Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Monitor dechu ano či ne ?
Ahojky všem, prosím o názor na monitor dechu. Čekáme dvojčátka a právě se rozhoduji, jestli koupit monitor dechu. Na prvního Domíska jsme ho měli a byla jsem spokojená, ale někde v telce byl pořad o tom, že když dítě má syndrom náhlého úmrtí, tak mu žádný monitor nepomůže. Tak nevím, myslím, že i tak má cenu asi je koupit a mít lepší pocit, že člověk pro bezpečí svých dětí udělal vše
Děkuji za každý názor ![]()
Ahoj, možná je to přehnaná opatrnost, ale pokud jste měli u prvního dítěte monitor dechu a byli jste spokojení, tak proč jej nepoužít znovu? KAmarádky, které monitor používají, si jej chválí a ty, které se bez něj obešly, taky nemají problémy. Akorát jedné se malinká začala dusit a musela ji rozdýchávat… NAštěstí k ní přišla včas. Strávili pak několik dní v nemocnici, vše je vpořádku, ale monitor dechu si z nemocnice půjčili…
Jen nevím, jestli bude muset mít každé z dvojčátek vlastní monitor, ale to určitě zjistíš, pokud se rozhodneš jej využít… Hlavně přeju zdravá miminka!
ano, monitor dechu dite nezachrani, ale tebe vcas varuje, ze se neco deje a ty muzes vcas reagovat. Ne az se rano probudis a dite bude modry ![]()
Takze za mne monitor dechu urcite ano!
Moc díky
už jsem to zjišťovala, musí mít každý svůj… a to bude docela palba na kačky. Dost mě překvapilo, co říkali v té telce, mluvila tam doktorka, že je to vlastně k ničemu…to mi přišlo hodně divné, když je všude doporučují…ale asi je koupíme, pro klid. Měj se ![]()
monitor urcite ano…mne to velmi pomohlo k psychickej pohode..bez neho by som asi kazdu chvilku stala u postielky a skumala ci dieta dycha ![]()
My jsme ho neměli. Ptala jsem se na to v porodnici a doktor mi říkal, že pro zdravé donošené dítě není potřeba a je dobrý jen pro přehnaně úzkostlivé maminky, že mají jistotu. Nechci se nikoho dotknout, ale takhle mi to fakt řekl
![]()
Taky si myslím, že pokud dítě přestane dýchat, monitor dechu už ho nezachrání
Resp. maminka, která není třeba zdravotní sestra, si myslím, že v tom prvotním šoku nejspíš dítě nijak nerozdýchá. Ale možná se mýlím.
Náš malý od dvou měsíců cestoval po celé postýlce, takže by monitor nebyl ani technicky možný, jelikož by neustále vyřvával.
U nedonošence je to jiná, tam bych asi s monitorem neváhala.
Ahoj,
v tom pořadu to špatně vyznělo…ona myslela, že jakoby se tomu nedá tím předejíd, pokud to přijde, ale můžeš okamžitě podat první pomoc a zavolat pomoc víš.
My ho měli a jelikož jsme v 15 dnech prožili 15minut oživování syna, tak můj hlas je jasný!!!!!! ANO!!!!!
Jinak můžeš koupit monitory již použité…ty co s eprodávájí od srpna 2008 mají už 4 letou záruku a v servisu ti je přezkoušejí. Já takhle teď jeden prodávám. Prošel kontrolou a dostal razítko na prodlouženou záruku ![]()
Kamarádka tak ušetří půlku peněz ![]()
Jinak v případě dvojčat so myslím, že to je doporučené ne? Rodí se o něco dříve a jsou menší .....Já bych bez Nanny nefungovala ![]()
Madi,
promiň.....já jsem obyčejná matka a .....vlastní dítě prostě zachráníš!!!!!!!! Uděláš maximum co v sobě najdeš…pokud není už pozdě.
Můj syn byl 16 dní přenášený 4kg chlapík, ale měl reflux a to nás dohnalo .......prostě za mě ANO. Je doba, kdy je tato vymoženost už v domácnosti možná , a tak pokud někdo najde finance …prostě se lépe vyspíš ![]()
Pamatuju si, jak jsem k mojí o 10 let mladší sestře pořád běhala a zkoumala jestli dýchá. Měly jsme spolu pokoj od miminka a já se budila i několikrát za noc a vyděšeně jsem malou hlídala. Už je to 18let a hanka už je velká koza
ale když vím, jak jsem byla ustrašená už v mých 10ti letech, jsem fakt happy, že něco jako monitor dechu dnes existuje. Už ho mám objednaný ![]()
Takže já za ustrašené maminy jsem pro ![]()
daji se koupit monitory typu Respisense nebo Snuza a pak se dite muze v postylce posunovat, jak chce a muzes ho vzit s sebou kamkoliv ![]()
Ahojky u prvního syn jsem ho neměla,byl sice o víc jak 3 týdny narozený dřív ale bez problémů.
Ted na druhého jsem ho nechtěla kupovat jenže i kdžy byl v termínu měl problémy ,takže nakonec ze strachu jsem ho na poseldní chvílí scháněla kde se dalo a máme ho!A jsem za to moc ráda!Kdyby neměl problémy s dýcháním a stímž e při křiku modral nekoupila bych ho ale takhle jsem opravdu ráda,spí se mi klidněji kdžy vím že ho hlídá!
Všem moc děkuji
jen jste mi potvrdily mé rozhodnutí
jdu je objednat ![]()
Zdravím,
my jsme monitor neměli, ale kdybych měla ještě třetí mimčo tak bych ho chtěla.
U nás v porodnici jsou vždy u miminek na pokoji automaticky.
Teď jsem někdy na netu viděla že se o chůvičku nanny hraje, zkusím najít kde
a pošlu Vám to sem ![]()
Ahoj , my na první dítě neměli, dcera se narodila v termínu, byla sice menší a dokonce nám ho u nás v porodnici doporučovali: ale jsem z něj byla spíše vystrašená, protože už v porodnici mi několikrát zahlásil falešný poplach.
ALE !!! U druhého předčasně narozeného miminka jsem si ho bez odmlouvání koupila, jsem za to moc ráda. A také díky tomu, že jej máme, jsem nebyla tak „měkká“ a naučila synka spávat pouze v postýlce, nespí s námi v posteli jako dcera.
Já si myslím, že je to dobrá věc a pro klid maminky a její klidný noční spánek, je to super věc.
Jo a samozřejmě , že když je mimčo větší, tak začne cestovat po postýlce a několkrát byl falešný poplach,ale tentokrát jsem raději v noci vstávala zbytečně než, aby bylo jednou pozdě.
Petrusha,
já měla s malím eště 2× polach …a ne falešný ,ale vždy po zatřesení a rozbalení se probral. Pak jsme měli poplachy až na 9 měsících, ale to Tobík už chodil
Tak pak už hold monitor nebyl ![]()