Noční děsy!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Michaelakkk
7.9.10 15:42

Noční děsy!!

Ahoj potřebuji se s vámi poradit můj bratr(8) má občas v noci strašné děsy, křičí, máchá rukama jakoby někoho odháněl, hystericky pláče, když se ho mamka nebo já snaží uklidnit nejdříve se pere ale pak si sedne pevně ho chytneme a říkáme mu něco potichu příjemným hlasem dokud se neuklidní, nikdy mu není rozumět a ráno si nic nepamatuje tak o tom raději nemluvíme, intervaly nemáme vůbec vysledované, jelikož nejsou, někdy třeba měsíc nic jindy dvakrát do týdne, vůbec nevíme co s tím máme dělat má jet na školu v přírodě a bojíme se, že ho to tam chytne a děti se mu pak budou smát a on jim nebude věřit, že se to stalo, jelikož to neví..
Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili? Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
175
7.9.10 16:20

Ahoj, já bych mu řekla, že tohle občas mívá, aby nebyl pak překvapený, kdyby mu to na škole v přírodě říkali. Něco podobného míval synovec ve věku mezi 8 a 10. On byl teda vyloženě náměsíčný - něco vyprávěl, chodil po bytě, občas máchal rukama atd. Na škole v přírodě to nikdy neměl - jako zázrakem. Ale když občas spal u nás, tak to párkrát měl. Vždycky jsem se bála, aby někam neodešel. :-( Teď to teda už hodně dlouho neměl. Určitě bych to řekla paní učitelce, až pojedou na ŠVP, aby o tom věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.9.10 16:24

Jo paní učitelka o tom ví, bude ho mít po ruce v pokoji hned vedle jejího, z postele odešel jen jednou, ale on se jakoby něčeho bojí má z něčeho strach, a pak to neví a ani nám to nevěří, že se mu něco takového děje právě, nějak to nechce pochopit jak je to možné, že to dělá když si to nepamatuje, a proč? Proč? to je jeho otázka na kterou nemáme odpověď. Myslíte si, že by mělo smysl s tím někam zajít?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.10 16:27

no neděste mě, že ještě v tomhle věku! Holka to předvádí od července (je jí 2,5) a je to peklo na zemi. Jestli to je nějakej hysterickej záchvat nebo já nevim, ona je uplně mimo…ječí, řve NE, NECHCI, běhá po bytě, vymejšlí si, koho chce nebo nechce, nikoho nechce. Je naprosto mimo a u nás teda nezabírá absolutně nic.

Nejlepším se mi zdá ignorovat, ale je to silně o nervy a naše manželství za tu dobu díky tomu dostává slušně nafrak.

Intervaly nejsou vysledované, příčina tam evidentní neni. Myslela jsem ,že úplněk, ale zhoršilo se to a je to dost nahodile, spíš denně a trvá to různě, od půl hodiny až hodinku a půl? Většinou jednou za noc…

Dr nás poslala na neurologii, doktor řekl nepřetahovat, nechat odpočívat, mít režim, pevnej, zbytečně nevybočovat. Pokud by to bylo cca kolem toho úplňku, máme si od pedry nechat napsat prášky (napsal jí co a jak)

No, neporadila jsem, ale jen teda doufam, že tohle tak dlouho trvat nebude…

Ve škole bych na to hlavně upozornila učitelky a jemu řekla, jak psala uživatelka předtím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.10 16:29

no já se svěřila pediatře, protože to prostě nemá řešení a nedá se to vydržet. Opravdu nedá. Nervy máme na dranc, jsme nevyspalí a hotoví

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
7.9.10 16:30

My to ignorovat nemůžeme, jelikož mají pokoj dohromady se sestrou a budil by ji a ona by se o něj bála a hlavně on potřebuje uklidnit, nevymýšlí si koho chce to je mu jedno.
To co píšeš ty musí být taky síla.

• Citovat
  • Upravit
175
7.9.10 16:36

Jestli to je dlouhodobá záležitost, tak bych možná zkusila zajít na neurologii. Dělá se taky EEG ve spánku. Tam se možná dá zjistit příčina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.9.10 16:37

Míšo, dokáže mluvit o tom, co se mu zdá???
Jinak mě tak napadl psycholog… už je dost velký a možná by s psych. probral co se mu zdá. Ona se umí ptát a najít odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.9.10 16:41
Markit.Hl píše:
Míšo, dokáže mluvit o tom, co se mu zdá???
Jinak mě tak napadl psycholog… už je dost velký a možná by s psych. probral co se mu zdá. Ona se umí ptát a najít odpovědi.

Ale já už jsem psala, že si nic nepamatuje…

• Citovat
  • Upravit
14598
7.9.10 17:09

Míšo - já to pochopila tak,že si nepamauje, jak na něj mluvíte…
NO možná by nebylo na škodu s ním o tom mlluvit. Kristýnka několikrát chodila ze spaní o tevírala nám bytové dveře a my mysleli, že to byla kočka - jasný, dokud jsme ji náhodou nenačapali. Jasný,že o tom nevěděla, jakmile jsme si s ní o tom promluvily, normálně to skončilo. To jí bylo 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.9.10 17:13
Markit.Hl píše:
Míšo - já to pochopila tak,že si nepamauje, jak na něj mluvíte…
NO možná by nebylo na škodu s ním o tom mlluvit. Kristýnka několikrát chodila ze spaní o tevírala nám bytové dveře a my mysleli, že to byla kočka - jasný, dokud jsme ji náhodou nenačapali. Jasný,že o tom nevěděla, jakmile jsme si s ní o tom promluvily, normálně to skončilo. To jí bylo 9.

ne on právě ani není vzhůru při těch děech prostě spí má zavřené oči a neví, že e mu něco takového děje…

• Citovat
  • Upravit
7602
7.9.10 17:49

Brácha to měl taky, odmala. Řešilo se to s neuroložkou, on z toho má epilepsii.
To snad Tvého bráchu nečeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.9.10 17:50

To dělala Kity, až jsme ji jednou vzbudila až se vrátila do postele, řekla jí co se dělo, i když vím, že budit se nemá… pak jsme o tom ještě mluvili ráno a od té doby klid…
A co na to dr…?? možná i ona by věděla, jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.3.18 20:04

Obnovuji diskuzi.
Můj 8letý syn má noční děsy každý večer od Vánoc ???? Absolutně vůbec nic nepomáhá. Každý večer dávám meduňkový čaj a sirup na dobrý spánek. Máme za sebou vyšetření EEG (výsledky budou v pondělí). Vždy brečí, klepe se, bojí se… Tento týden například mumlal, že jsem ho přejela autem a že ho naše kočka poškrábala.
Už jsem opravdu zoufalá. Pomohlo někomu něco???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.18 20:21

Vzít ho k sobě do postele? Mě se to stalo s mou 2 letou dcerou, naposled včera před půlnocí. Nestalo se u vás něco? Jí před půl rokem zemřela máma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510