Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dala bych Moniku, Dominika je hodne caste jmeno, Monika je min pouzivana. Jinak je to celkem jedno, kdyz budete pak zkracovat lisi se jenom jednim pismenem (Monca/Domca) ![]()
Z těchto dvou Monika - je hezčí, kratší a elegantnější. Dominice se říká Domča a to je divné.
Monika, sice mi to zní jako harmonika, ale Dominika se mi nelíbí vůbec, v okolí se tak říká jedné dominantní ženské a navíc jméno Dominika je hodně karmicky zatížené.
@Klopotkova Ano, Dominika, Klára a Lenka nejvíce karmicky zatížená jména.
@mamoch píše:
@Klopotkova Ano, Dominika, Klára a Lenka nejvíce karmicky zatížená jména.
Docela me to zaujalo. Proč zrovna Lenka? Podle původu by to mela byt snad odvozenina od Magdalény…podle čeho se zrovna karmicke zatizeni posuzuje?
Jinak k tematu, za mě také Monika. ![]()
@Agneth píše:
Docela me to zaujalo. Proč zrovna Lenka? Podle původu by to mela byt snad odvozenina od Magdalény…podle čeho se zrovna karmicke zatizeni posuzuje?Jinak k tematu, za mě také Monika.
V knize Jméno je váš osud od Camily Karolins je to vysvětleno. Tam ani tak nezáleží na původu jména - no, je to složitý, ale zajímavý.
Ahoj, které z těchto jmen byste vybrali? Prosím nepište, že ani jedno
- jasné, že každému se líbí něco jiného. Ale my se na nih shodli a musíme vybrat jedno. Příjmení začíná na G, je cizího původu, tak hledáme jméno, které bude ladit, ale zároveň nemáme rádi exotická a taková ta moderní jména (Sofie, Isabell, Vanessa atd…).