Noční terorista 2,5 roku

7.9.10 14:57

noční terorista 2,5 roku

Dobrý den, už jsem zoufalá a v diskuzích jsem pomoc zatím nenašla. Mám holčičku, které bude 2,5 roku, nikdy nebyla spáč, stačí jí relativně málo. Po obědě spí cca 1 hod. V noci se pořád budí, začne strašně plakat, vyžaduje, abych přišla. Dřív stačilo jí podat pití, uklidnit a spala dál. Od návratu z dovolené se to ještě zhoršilo, že odmítá sama usnout, musím u ní zůstat a pokud neusne tvrdě, tak mě hlídá, zda neodcházím. Když se to opakuje několikrát během hodiny či dvou, obvykle mezi 1 a 3 hod. ranní, tak nevydržím a odnáším ji do postýlky k nám do ložnice. Většinou se budí několikrát do půlnoci než jdeme spát, pak kolem 1-2. hod. a pak kolem 5. hod. Jako mladší se budila taky, ale usínala bez mojí přítomnosti a já jsem to brala, že je to sice nepříjemné, ale že se to věkem srovná, ale opak je pravdou. Pro upřesnění, do 2 let spaly obě děti s námi v ložnici, od 2 let, kdy jsme se přestěhovali, spí holky samy v pokojíku. Po přestěhování nebyl rozdíl ve stylu spánku. Zhoršilo se to až po prázdninách, kdy jsme se vrátili z dovolené. Začala hrozně vyvádět, že má jít spát, když jsme jí vyhrozili, že bude ve vedlejším pokoji, aby nebudila Terezku, stejně na to nereagovala, po opakovaných pokusech odnést ji vedle jsme ji tam nechali, což způsobilo jen hysterický záchvat a to, že se naučila vylézt sama z dětské postýlky. Pochopili jsme, že tudy cesta nevede a začali jsme tedy zůstávat s ní, dokud neusne nebo v noci znovu neusne. Někdy na jaře jsem zkusila Estvillovu metodu, ale mám pocit, že to nebyl náš případ, večer usínala sama celkem v pohodě a v noci řvala z takového polospánku, že moje sdělení, že má spát v tom hrozném řevu se zavřenýma očima ani neslyšela a nevnímala. Zkoušela jsem ji i nedat spát po obědě, zda to nemůže být tím, že není unavená, ale bylo to stejné. Snad jsem popsala všechny podstatné okolnosti.
Prosím, pokud jste někdo zažili něco podobného, pomozte, už jsem hrozně unavená tím neustálým přerušovaným spánkem. Děkuji za jakoukoliv pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4267
7.9.10 15:10

No, já neporadím, spíš se přidám k tobě a třeba tě trošičku utěší, že v tom nejsi úplně tak sama…

Máme stejně staré holky, ta moje měla 2,5 roku minulý týden.
Ještě tak do června spala úplně ukázkově, každý den po obědě 2-3 hodiny, a večer mezi 20-21. hodinou a nebyl problém…ale pak začlo léto, bylo teplo, dlouho svítilo slunce přímo k ní do pokoje a tak jsme slevovali s večerkou, že někdy chodila spát až ve 22.hodin a ted už někdy nespí ani po tom obědě a večer je to děs, dám ji spát zase mezi tou 20-21 .hodinou, ale minimálně 30 krát vyleze z pokoje, že furt něco, jako na zchod, napít, hlad, něco ji bolí, atd…pak nakonec usne, ale v noci někdy po půlnoci se vzbudí a brečí ( to předtím nedělala, někdy se sice vzbudila, ale zase si lehla, nebo jsem ji objevila sedící na posteli,ale spící), ale ted je to s brekem, ale přitom je v polospánku…a když se ji dotknu, tak se po mě ještě ohání a brečí o to víc…tak to taky vždy končí, že si ji vezmu do ložnice a tatínk jde místo ní, do její postele…ona pak ještě hodinu brečí, knourá a furt si na něco stěžuje a pak snad obě vyčerpáním usnem…

taky jsem už unavená a to mi za chvíli začíná škola, tak jsem zvědavá, jak se budu učit, když nebude spát ani přes den, ani v noci:-(

tak ti nevím, je to snad tím věkem, že by 2,5 roku byl nějaký zlom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
7.9.10 15:21

Štěpánko nestalo se na dovolené něco, co ji rozhodilo? I když malé děti někdy může rozhodit něco, čeho si dospělý vlastně vůbec nevšimne, totální maličkost, takže to jste možná ani nemuseli zaznamenat. Ten Estivill na jaře, když jsi s tím přestala, malá spala zase dál v pohodě? Trošku mi připadá, že se jí něco přihodilo na dovče a potom jste to doma ještě „dodělali“ a teď už se to táhne. Samozřejmě, možná to je úplně jinak, toto mě prostě napadlo po přečtení. A pokud to tak je, potřebuje malá asi zase získat nějakou vnitřní důvěru, zbavit se strachu, úzkosti. Možná bych ji nechala nějakou dobu spát s vámi ve velké posteli, hned od večera. Abys ji měla při ruce, když se v noci začne probouzet, pošušňala ji hned v prvním okamžiku, aby neprocitla úplně. Třeba by se po nějaké době zase uklidnila.

• Citovat
  • Upravit
3337
7.9.10 15:41

A na té dovolené spala s vámi? Mě totiž syn až takhle nevyváděl, ale pobrekával asi týden v noci potom, co jsem s malou přišla z porodky, protože když jsem tam byla, tak spal s tatínkem v naší posteli.
Nakonec ho to přešlo samo, ale my jsme starší… U vás už to trvá ale dost dlouho… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
7.9.10 16:38

štěpánko, mě teda taky hned napadlo, jestli na dovolené nespala s váma, možná né ani v posteli ale ve stejném pokoji?

Jeanette, u tebe mě zase napadlo, jestli vaše malá není náměsíčná :think: . tím jak sedí a spí a ty se jí dotkneš, tak ji z toho stavu probereš a možná proto se tak ohání a brečí o to víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
7.9.10 16:46

Tak to znám, ale nám jsou 3roky. před prázdninama po pohádce usínala sama a teď po prázdninách vyžaduje ať s ní zůstáváme v pokoji a nejlépe ať taky spíme a pokud to tak neni tak řve jak tur a neni k utišení. pak mě kontroluje tak kolem půlnoci kde jsem. a běda jakmile někam odcházim, to jsou scény to jste neviděli :zed: že kolikrát se zase slíknu a nikam nejdu :evil:(řikat mi to nemusíte, vim, jsem měkota :oops: ) jsem zvědavá jaký to bude až v pondělí nastoupim do práce a bude muset bejt jen s tatínkem nebo celej den ve školce 8-o
To jsem ti moc neporadila :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401