Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milovat ji asi miluje, ale až bude mít svoje děti, pozná, že se to nedá srovnat.
A co by jsi s ni chtěla dělat? Tak si proste na malé kompenzuje to ze nemá svoje děti a věnuje se ji. Nevidím na tom nic špatného, když má dite kolem sebe milující rodinu. Tak si to užívej a bud rada ze někdo malou hlídá a ty si můžeš užit čas s manzelem.
@Peta02 jojo vidím to stejně. Pokud jí neubližuje nebo neblbne hlavu, tak ji nech.
Tvoje dcerka má milující tetu, no a? Pro dítě je takový člověk požehnání i pro tebe. Má ti ji kdo pohlídat. A navíc, co kdyby se s vámi rodiči něco stalo? Měl by se o ni kdo postarat. Nežárli, tebe jako maminku to neohrožuje, tebe nic a nikdo nenahradí. Vždyť je to stejný jako s babičkama, ty ji přece milují stejně.
Kde se takový tety fasujou??? Já chci takýýýýýýýýý a můžu ji obdarovat dvěmi poklady najednou ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mam svagrovou(sestra meho manzela) ktera nema partnera, ani sve deti. Ja s manzelem mame tri letou holcicku… svagrove je 37 let. A ted k veci. Je v poradku, kdyz nasi male rika, ze ji miluje jako svoji? Ja chapu, ze ji ma rada a je z ni unesena, ale kdyz jsem se ji zeptala, jak to mysli a popravde me to zarazilo, tak odpoved byla dost ostra, ze ji miluje a milovat bude jako svoji a jednou svoje deti. Chce byt s ni porad sama a nevim, jak to mam pobrat. Nechci aby to pusobilo, jako ze zarlim, jen chci vedet jestli je to normalni. Opravdu bych nerada, aby jste se do me pustily, jak jsem hrozna a ze mam byt za to rada. Navstevy u nas moc travit nechce, spise ji jde o to si vzit malou a odejit. Dekuju.
Jako dítěti mi tohle řekla mamina kámoška, co měla jen syny. Hrozně mi to lichotilo. Buď ráda, že má dcerka milující tetu ![]()
Mě to přijde normální..buď ráda, když budeš potřebovat pohlídat, tak se máš na koho obrátit.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mam svagrovou(sestra meho manzela) ktera nema partnera, ani sve deti. Ja s manzelem mame tri letou holcicku… svagrove je 37 let. A ted k veci. Je v poradku, kdyz nasi male rika, ze ji miluje jako svoji? Ja chapu, ze ji ma rada a je z ni unesena, ale kdyz jsem se ji zeptala, jak to mysli a popravde me to zarazilo, tak odpoved byla dost ostra, ze ji miluje a milovat bude jako svoji a jednou svoje deti. Chce byt s ni porad sama a nevim, jak to mam pobrat. Nechci aby to pusobilo, jako ze zarlim, jen chci vedet jestli je to normalni. Opravdu bych nerada, aby jste se do me pustily, jak jsem hrozna a ze mam byt za to rada. Navstevy u nas moc travit nechce, spise ji jde o to si vzit malou a odejit. Dekuju.
A ty ses ji ptzala jak to myslí? Jak by to myslela, asi, že je má ráda, nebo máš strach že je to psychopatka či pedofilka?
Moje ségra je podobná
je na svoje este mladá ale malého si ráda puci a vezme někam na výlet, zmrzku a podobně. Asi se tak trochu připravuje na svoje ![]()
@Anonymní píše:
No nedovedu si představit že bych říkala synovci nebo neteří že je milují…že je mám ráda to ano ale že je milují??no nevím normální to asi nebude. ![]()
Uprimne… upozornil me na to jeden clovek z jeji vlastni rodiny. Proto se mi zacalo honit hlavou, jestli je to v poradku. Zdali nemam strach, ze me chce svagrova nahrazovat. Manzel tez rekl, ze mu prijdou reci sestry divny. Nechci resit kraviny, ale taky nechci abych treba za pet let, nebyla nestastna z toho, ze jsem neco podcenila. Sestry znama ma svagrovou, ktera deti nema a ty deti si pretahla na svou stranu tak, ze obe deti chteji byt jen se svoji svagrovou, ne s mamou. Ale to pochopi jen ten, kdo s tim ma takovou zkusenost. ![]()
Jak píšou ostatní, buď v klidu a buď ráda. Co bych dala za hlídací tetu.
Většina lidí cizí (ne své vlastní) děti absolutně nemusí a vydrží přítomnost jen po nezbytně dlouhou dobu, nebo děcka jsou fixované na mámu a nikoho jiného nechtějí..Tohle je ideál.
Pokud by se nedělo fakt něco divnýho (třeba kdyby švagřice začala vykládat že je to její dcera), tak je to OK.
@Anonymní píše:
a ty deti si pretahla na svou stranu tak, ze obe deti chteji byt jen se svoji svagrovou, ne s mamou. Ale to pochopi jen ten, kdo s tim ma takovou zkusenost.
Upřímně, já jsem v dětství měla strašně ráda jednu tetu, a to ještě ne pokrevní. Doslova jsem ji zbožňovala, byla úplně jiná než moje mamka, se kterou to dětství nebylo úplně zalité sluncem a láskou..Tím nechci říct, že to je zakladatelky případ, ale děti se často fixují na jinou osobu, která k nim má vřelý vztah, je hodná a milá (a zpravidla není přísná, nic po nich nechce atd, známe dětičky
)