Moji rodiče jsou sobci, ale ...

Anonymní
6.6.18 13:31

Moji rodiče jsou sobci, ale ...

No, jak začít, abych tu nepsala román. Tak to zkrátím. Před asi měsícem se moji rodiče dozvěděli, že jsem těhotná a pak vdaná. Do té doby mě dusili smska a telefonáty, jak jsme s manželem neschopní, nevděční (nechali nás 2roky bydlet na jejich chatě, kde manžel musel zainvestovat). Prostě se jim pořád něco nelíbilo. :-( Ted se budeme právě z té chaty stěhovat, já jsem v 8měsíci a o práci jsem na začátku těhotenství přišla, takže manžel dělá dvě práce a ještě vypomáhá kamarádovi, který má na starosti rekonstrukci paneláků (manžel je původně eletrikář), abych aspon trochu vypomohla, tak jsem vzala aspon roznos letáků a po porodu se s manželem budeme střídat v hlídání. Já brigádně občas noční, on jeho práce (od srpna naštěstí lépe placená)+ home office. Kdyby nebylo tchýně a tchána, kteří nám vypomohli a pomáhají, tak se asi složím. Neříkám, že umíráme hlady, ale nic moc to také není. Platíme vodu/elektřinu i dan na chatě a to samé na domě, kde ještě nebydlíme, moje rodiče nenapadlo nám říct, aby jsme to neřešili. Spíš se zajímají, co na chatě zůstane a klepou se, aby jsme vypadli a oni měli chatu pro sebe. Jinak prcek od nich nic nedostal. Výbavu mu dělala tchýně, já a hodně věcí jsme dostali od manželových příbuzných a ted se teprve dostávám k tématu. Rodiče, tedy spíše matka chce vnuka vídat, prostě chce občas fotku, občas ho povozit, ale hlídat nikoliv. Spíš mi to přijde, že na městečku se chce pochlubit vnukem, ale vypomoci nikoliv. Můj otec zájem nemá. Jak by jste se zachovali? Má vůbec smysl mít takovou babičku? Já kdybych měla splaceno aspon půlku z hypotéky, tak dům prodám a odstěhuji, ale to ted je nereálné.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
30971
6.6.18 13:35

No nevím, zda jsou rodiče sobci, ale ty jsi nevděčné kvítko, co jen očekává pomoc druhých, zcela určitě.

• načítám...
35805
6.6.18 13:36

Takže ty jsi svým rodičů neřekla, že jsi se vdala a jsi těhotná? Proč? Proč by ti teda měli dělat výbavičku?

Příspěvek upraven 06.06.18 v 13:37

• načítám...
732
6.6.18 13:36

Jsi v osmém měsíci a vdaná a rodiče se to dozvěděli teprve před měsícem? A ty od nich chceš výbavu a příslib hlídáni? :nevim: Možná není chyba na jejich straně…

• načítám...
29350
6.6.18 13:38
@Anonymní píše:
No, jak začít, abych tu nepsala román. Tak to zkrátím. Před asi měsícem se moji rodiče dozvěděli, že jsem těhotná a pak vdaná. Do té doby mě dusili smska a telefonáty, jak jsme s manželem neschopní, nevděční (nechali nás 2roky bydlet na jejich chatě, kde manžel musel zainvestovat). Prostě se jim pořád něco nelíbilo. :-( Ted se budeme právě z té chaty stěhovat, já jsem v 8měsíci a o práci jsem na začátku těhotenství přišla, takže manžel dělá dvě práce a ještě vypomáhá kamarádovi, který má na starosti rekonstrukci paneláků (manžel je původně eletrikář), abych aspon trochu vypomohla, tak jsem vzala aspon roznos letáků a po porodu se s manželem budeme střídat v hlídání. Já brigádně občas noční, on jeho práce (od srpna naštěstí lépe placená)+ home office. Kdyby nebylo tchýně a tchána, kteří nám vypomohli a pomáhají, tak se asi složím. Neříkám, že umíráme hlady, ale nic moc to také není. Platíme vodu/elektřinu i dan na chatě a to samé na domě, kde ještě nebydlíme, moje rodiče nenapadlo nám říct, aby jsme to neřešili. Spíš se zajímají, co na chatě zůstane a klepou se, aby jsme vypadli a oni měli chatu pro sebe. Jinak prcek od nich nic nedostal. Výbavu mu dělala tchýně, já a hodně věcí jsme dostali od manželových příbuzných a ted se teprve dostávám k tématu. Rodiče, tedy spíše matka chce vnuka vídat, prostě chce občas fotku, občas ho povozit, ale hlídat nikoliv. Spíš mi to přijde, že na městečku se chce pochlubit vnukem, ale vypomoci nikoliv. Můj otec zájem nemá. Jak by jste se zachovali? Má vůbec smysl mít takovou babičku? Já kdybych měla splaceno aspon půlku z hypotéky, tak dům prodám a odstěhuji, ale to ted je nereálné.

takže bys vlastně chtěla, aby rodiče platili za vás nějaké náklady nebo vám přispívali? A jinak teda nechápu, píšeš, že jsi v 8. měsíci, ale pak píšeš, že prckovi nic nedali, jen ho chtějí občas vozit… tak je už to dítě na světě nebo ne?
Takže dítě „půjčíš“ jen za nějakou výpomoc? Tohle mi napsat nebo říct snacha, tak se asi budu spíš smát, jak je vypočítavá… jinak z vlastní zkušenosti můžu říct, že si to s tou prací a miminkem maluješ trochu moc narůžovo, abys nakonec nebyla ráda, až ti matka to dítě v kočárku vezme a pohlídá, když ty se budeš chtít vyspat po tom nočním hlídání…

To, že jsi těhotná a vdaná, to jsi jim oznámila až před měsícem? Tak asi ten váš vzájemný vztah a komunikace nebyl nikdy nějaký dobrý, když je to takhle, ne? Tak co tě na tom překvapuje?

Příspěvek upraven 06.06.18 v 13:39

• načítám...
1026
6.6.18 13:38

Kdyby byli takoví sobci, tak by vás asi na chatě bydlet nenechali, ne? Nám nepomáhali ani naši ani tchánovci, začínali jsme od nuly, ale nikdy by mě nenapadlo říct, že jsou sobci (pomáhat a nebo hlídat není ničí povinnost)

• načítám...
20767
6.6.18 13:40
@Cuddy píše:
No nevím, zda jsou rodiče sobci, ale ty jsi nevděčné kvítko, co jen očekává pomoc druhých, zcela určitě.

Nenapsala bych to lépe…
Jakože měli rodiče říct, ať tu elektřinu neplatíte a měli to zacvakat sami? Proč? 8o Jste snad dospělí, ne? Opravdu mě fascinuje, když čeká dítě někdo, kdo není schopen ani zaplatit si své náklady, natož nedej bože si první najít takovou práci, aby nežili z ruky do huby. :zed:

• načítám...
29350
6.6.18 13:40
@pikola píše:
Takže ty jsi svým rodičů neřekla, že jsi se vdala a jsi těhotná? Proč? Proč by ti teda měli dělat výbavičku?Příspěvek upraven 06.06.18 v 13:37

nejlépe aby byli jasnovidci, že už tu výbavičku dávno neměli koupenou a na účtu nepřistála částka na nový kočárek…

• načítám...
Anonymní
6.6.18 13:41

...

@pikola My jsme se nestýkali, kvůli otci, který zapříčinil můj vyhazovat z práce. Ono je to složité :-( Manžel se mě zastal a bylo zle. Ono je to složité. Navíc jsme před rokem přestali investovat do chaty a začali se orientovat na vlastní bydlení, což se také nesetkalo s vřelým přijetím a manžel pro ně najednou byl sobec, že chce bydlet ve svém.

• Upravit
15425
6.6.18 13:41
@Anonymní píše:

Fakt nevděční sobci, vykašli se na ně a radši pořàdně oškubej tchánovce :palec:

• načítám...
20767
6.6.18 13:42
@nedline píše:
Jsi v osmém měsíci a vdaná a rodiče se to dozvěděli teprve před měsícem? A ty od nich chceš výbavu a příslib hlídáni? :nevim: Možná není chyba na jejich straně…

Sice to ví teprve měsíc, ale už měli minimálně přivézt kočárek a zásobu plen na půl roku. Bože, proč jsou ti lidé tak nesamostatní? :zed:

• načítám...
Elenloth
6.6.18 13:43

Já tomu nějak nerozumím. To si musí babička právo vídat se s vnukem předplatit, nebo jak to myslíš?

• Upravit
1567

Kolik vám je? Jinak já bych byla rodičům vděčná, že mě nechají bydlet v jejich chatě pouze za náklady. My s ex bydleli u tchyně v domě a krom nákladů (voda, elektřina,..), jsme platili i nájem. Není povinnost rodičů kupovat vnoučeti výbavu, vy jste rodiče a máte se postarat. Stejně tak hlídání- není to povinnost. Takže pokud babička půjde občas s kočárkem na procházku po městě, brala bych to jako nadstandard. Já mám 3 děti, hlídání od rodiny opravdu nula a nikdy mě nenapadlo to nějak řešit a rodinu kvůli tomu odstřihnout.

• načítám...
2689

Já to nějak nechápu. Ty chceš, aby tě rodiče dotovali nebo jak? Že platíte vodu, alektřinu a co jako? Vždyt to platí přece každej, bydlení neni zadarmo.Jste dospělí a co nevidět budete rodina, musíte se starat samy.
Jinak ohledně hlídání, vždyt se to mimčo ani nenarodilo, nemá cenu to ted řešit, babičce bych určitě v hlídání nebránila, pokud bude mít zájem, i kdy šlo jen o povození v kočárku.

• načítám...
Anonymní
6.6.18 13:45

...

Požádám o zrušení tohodle tématu, protože tady lidé mají jasno. Nikdo neví, co mi vše zlé otec způsobil a já nenapsala, že od nich něco požaduji za půjčení dítěte, ale šlo mi o to, jestli kvůli dítěti zapomenout na tu všechnu bolest a hrát si, že je vše růžové, ale nebyla jsem zde pochopena a ještě jsem sobec. Takže super. Díky za nepochopení.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová