Hádky kvůli rodičům

Anonymní
1.6.18 09:13

Hádky kvůli rodičům

Tak já už nevím co dělám špatně. Přítel by se pro jeho rodinu roztrhal. Jeho rodiče jsou rozvedení, táta si našel přítelkyni u které bydlí, ale pokaždé když něco potřebuje obrátí se na přítele. Máme dvě auta a on potřeboval na týden auto půjčit, protože jeho bylo v servisu a místo toho, aby požádal přítelkyni o to, aby mu půjčila auto, když bude potřebovat(praci má 5minit pěšky), musel mu na týden auto půjčit přítel. A já mu říkám, jestli mu to nepřijde blbý? A ať si ani nemyslí, že až on tohle bude po otci požadovat, kdyby náhodou měl v budoucnu problém s autem a chtěl by po otci půjčit jeho auto, on by mu jeho nové auto na týden určitě nepůjčil. Navíc je jeho otec kuřák a i v tom našem autě kouří, když ho má půjčené. Další věc není jen půjčení jednoho z našich aut, ale i to, že do toho servisu cca 50km ho opět odvážel přítel, i přes to, že mu přítelkyně řekla, že by ho tam v sobotu odvezla, ale on to jeho auto musí mít nutně už v pátek. A tak jsem včera vybouchla. Řekla jsem, že je hezký, že je to jeho táta, ale tohle všechno mu nikdy nevrátil..přítel s ním lítal kolikrát k lékaři, do Nemocnice a tak podobně, bral si kvůli němu volno v práci..a jeho otec za nim nebyl ani schopný dojet na návštěvu do nemocnice když tam ležel..Takže máme teď tichou domácnost s tím, že si přítel o me mysli snad to nejhorší. Je mi jasné, že si budete myslet, že dělám jen scény, ale já bych téma hadkama chtěla dokázat, aby konečně otevřel oči a uměl občas říci NE! Říká se, že pro rodinu vše, ale on to VŠE od rodiny zpět nedostava..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.6.18 09:15

Tohle si musí vyřešit chlap.. pokud sebou nechá orat, tak ty s tim nic neuděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.18 09:19

@martina.se připadám si jako blbec už..už mi to vadí a zbytečně se kvůli tomuhle hádáme, ale nedokážu to jen tak přehlížet a vždy z toho vyjdu nejhůř já.

• Citovat
  • Upravit
15423
1.6.18 09:20
@Anonymní píše:
Tak já už nevím co dělám špatně. Přítel by se pro jeho rodinu roztrhal. Jeho rodiče jsou rozvedení, táta si našel přítelkyni u které bydlí, ale pokaždé když něco potřebuje obrátí se na přítele. Máme dvě auta a on potřeboval na týden auto půjčit, protože jeho bylo v servisu a místo toho, aby požádal přítelkyni o to, aby mu půjčila auto, když bude potřebovat(praci má 5minit pěšky), musel mu na týden auto půjčit přítel. A já mu říkám, jestli mu to nepřijde blbý? A ať si ani nemyslí, že až on tohle bude po otci požadovat, kdyby náhodou měl v budoucnu problém s autem a chtěl by po otci půjčit jeho auto, on by mu jeho nové auto na týden určitě nepůjčil. Navíc je jeho otec kuřák a i v tom našem autě kouří, když ho má půjčené. Další věc není jen půjčení jednoho z našich aut, ale i to, že do toho servisu cca 50km ho opět odvážel přítel, i přes to, že mu přítelkyně řekla, že by ho tam v sobotu odvezla, ale on to jeho auto musí mít nutně už v pátek. A tak jsem včera vybouchla. Řekla jsem, že je hezký, že je to jeho táta, ale tohle všechno mu nikdy nevrátil..přítel s ním lítal kolikrát k lékaři, do Nemocnice a tak podobně, bral si kvůli němu volno v práci..a jeho otec za nim nebyl ani schopný dojet na návštěvu do nemocnice když tam ležel..Takže máme teď tichou domácnost s tím, že si přítel o me mysli snad to nejhorší. Je mi jasné, že si budete myslet, že dělám jen scény, ale já bych téma hadkama chtěla dokázat, aby konečně otevřel oči a uměl občas říci NE! Říká se, že pro rodinu vše, ale on to VŠE od rodiny zpět nedostava..

Kolikrát už si to auto otec už půjčoval? Jestli to bylo poprvé, tak jak víš, že vám to pak otec neoplatí, až budete potřebovat?
Jinak mi si také v rodině pomáháme a odvézt rodiče k doktorovi považuju za samozřejmost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.6.18 09:21

A vy jste to druhé auto potřebovali? Přítelkyně auto nevyužívá? Prostě stálo doma? Ty bys svým rodičům nepomohla?
To kouření by mi vadilo, to bych se snažila nějak zazrhnout.
K té nemocnici, třeba nemá rád to prostředí, můj taťka vždycky přijde max jednou na 10 minut a je na něm vidět, jak strašně moc je nervózní a nesvůj, že tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
1.6.18 09:23

Vozit rodiče do nemocnice mi nepřijde nijak přes čáru, táta se o něj staral když byl dítě, tak mu teď vrací.. půjčit auto by se taky dalo pochopit, ale rozhodně by mi vadilo, kdyby se v půjčeném autě choval jako prase, například tam kouřil, ten smrad z toho pak nejde dostat :zed: drtivá většina kuřáků co znám si ani ve svém autě nezapálí, aby jim nesmrdělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.18 09:27

@ivašot. Auto už si půjčoval minimálně 3×. Ano, jeho přítelkyně má práci, ve které končí brzy, a autem nejezdí, protože to má také kousek. Ano, je samozřejmostí odvést rodiče do Nemocnice nebo se o ně starat, když to potřebují, ale museli byste zažít tu situaci..

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
1.6.18 09:31

Ale ty těmi hádkami vůbec nic nevyřešíš a sama vidíš, že jsi potom za tu nejhorší. Tenhle mechanismus u nich funguje dlouhodobě a mám dojem, že v tom je skrytá touha zavděčit se a být pochválen. Takhle to prostě tvůj přítel a jeho otec mají a není to ojedinělý případ. Ty se mu snažíš otevřít oči, ale neuvědomuješ si, že tvůj přítel to dělat chce a motivem jeho chování není touha nenechat se zneužívat, ale touha po pochvale a být potřebný. Jestli s tím hned nepřestaneš, tak ti to začne zatajovat a bude ti lhát. Otoč si to a představ si, že by ti zakazoval pomoci tvé mámě v případech, které ty povazuješ za důležité. Nemysli si, vím, jak strašně to se.re. Dá se s tím udělat jedině to, že to otočíš ve svůj prospěch a bude mít stejně dobrý pocit, i když pomáhá tobě. Ale to je velmi těžké, mně to také nejde, takže už to jen ignoruju. Představ si, že máš malé dítě a tvůj muž nemůže být v pátek odpoledne doma, protože jede k rodičům, neboť oni potřebují odvézt do hospody aby tam nemuseli autobusem, nebo pěšky. No tak svět se nezboří, ty příště nebudeš mít na něco také čas.

• Citovat
  • Upravit
72725
1.6.18 09:31
@Anonymní píše:
@martina.se připadám si jako blbec už..už mi to vadí a zbytečně se kvůli tomuhle hádáme, ale nedokážu to jen tak přehlížet a vždy z toho vyjdu nejhůř já.

njn, ale nemůžeš se do toho míchat, je to jeho boj.. když se do toho budeš plést, budeš za špatnou.. ale rozumim Ti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.6.18 09:33

Jediné co by mi vadilo je kouření v autě, to bych nepujcila ale jinak nevidím na tom nic tak špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
1.6.18 09:50
@Anonymní píše:

Trochu jiny pohled. Auto, ktere otci pujcil, je zrejme jeho auto. Ne vase. To, ze venuje cas svemu otci, je v poradku. Jestli se on sam neciti zneuzivany, pak se nediv, ze se na tebe zlobi, ze ho omezujes.
Uvedom si, ze jste 2 dospeli lide s vlastni odpovednosti za sve jednani. Ty svym rodicum nepomahas? Jak by se ti libilo, kdyby ti on zakazoval neco delat?

Nekdy mi tady prijde, ze vsechny mate patent na rozum a z chlapu delate nesvepravne tvory. Ty nejsi jeho matka, ty jsi jeho partnerka. A pokud se tak nebudes chovat, pak se muze stat, ze budes jeho byvala partnerka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.6.18 09:50

Jako promiň, ale to co děláš je fakt přes čáru. Nedivím se, že je na tebe naštvaný. Je naprosto normální si v rodině pomáhat. Kdyby mě rodiče o něco poprosili a já je poslala do háje, musela bych se za sebe stydět. Auta si půjčujeme normálně a to i mezi kamarády, vozíme rodiče do nemocnic a k lékařům. Rodiče nám to zase oplatí jinak. Nebuď sobec, přítel není tvůj majetek. Nezapomeň na to, že rodinu nevymění, ale přítelkyni by mohl…

• Citovat
  • Upravit
14895
1.6.18 11:00

Je to jeho rodina..ne tvoje.Tak se mu do toho nepleť. Jinak se rozpadne vztah, protože pro něj budeš nesnesitelná megera co se mu se.re do vztahu s jeho rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
1.6.18 11:33

Zažila jsem něco podobného, dopadlo to tak, že si můj tehdejší přítel našel jinou, byla jsem dost mladá a tenkrát mi dost věcí nedocházelo, všechno jsem si uvědomila až potom…ve finále jsem ráda, že to tak dopadlo, protože mám teď lepšího muže a lepší život, ale tenkrát mě to dost zasáhlo a v životě bych už do vztahu partnera a jeho rodičů nekecala, proto mě má taky můj nynější muž tak rád a jeho rodiče též :-) s jeho rodiči vycházíme velmi dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.6.18 20:39

Co by mi opravu vadilo, by bylo kouření v autě. Ale to by měl tátovi zatrhnout tvůj přítel.
Pokud máš nějaké výhrady vůči některým situacím v rodině tvého přítele, klidně mu to řekni, ale slušně, bez hysteráků a křiku. Prostě jako tvůj osobní názor, nebo postřeh. Pokud by to vadilo i příteli, je na něm, aby to řešil. Otázka je, jestli by i pro tebe přítel udělal cokoliv a tak ochotně, stejně jako to dělá pro jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová