Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pijavice ty zmetci jsou snad poslední dobou všude. Mám je prvně v životě taky ve špajzu a už jsem z nich na mrtvici. Já jsem je měla i v zavřených dózách, jak se tam dostali fakt netuším. Nevyhazuj, otevři, prosij, zkontroluj a uvidíš.
hlavne vse poradne vytri, i skviry. a doporucuji koupit lapac molu. vyborne zabira. ja s nimi bojovala letos v tom parnem lete. zjistila jsem, ze ty potvory litaji otevrenym oknem zvenku. zabijela jsem v byte i 10 molu za vecer. ten lapac mi je odchytal a jak se ochladilo, mam klid.
Já jsem vyhodila že špajzu komplet všechny potraviny kromě plechovek
Ahoj taky s nimi mám v bytě problém ale jakmile se nějaký objeví tak všechno zkontroluji a napadené potraviny vyhodím, já už bych je nejedla. Hlavně je zabíjet a ta lapačka taky pomáhá ![]()
@pijavice v plastových neotevřených by neměli být, ale všechno ostatní je dobré povyhazovat (neotevřené, ale v kartonu možná taky), vytřít a pozabíjet co kde zbylo ![]()
s dovolením budu taky sledovat rady, letos jich je děsně moc
včera jsem vyhodila načatou krupičku a pak jsem ty svině našla i nové nenačaté
už jsem je měla i v nenačaté pohance v plastu… mám dojem, že se mi usídlili někde za linkou, kam se nedostanua odtamtud dělají nálety, taky s oblibou obsazují dřevěný vál, i když ho myju jak můžu, tak tam asi ve škvírách zůstává mouka
sousedka radila dát si do poliček bobkový list, ale nijak mi to nepomohlo
a jako bonus se jich děti bojí, stačí aby se někde zatřepotal molík a už je hysterák ze čtyřech plných hrdel ![]()
já dneska rozdělala ovesné vločky, měla jsem je asi dva měsíce doma v zaklapovací dózičce, a byly úplně sežrané a plné broučků, takových malinkých. Čekala jsem moli ale tohle jsem ještě neviděla.
Ženský blbnete s vyhazováním a já dělám v pekárně a je jich tam víc, než mravenců v mraveništi…
@kačka39 píše:
já dneska rozdělala ovesné vločky, měla jsem je asi dva měsíce doma v zaklapovací dózičce, a byly úplně sežrané a plné broučků, takových malinkých. Čekala jsem moli ale tohle jsem ještě neviděla.
Červotoč spížní.
Ano, do uzavřených palstových vlezou potvory taky, ale pro začátek bych preventivně nevyhazovala, prosála a dala do uzavřených dóz. já teď měla i v dóze - dotáhla jsem si je z obchodu ve strouhance, kterou jsem blbec nezkontrolovala a rovnou přesypala, no aspoň se pak nedostali ven ![]()
Já jsem jednou zjistila, že se nám lihli v rolich balícího papíru (měla jsem zásoby na kreslení) a také v brčkách. Takže nejen potraviny. Hrůza.
@Taciras ty kaštany pak zkusím.Mouka když jsem presyvala byla ok, nikde nic, našla jsem na netu, že se má dát preventivně na 100 stupnu na deset minut do trouby tak jsem to udělala a pro jistotu ještě všechno co bylo ok ( v plastových neotevřených obalech) odesinfikovala ubrousky navlhčených v desinfekci a nacpala do mrazáku. Krom kuskusu a krupičky jsem je nikde nenašla. A ani tak jsem nic otevřeného nenechala a vše vyhodila. Uvidím za pár dní. Kdyby náhodou, tak ještě nastrikam za pár dní za linku biolit. A koupím lapače.