Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Busy Bee Tak pokud máš takovou schopnost, že poznáš když dítě přestane dýchat i když spíš, pak klobouk dolů. Ale jasně, každýho věc
Jen mě zarazil ten „zbytečnej krám“
@Busy Bee píše:
@celipipka54 Ja se radeji spoleham na sebe nez na nejaky pristroj.
jako, ze v noci kdyz spis a dite ti prestane dychat, tak te to probudi jo? Hm tak takove mam v rodine dva pripady. Jednou ta spolehlivost skoncila smrti, druha dozivotnim postizenim mozku. Super ![]()
@celipipka54 Zdrave dite, o ktere je dobre postarano, neprestane jen tak znicehonic dychat.
@Busy Bee píše:
@celipipka54 Zdrave dite, o ktere je dobre postarano, neprestane jen tak znicehonic dychat.
Promiň, ale větší hovadinu jsem v životě neslyšela
Zkus to říct matce, které zemřelo miminko na SIDS, že si za to může sama, že se o něj špatně starala ![]()
@Busy Bee píše:
To je asi nějaká blbá sranda, ne?
@Busy Bee píše:
zničeho nic obvykle ne, ale stačí když si blinkne, jen se mu to vrátí do krčku a může to vdechnout, nebo se blbě zamotá do peřin, či se mu ta ocitne něco, co spolkne (u nás třeba starší brácha nosí mladšímu hračky, které pro něj ale nejsou vhodné, snažím se to samozřejmě eliminovat, ale jde to těžko)
co já vím, možností jsou stovky.. a něco mě možná vzbudí, ale taky tam s ním nejsem vždy, když spí, takže se takhle prostě nemusím strachovat, navíc v tom mám současně chůvičku, tak nechápu, co je na tom špatného ![]()
Příspěvek upraven 27.12.14 v 22:43
Já jsem v tomhle hrozně úzkostlivá, u prvního jsem ho měla do 9,5m, u druhého jsem ho s těžkým srdcem odstranila ve 14m. třetí ho bude mít asi do puberty ![]()
@celipipka54 Četla sis někdy něco o SIDS? Asi ne co. Tak až si přečteš nějaké studie o tom, v jakých podmínkách se SIDS stává a jestli při SIDS pomůže monitor dechu, tak o tom můžeme diskutovat.
@Aries6 píše:
Chápu u nedonošených dětí, chápu 6 měsíců, ale víc jak rokTo pochopím jen u opravdového zdravotního problému… Pak je to závislost matky.
tak si predstav situaci, ze dcera spala, bylo ji kolem deseti mesicu. Spala po obede. Ja sla k ni pro neco do loznice, kouknu na ni a ona ze spanku najednou otevrela pusu, plnou zvratku. Lezela na zadech, vyvalila oci a evidentne jeste spala. Byla jak prkno, bez reakce na situaci. Byla na monitoru a ke vsemu jsem tam byla nahodou i ja a videla jsem to, tak jsem ji zvedla. Ale kde mas jistotu, ze by se fakt probrala a vykaslala to sama?
@Berousik tak potom ze bych ho mela pres celou postylku
Mala spi hodne s nami a nebyla predcasne narozena. Ted uz ani neblinka, je dost velka. Ja to rozhodne nezatracuju, ale to ozarovani podle me taky neni zdrave
Uprinme, v 16mesicich uz mi to prijde, ze jsou rodice hodne uzkostni. Ale kazdy ma jiny nazor a jine zkusenosti.
Jinak odpovidam na dotaz zakladetelky. Na emimi jak nekdo napise neco jibeho nez si mysli nekdo jiny, hned je problem. Vsak ona si vybere, k cemu se prikloni. Mezi sebou se hadat nemusime ![]()
@Busy Bee píše:
@celipipka54 Četla sis někdy něco o SIDS? Asi ne co. Tak až si přečteš nějaké studie o tom, v jakých podmínkách se SIDS stává a jestli při SIDS pomůže monitor dechu, tak o tom můžeme diskutovat.
jak už tu víc holek psalo, nejde jen o SIDS ![]()
@Busy Bee Ano, četla jsem si o tom hodně. Nevím jaké studie sis četla ty, ale stává se to i v úplně normálních rodinách, dokonce i v porodnici. A tam jsou, podle tebe, jaký podmínky? Nehledě na to, že stačí když si mimčo blinkne a může se stát to nejhorší.
@Berousik To je těžký, moje holky obě blinkaly hodně, ale tohle se nikdy nestalo. Ale to by to děcko na něm mohlo být do 20…
Já proti monituru nic nemám, ale dávat ho pod víc jak roční dítě je divný.
@Aries6 píše:
@Berousik To je těžký, moje holky obě blinkaly hodně, ale tohle se nikdy nestalo. Ale to by to děcko na něm mohlo být do 20…
Já proti monituru nic nemám, ale dávat ho pod víc jak roční dítě je divný.
Nevim proc divny, kdyz nespousti alarmy, ale kazdeho vec. Ja jsem proste klidnejsi, viz co jsem psala. Dcera byla blici jako fakt mimino, v dobe co jsem psala uz daaavno neblila a stalo se
@Philippe píše:
@Berousik tak potom ze bych ho mela pres celou postylkuMala spi hodne s nami a nebyla predcasne narozena. Ted uz ani neblinka, je dost velka. Ja to rozhodne nezatracuju, ale to ozarovani podle me taky neni zdrave
Uprinme, v 16mesicich uz mi to prijde, ze jsou rodice hodne uzkostni. Ale kazdy ma jiny nazor a jine zkusenosti.
Jinak odpovidam na dotaz zakladetelky. Na emimi jak nekdo napise neco jibeho nez si mysli nekdo jiny, hned je problem. Vsak ona si vybere, k cemu se prikloni. Mezi sebou se hadat nemusime
ja se s tebou nehadam, jen jsem napsala, ze je nesmysl, ze spusti monitor, kdyz dite v postylce vstava. Coz nesmysl je, u kvalitniho pristroje. Jedine snad, pokud ti dite vstane a dvacet sedund stoji bez pohybu ![]()