Dáváte spát mimi hned po jídle?

2282
2.9.10 13:44

Dáváte spát mimi hned po jídle?

Ahoj holky,chci se zeptat,zda dáváte večer spát mimi hned po jídle?Já malého(15m) vykoupu,dám mu najíst a hned s ním šup do postýlky.Večeří mezi 19-20 hodinou a normální jídlo.Tchýně říká,že ho mám nechat chvilku si pohrát,aby mu slehlo a pak mu dát ještě mlíko a potom hned do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
2.9.10 13:47

Vzhledem k tomu, že Vítek chodí spát až ve 21h, tak večeří kolem půl osmý a pak si teda chvilku hraje. Upřímně mě taky není příjemný, jít spát s plným žaludkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
2.9.10 13:49

U nás je kolem šesté kaše, kolem sedmé koupání, pak mléko a hned postýlka.

Asi záleží na dítěti, jak moc mu to vyhovuje - Mareček je touhle dobou už unavený a aby si mohl po koupání ještě hrát, musel by se koupat už kolem půl šesté, což je v naší domácnosti nereálné… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 13:50

Ani jedno ani druhé mi nepřijde optimální. Slehnout bych nechala, ale hrát už taky po koupání nenechávám. Jídlo má před koupáním, po koupání už jen mlíko.

• Citovat
  • Upravit
16694
2.9.10 13:55

Máme to podobně jako ostaní. Kolem sedmé večere, před osmou koupání, po koupání mlíko a pak spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.9.10 13:59

my máme koupání 18:30-19 večeře a pak vegetíme na gauči s knížkou někdy i s tatínkem :mrgreen: a 19:30 jde spát. :wink: Mlíko už pak nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
2.9.10 14:08

Jít hned spinkat po normálním jídle asi není úplně ideální (soudím podle sebe). My večeříme normální jídlo kolem šesté, po sedmé se koupe, dostane mlíčko a hned se jde do hajan…
Po mlíku si myslím, že problém není, ale nabaštit se chleba, brambor nebo co dáváš a pak jít spinkat..to je horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.9.10 14:12

Dostává normální dospělácké jídlo.Teda přispůsobené pro něho.Někdy dávám příkrm.Do roka měl kaši,ale pak už jí nechtěl.
A lepší vykoupat,pak jídlo a mléko a nebo jídlo,vykoupat a pak mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
2.9.10 14:15
Dolby píše:
A lepší vykoupat,pak jídlo a mléko a nebo jídlo,vykoupat a pak mléko?

Tak u nás ve Vašem věku bylo „jídlo, mléko, vykoupat, vyčistit zuby, spát“… aby si zvykla na to, že po čištění zubů už se pije jen voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
2.9.10 14:16

Podle mě…Jak jsem psala večeříme v šest, hrajeme si, koupeme se v sedm, než se vycákáme je půl osmé, dostane mlíčko, chvilku mi hačá na klíně a koukáme třeba na krátkou pohádku jako je večerníček, cca deset minut a jde se spinkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
2.9.10 14:18

Samozřejmě, že po mlíčku se čistí zoubky, navlhčeným kartáčkem a dostává prášeček na zoubky na lžičce…pak už nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.9.10 14:20

Jaký prášeček na zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
2.9.10 14:23

No takové ty malé, co jsme zobaly my děti. Je to Natrium fluoratum. Jeden rozpustit před spaním na lžičce…funguje to proti zubnímu kazu a není již potřeba dávat pastu na kartáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.9.10 14:26

Aha,tak to neznám a ani jsem o tom neslyšela.Tak to dojdu do lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
2.9.10 14:28

Dolby, sama bych to nekupovala ale poradila se s dr. Pediatrička nám to předepsala, ale my chodíme už k zubaři, tak jsem to konzultovala i tam, protože třeba pokud dítko pije sunar ve kterém je už nějaký přídavek fluoru, tak to není třeba. Ono je víc druhů sunaru a v jednom to je a v druhém zase ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí