Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeste dodám, ze jak mamka neco potrebuje, to si cas udelat umí
zakl
A není prostě jen unavená z práce? Moje mamka taky ještě pracuje a holky má ráda, ale když jsme u ní byly teď na 14 dní (bydlíme na opačném konci čech), bylo vidět, že po příchodu z práce na ně nemá nervy. Tak jsme šli buď ven, když měla po noční, nebo jsem je zabavila mimo její dosah a když se trochu zregenerovala, byla zase nadšená a hrály si a blbly.
Asi ma svuj zivot..ani se ji nedivim.Ja v jejim veku mela rocni dite a co jsem cetla diskuze v tomto veku jsou jeste snazilky, takze stara rozhodne neni, spise chce mit prostor pro sebe.
No tak já to mám podobně jako zakladatelka, moji mámě je taky 43. Hrozně se těšila na hlídání atd, pak když přijde na to že se jí zeptám jestli by si malého nevzala tak to jsou otrávené obličeje, všechno se řídí podle toho jak může její přítel (můj táta zemřel). A když už teda svolí že jo, tak jen třeba na dvě hodiny, to nestihneme ani blbý kino nebo něco.. už jsem se zařekla že ji o hlídání říkat nebudu, když nechce tak ať nechce její problém. Ona sama s hlídáním za celé dva roky co je malý na světě nepřišla. A jinak hlídání žádné nemám, tchýně by chtěla ale není tam důvěra protože dost pila, a ani vztahy po té etapě s pitím nejsou Ok.
Nerikam ze není unavena, ani ji za nic neodsuzuju, ale proste me to strasne mrzí, jeji predstava o tom, jak se malymu bude venovat je značně rozdílná… navíc jsem opravdu driv.byla zvyklá ze jsme se minimalne jednou tydne viděly.. ale co mam maleho tak se mesic klidne nevidime, ani o sobě neda kolikrat vedet. Nejvic me stve, ze kdyz ona neco potrebuje, tak ja ji hned vyhovim, pokud je to v mych silach. Nekdy si říkám, ze bych brala kdyby tchýně bydlela blíž, abysme mohli s malym na prochazku, na kavu, popovidat.. a to jsem ji driv moc nemusela, ale jako babicka.je suprova.
To neznám, mamka sice z oznámení, že chceme mimino, nadšená nebyla - že máme hypo, že jsem mladá atd., ale pak se to hodně rychle otočilo a už v těhotenství začala blbnout, furt něco kupovat atd. Po narození jsem mohla a můžu doteď, kdykoli písknout, a to už starší oslavila 5 let, mladší bude mít rok. Starší berou s tátou na výlety, na prázdniny… je tam ráda. Pořád něco kupujou, od omalovánek po boty, až si kolikrát přijdu blbě
Našim je 46 a 50. Když chceme s mužem za kulturou nebo sportem, berou si obě, bohužel mladší je trochu náročnější a ještě kojena, tak je to vždycky max na pár hodin, nejvíc asi 5, ale předpokládám zlepšení
Tchýně si občas vezme starší na víkend o prázdninách. Moje babička taky, když potřebuju s mladší k Dr třeba, tak není problém ji tam nechat i celý den, obě jsou rády. Na druhou stranu se mamka nikdy nevtírá, ač bydlíme ve stejné obci, nikdy nepřijdou na návštěvu jen tak, vždycky hlásí předem, resp.se ptají, jestli můžou, jinak si musím říct já, když hlídá, chodí spíš ven - na hřiště třeba. Naprosto mi to vyhovuje.
Ahoj, znám to zklamání. U nás jedna babička nefunguje téměř vůbec, moje mamka jen občas, ted chodí do práce. Když byla doma, nic nedělala a já těhotná a bylo mi špatně, nepomohla vůbec! Dost jsem se kvůli tomu natrápila ale už jsem se smířila s faktem, že budeme zkrátka pořád s dětmi, stejně to utíká a jednou nám to bude chybět, takže asi tak. Když si chci někam vyjít s manželem, poprosíme mou sestru a ta na pár hodin pohlídá obě děti, moje mamka si občas vezme staršího, ale je to nic oproti tomu jaký servis mají mé kamarádky, děti na víkend pryč apod.
Asi bych jí věřila, že má moc práce a bývá unavená. když se podívám moji mamce na rozpis služeb, taky dvanáctky denní noční nepravidelně, do toho zahrada zvířata, tak chápu, že nám nehlídá. Mrzí mě to ale taky. Až bude dítěti 5 a více let, třeba to bude lepší.
Možná jen zjistila, že je unavená a nedává to tak, jak si myslela. Ona to není sranda. Pokud tě to trápí, tak si s ní o tom zkus normálně promluvit.
Naše babičky hlídají hodně, protože ony chtějí, obě jsou teda starší, než tvoje mamka, tchyně o dost a hlídá méně… děti miluje, je s nimi ráda, ale už má trochu respekt vzhledem ke svému věku a jsem za to ráda.
Jinak já to beru tak, že jsem za každé hlídání ráda, většinou přijdou ony samy s tím, že by si děti vzaly a my si uděláme hezké odpoledne, večer… málokdy je sháním já, že něco potřebuji, to jen výjimečně, třeba když jsem se zranila a musela jsem do nemocnice…
@Anonymní píše:
Ahoj, zajimalo by me jak u vas funguji babicky, hlavne vase maminky. A taky se potrebuju vypovidat.Moje mamka se nemohla dockat az bude mit vnoucata, driv mi vzdycky rikala at uz mám deti, ze se nudi a chce vnoucata. Kdyz jsme ji pak oznamili ze cekame miminko, byla nadsena, porad si planovala jak bude hlidat, ze klidne budeme moct jezdit nekam na vikendy az bude malej vetsi (driv jsme hodne cestovali), ze nam bude moc rada hlidat… No, kdyz se malej narodil, ze zacatku jsme u ni byli hodne (ona u nas uz tolik ne, protoze byla skoro porad unavena z prace, nebo byla venku moc zima a nechtelo se ji). Cim je malej vetsi, vida ho cim dal min… ted mu bude rok a max. jednou mesicne si ho vezme na par hodin, k nam nechodi skoro vubec, venku s kocarkem byla snad jednou. Pracuje ruzne na smeny a posledni dobou mam pocit ze mi ani nerekne kdy ma volno, kdyz se ji zeptam. Jen odpovi ze treba ted 14 dni je jen v praci.. protim vim ze v kuse urcite v praci není. Malej k ni uz ani nechce. Podotykam ze neni nijak stara je ji 43let.
Vubec mi nejde o hlidani, v tomhle na 1000% funguje MOJE BABICKA, ktera se malyho nemuze nabazit… ale proste me to strasne mrzi i to ze se tak malo vidame. Driv jsme chodili na kavu, posedet, ale ted co mam malyho mam pocit ze se mi vyhýbá. Tchýně maleho taky miluje a nejradsi by s nim byla porad, ale bohuzel bydli daleko, tak to tak casto nejde a moje mamka, ktera bydli kousek od nas, vubec zajem nemá… mate to nektera podobne?
a proč potřebuješ vědět, kdy má volno, když ti o hlídání nejde? Asi si potřebuje odpočinout, od toho volno je obzvlast, když děláš na směny..možná se bojí, že bys po ní hned něco chtěla.
@Anonymní píše:
Nerikam ze není unavena, ani ji za nic neodsuzuju, ale proste me to strasne mrzí, jeji predstava o tom, jak se malymu bude venovat je značně rozdílná… navíc jsem opravdu driv.byla zvyklá ze jsme se minimalne jednou tydne viděly.. ale co mam maleho tak se mesic klidne nevidime, ani o sobě neda kolikrat vedet. Nejvic me stve, ze kdyz ona neco potrebuje, tak ja ji hned vyhovim, pokud je to v mych silach. Nekdy si říkám, ze bych brala kdyby tchýně bydlela blíž, abysme mohli s malym na prochazku, na kavu, popovidat.. a to jsem ji driv moc nemusela, ale jako babicka.je suprova.
nemáš žádnou kamarádku s dítetem a chodit si pokecat s ní?
Jsou takové babičky, které si jen nafotí milion fotek s vnoučaty, všem je hrdě vystavují, nebo dávají na facebook s různými citáty… případně se projdou po městě s kočárkem, ať sousedky závidí a šlus. Nejlepší je, se na to přímo mamky zeptat
.
Já jsem tak ráda, že mám úžasné babičky. Tchýně má 64 let a nikdy nebyl problém, jak nevidí vnoučata 3 dny, je nemocná
.
@Venetia je to moje matka proboha? Proc bych se ji nemohla zeptat kdy ma volno? Do doby nez se narodil syn jsme se vidaly casto a proste mi to chybi… kamaradky samozrejmne mam, ale jde mi o mamku… a jak jsem psala nic po ni nechci, ani jednou jsem jí o nic nezadala. Docela mi vadi vidat vlastní mamku jednou za dva měsíce.
Ahoj, zajimalo by me jak u vas funguji babicky, hlavne vase maminky. A taky se potrebuju vypovidat.
Moje mamka se nemohla dockat az bude mit vnoucata, driv mi vzdycky rikala at uz mám deti, ze se nudi a chce vnoucata. Kdyz jsme ji pak oznamili ze cekame miminko, byla nadsena, porad si planovala jak bude hlidat, ze klidne budeme moct jezdit nekam na vikendy az bude malej vetsi (driv jsme hodne cestovali), ze nam bude moc rada hlidat… No, kdyz se malej narodil, ze zacatku jsme u ni byli hodne (ona u nas uz tolik ne, protoze byla skoro porad unavena z prace, nebo byla venku moc zima a nechtelo se ji). Cim je malej vetsi, vida ho cim dal min… ted mu bude rok a max. jednou mesicne si ho vezme na par hodin, k nam nechodi skoro vubec, venku s kocarkem byla snad jednou. Pracuje ruzne na smeny a posledni dobou mam pocit ze mi ani nerekne kdy ma volno, kdyz se ji zeptam. Jen odpovi ze treba ted 14 dni je jen v praci.. protim vim ze v kuse urcite v praci není. Malej k ni uz ani nechce. Podotykam ze neni nijak stara je ji 43let.
Vubec mi nejde o hlidani, v tomhle na 1000% funguje MOJE BABICKA, ktera se malyho nemuze nabazit… ale proste me to strasne mrzi i to ze se tak malo vidame. Driv jsme chodili na kavu, posedet, ale ted co mam malyho mam pocit ze se mi vyhýbá. Tchýně maleho taky miluje a nejradsi by s nim byla porad, ale bohuzel bydli daleko, tak to tak casto nejde a moje mamka, ktera bydli kousek od nas, vubec zajem nemá… mate to nektera podobne?