Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme u starší dcery nechali tak dlouho, dokud pro ni nezačal být spíš nebezpečný (jako že by se zamotala do šňůry atp). U mladší ho nejspíš nechám až do její svatby, kdy monitor předám nastávajícímu zeťákovi jako svatební dar
.
Mela jsme pro malou do jednoho roku,pak jsem oddelala kvuli tomu ze uz ani druha podlozka navic nestacila,mala hodne cestovala a monitor zbytecne houkal.
Co vím tak do roka, včera o tom bylo v TV, že do roka je riziko náhlého úmrtí po roce je případů minimálně.
do deseti měsíců, pak bych ho musela šoupnout pod sebe, protože se mi Lukášek nakvartýroval do postele
. Už se mi povedlo ho naučit zpět do postýlky, ale monitor už mu nezapínám (původně jsem měla stejně v úmyslu používat do roka). Jedině, když měl teď angínu, i při jakékoliv budoucí nemoci a po očkování ho určitě pro klid duše zapínat budu klidně i ve třech letech. Bratr se takhle ve 4 letech dusil, protože mu hodně natekli mandle při nachlazení, takže mám z nemocí velký respekt.
Ahoj, já měla monitor dechu půjčený z porodnice, vyšlo mi to na 6měsíců za 950Kč, ze začátku jsem byla ráda že jsme ho měli, protože malý se narodil o měsíc dříve, tak jsme byli všichni klidnější, i v porodnici to doporučují u těch dříve narozených, tedy aspon v té naší doporučovali:) postupem času jsem ho už dala pryč, bylo to zhruba okolo 3měsících, kdy se dýchání zlepšilo, takže byl monitor další 3měsíce v krabici a po půl roce jsme ho jeli vrátit:)
Obecně se říká do roku, já ho používala pro dcerku 14 nebo 15 měsíců, měla v roce laryngitidu, tak jsem to trochu protáhla ![]()
Malý má rok a pořád používáme. Dokonce jej prý začali doporučovat i pro strší lidi, jako převence mozkovky a infarktu, tak jej tam bude mít asi ještě dlouho.
![]()
Monitor dechu je staveny tak, aby spravne monitoroval do roka. Pak se meni frekvence dechu a monitor muze zbytecne spoustet falesne poplachy, protoze na tu dechovou frekvenci starsiho ditete neni staveny. Aspon tak mi to napsal oficialni dovozce babysense. Neni tam zadne vahove omezeni. Takze monitor byl do roka, kratce po prvnim roce byl falesny poplach, tak jsem ho vyndala.
Nejvic pripadu SIDS e mezi 2 a 6m.
Mela sem do 16-ti mesicu, pak ho dostalo novorozene. A jak ho bude mit dlouho netusim ![]()
jo to je pravda že je nejvíce Sids od 2-6 měsíců, taky jsem to někde četla ![]()
Aspera píše:
Co vím tak do roka, včera o tom bylo v TV, že do roka je riziko náhlého úmrtí po roce je případů minimálně.
je to tak, ze (cituji doktora) „po roce uz se vetsinou na pricinu umrti prijde“. Z toho jsem pochopila, ze sance umrit je po roce zhruba stejna, akorat ma v umrtnim listu jinou pricinu smrti.
nechame do toho roka, zacina ho pekne devastovat.
Planujeme nechat do roka, mame ho pujceny, jinak bych urcite davala kdyz by bylo mimi nemocne i pozdejs.
ahoj,chtela bych vedet,do kdy se ma nechavat monitor dechu. do pul roka?do roka?nemam ani poneti.Manzel mi rika,ze do 18ti let