a nakonec za děsného řevu
jsem samozřejmně umyté a voňavé holčičce dávala lžičkou, takže kuchyň jako po výbuchu, malou okamžitě převléknout…
Je nějaká kašička co se dá pít z lahvičky a nebo prostě musím lžičkovat, máte nějaký trik? A ještě mě napadlo, jak jste odměřovaly kaši? Přijde mi termín zarovnaná polévková lžíce trochu nepřesný - máme netypické lžíce a nevím jestli nehrozí dehydratace jako u mléka když dám víc než je psáno…:mavam:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč už chceš dávat kaši a proč z flašky? Kaši jsem dávala až jako třetí příkrm (zelenina, ovoce, kaše), takže nějak v devíti měsících a normálně lžičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, s lahvičkou neporadím, dávám od začátku ze lžičky
Z lahvičky to nechtělo téct nebo malá nechtěla?
A co se týče dávkování - kdybych to dodržovala přesně, je kaše tak řídká, že by to nešlo lžičkou ani za nic
Takže klidně dám víc prášku, co vím z okolí, dělá to víc maminek, prostě, aby kaše byla fakt kaše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy s kaší začínala, malý spal od narození skoro celou noc, pak se ale začal budit, mlíko mu nestačilo…takže dostává kaši a před spaním mlíko a všechno je zpátky při starém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš, aby protekla savičkou, tak udělej kaši řidší než je uvedeno v návodu. Já musela mj. i tak jednu savičku prostřihnout. Přece jen kaše nebude tak tekutá jak UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
A proč už chceš dávat kaši a proč z flašky? Kaši jsem dávala až jako třetí příkrm (zelenina, ovoce, kaše), takže nějak v devíti měsících a normálně lžičkou.
Myslím, že na tohle se zakladatelka neptala. Neřeš, nesuď. Každého věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám kaši z lahve, z flašky ne ![]()
prvni byla hami, ted kupujeme nestle apod, proste co je levnejsi
pouzivame odmerky na UM, davame na celou lahev 7 odmerek kase a pije v pohode, ale musis mit specialni savicku s vetsi dirkou. lzickou davam prikrmy, vecer jsou uz utahani a cisti, takze jedeme v lahvi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanah.cz píše:Pipet píše:Myslím, že na tohle se zakladatelka neptala. Neřeš, nesuď. Každého věc.
Kaši dávám na radu dr. malá spí bez problémů celou noc od dvou měsíců, takže neřeším aby mi spala nebo tak. V poledne má zatím mrkvičku. A k dotazu - proč dávat kaši lahvičkou — nebude jak prasátko a já nebudu muset znova převlékat, mýt ap.
a hlavně má kaši místo posledního mlíčka, takže když mi sní pár lžiček, protože je to pro ní nové, tak se třeba nezasytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kasu davam z flasky od zacatku do ted…ta prvni kase hodne hrudkuje…musis sypat pomalu a u toho slehat vidlickou jak diva aby tam nebyly hrudky a neucpavaly to pak…jestli mas avent tak kup ten s velkou podlouhlou dirkou..tou to protece a nedelej tak hustou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
Dávám kaši z lahve, z flašky ne
prvni byla hami, ted kupujeme nestle apod, proste co je levnejsipouzivame odmerky na UM, davame na celou lahev 7 odmerek kase a pije v pohode, ale musis mit specialni savicku s vetsi dirkou. lzickou davam prikrmy, vecer jsou uz utahani a cisti, takze jedeme v lahvi
přesně, tak jsem to myslela
. Na návodu na té kaši je napsáno – pro uk. 4 měsíce – 120 ml vody a 6 zarovnaných polévkových lžic
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když chceš kaši dávat z láhve tak musíš na to savičku s větším otvorem.
Dávkování - odhaduju, dávám teda lžičkou ale podle návodu by to bylo strašně řídké, takže přisypávám až je to husté na lžičku. Takže to udělej řídké tak aby to šlo přes savičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste muzes delat to cim jsme zacinali my, udelala se lahev UM a do toho dve odmerky kase a postupne jsme davku zvysovaly, aby si brisko zvyklo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a ja to nedelam podle navodu nebo presne na odmerky…proste dam tam vody kolik chci cca kase…a pak prisypavam az se mi hustota libi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nemyslela zle, to není poznat z psaného… že zakladatelky malá podle podpisu váží tolik, co Majda v roce=) takže kvůli přibírání to nebude, o buzení v noci nic nepsala… Takže když to není nutné, klidně bych počkala ještě měsíc, dva (pokud jí mlíčko stačí) a třeba bude na lžičku připravenější…
Kaše je jídlo, takže by se měla jíst lžičkou podle mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Já to nemyslela zle, to není poznat z psaného… že zakladatelky malá podle podpisu váží tolik, co Majda v roce=) takže kvůli přibírání to nebude, o buzení v noci nic nepsala… Takže když to není nutné, klidně bych počkala ještě měsíc, dva (pokud jí mlíčko stačí) a třeba bude na lžičku připravenější…
Kaše je jídlo, takže by se měla jíst lžičkou podle mě
treba ja mam kasu jako hustci mliko takze piti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit