Mokré období

1289
24.1.15 21:44

mokré období

Náš syn si přibližně od deseti měsíců říkal o čůrání, sice to bylo jen třeba pětkrát denně, ale nebyl s tím problém. Nikdy nebyl úplně bez plenek, čůral (i teď) docela často, ale už to bylo na dobré cestě, doma býval bez plen. Teď v říjnu, cca ve 22 měsících si ale přestal úplně říkat. Řešili jsme v té době hodně stěhování, obcházeli byty i s ním a pak jsme ke všemu skončili na týden v nemocnici se zápalem plic. Necelý týden poté jsme se přestěhovali, to si zase vzpomněl a občas si řekl, začala jsem mu dávat odměnu v podobě dvou lentilek, když se to povede. Ale pak nic. Neřekne si ani jednou denně, i kakání mu někdy ujede a řekne až když už má začátek v pleně. Zkoušela jsem to zas přes odměny, ale minulo se to účinkem, když si na to vzpomene tak se snaží čůrat kvůli čokoládě a ne naopak. Stěhování pro něj nebylo náhlé (bylo nutné kvůli stavu baráku, kde jsme byli v pronájmu), vše jsem mu říkala, vysvětlovala, na byty jsme se jezdili dívat spolu, i on s námi vybíral, kde se mu líbí (tam teď bydlíme), balil s námi věci. Ale stejně ho to asi poznamenalo, a proto to ‚mokré období‘. Chtěla bych poradit, zda mám teď pořád dávat na záchod a zkoušet slipy nebo s tím úplně přestat? Vždy chodí čůrat na záchod po spaní a před spaním a když jdem ven a když přijdem. Někdy v pohodě, někdy dělá scény že nechce nechce nechce, ale když ho tam stejně vezmu tak se vyčůrá. Nevím, zda to tím ‚nucení‘ na záchod ještě neprodlužuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
24.1.15 21:55

Přestala bych se sama v sobě na to přehnaně soustředit. Ono mu to naskočí znova, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.1.15 22:10

Ja se na to přehnaně nesoustředím :) nejdřív když přestal tak jsem to řešila, ale teď prostě občas dám slipy, většinou, když si je vyndá sám, že je chce. Nicméně po hodině je počůrá. Ani náznak toho, že by si řekl. Jen by mě zajímalo, jestli je dobré ho stále dávát na záchod nebo ho prostě na čas úplně nechat v plenách (ale to se mi popravdě moc nechce, bojím se, že by si přestal říkat i o kadění, kdyby si odvykl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
24.1.15 22:15

Nas malej si zvladal rikat do dovolene v zari (to mu bylo 2,5roku), po dovci se neco zlomilo a zase jsme se museli k plince vratit :zed:
Ted uz je tak 3 mesice bez plinky, jen na nocni spani ji ma.
Takze neboj, urcite si zase vzpomene ;)

Edit: s tou plinkou po dovci jsme zacali jako uplne od znova, takze jsme ho davali curat a za odmeny. Naskocilo mu to docela rychle zpatky

Příspěvek upraven 24.01.15 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2228
24.1.15 22:16

Napíšu ti, co bych udělala já… Jako první bych snědla všechny lentilky a další mu už opravdu nedávala. Pak bych si sedla rozmyslela si, jestli ho chci mít odplínovaného a mám čas se tomu věnovat nebo mám teď moře jiných starostí s bytem atp. a kašlu na to a tu plínu mu vrátila. Pokud bych se rozhodla pro variantu odplínování, tak bych nabízela záchod/nočník co 30 - 60 min. Buď se jen dotázala nebo rovnou posadila, podle toho, co by se mi víc osvědčilo. Čůrat už umí, ví o co se jedná, proč se to děje, jen je potřeba mu to znovu zautomatizovat. Jakmile by si začal pravidelně říkat sám, ptala bych se jen, když si sám od sebe delší dobu neřekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.1.15 22:19

@Roxan já nemám moře jiných starostí :) to ne, ale má plenku tak nevím jestli to není zbytečné ho nutit čůrat do záchodu když nechce, i když ale já vím, že se mu chce (po probuzení a nebo když třeba hodinu a půl nečural a pil atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.1.15 22:20

@Roxan já jsem pohodlná matka. Posazování co 30 - 60 min bych psychicky nedala. :mrgreen:
Malý se odplenkoval sám, ze dne na den, v 2,5 letech. Od té doby neměl výrazný problém s nehodama.
Bez plenky na noc je tak od 3 a 1/4 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.1.15 22:21

@habet mozna tim cestovanim. u nas je to urcite s tim stehovanim spojeny…jsou na to citlivy deticky, a ja se jim nedivim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.1.15 22:22

@omites jako ze mel plenku a vubec jsi to neresila a najednou si zacal rikat a od te doby porad jo? no asi to necham byt, obcas ho posadim na zachod ale nebudu ho nutit, akorat by se mu to zprotivilo. ale jako odmeny uz asi nebudou no :D :D uvidim jestli toho jeste zneuzije tak nebudou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2228
24.1.15 22:23

No, já nikdy nenutila, ani neposazovala… Ale ptám se furt :mrgreen: Často se zabere do hry a pak už nedoběhne na záchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
24.1.15 22:24

Tak zaprvé - nevěřím, že si desetiměsíční dítě říkalo o čurání..Šlo o reflexivní chování - spojilo si nočník, čurání a jednoduché slůvko, šlo v podstatě o bezplenkovou metodu s batoletem, nikoliv o uvědomělé vyprazdňování a hlášení..

Nejsem zastáncem tohoto postupu, skutečné odplenkování to jen prodlužuje, stejně tak odměny nebo případné tresty, ty bych zrušila úplně - ty lentilky..Jsi zářným příkladem toho, že dítě brzy vysazované má hodně nehod, musí se pořád hlídat a v určitém období stagnuje a začne se znovu počurávat.
My jsme odplenkovali ze dne na den dvě děti okolo druhých narozenin a jedno v 18 měsících(každý je zralý jindy) a toto vůbec neznám. Od prvního dne jsou bez nehod..A vůbec nevadilo, že jsme se v té době třeba stěhovali, trávili čas mimo domov, na výletě, dovolené.

Přestaň se na to tak upínat, vrať mu plenky a počkej, až přijde signál z jeho strany. Potom mu to naskočí, bude hlásit, bude bez nehod, aniž bys ho musela hlídat, vyptávat se, vysazovat.
Nebo druhá možnost, věnovat tomu všechen svůj čas, ale to „sepnutí“ stejně neurychlíš..Jednoho dne to přijde tak i tak, v mezidobí pouze ušetříš plenky, za cenu hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.1.15 22:27

@mattez u nás je to tak, že bude zřejmě hyperaktivní. Má 4 roky a má rysy ADHD.
Co začal obcházet nábytek, tak se už nikdy na přebalení nepoložil. Přebalovala jsem ho ve stoje. Také si nikdy na nočník v klidu nesedl. Párkrát jsem ho tam nacpala za strašného řevu a vzdala to.
V těch 2,5 letech jsme zrovna byli u tchýně na víkend. Jen tak jsem se zeptala malého, jestli nechce jít u babičky na záchod. Prej jo. To byla sobota. Podařilo se mu to. V neděli jsme dorazili domů a od pondělka jsem pak už plenu nedala, protože najednou začal běhat na velký záchod. Asi ve středu jsme jeli na nákup. V autě mi řekl, že potřebuje čurat. Jenže nebylo kde zastavit, řekla jsem ať vydrží, že musíme první záparkovat. Vydržel to 5 minut… To mě přesvědčilo o tom, že ví, co dělá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.1.15 22:31
@mattez píše:
@omites jako ze mel plenku a vubec jsi to neresilaa najednou si zacal rikat

Já jsem fakt děsně pohodlná a nervy mám jenom jedny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.1.15 23:20

@Jana206 ano, rikal si v deseti mesicich a jestli je to reflexivni chovani tak to na tom snad nic nemeni ne? jiste ze se snazim usetrit na plenach, to je snad normalni, nejsou zrovna levne. Proc jinak si myslite, ze bych chtela dite naucit chodit na zachod? Abych se mohla chlubit sousedce nebo aby nebylo v plenach jeste v deseti? To asi tezko. Na nic se neupínám. Jen se ptám. Dekuji za vas nazor, stacil mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
24.1.15 23:20
@omites píše:
@Roxan já jsem pohodlná matka. Posazování co 30 - 60 min bych psychicky nedala. :mrgreen:
Malý se odplenkoval sám, ze dne na den, v 2,5 letech. Od té doby neměl výrazný problém s nehodama.
Bez plenky na noc je tak od 3 a 1/4 roku.

Přesně v tomto věku to bylo i u nás, jak přes den tak na noc, u obou dětí :palec: :mrgreen: Nic, nic a ze dne na den to šlo a bez nehod. U první jsem měla nějaké snahy (marné)odplenkovat dřív, u druhého jsem na to kašlala a odplenkovali se úplně stejně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze