Monitor dechu do kdy u ročního?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1318
27.12.14 23:14

Ja ho davala pryc cca v 10 mesicich, byla jsem s nim klidnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
27.12.14 23:14

@Busy Bee Promiň, normálně se raději do takových diskuzí nezapojuji, ale toto, že se zdravému dítěti nic nemůže stát, je fakt hloupost :roll:.
Mám naštěstí krásnou a hlavně zdravou holčičku, ale když jí byli necelé 3 týdny, z ničeho nic se začala dusit hlenem, ucpal jí nosánek i pusinku a nemohla se ani nadechnout, málem mi umřela v náručí :,(, skončili jsme samozřejmě v nemocnici, moc mi nevěřili, že se to stalo opravdu tak, jak jsem popsala, koukali na mě jak na hysterku :cert:, zkontrolovali ji a prohlásili, že je naprosto zdravá, bohužel se to stalo jednou i tam a to by jste koukali, jak tam najednou všichni běhali sem a tak a nevěděli co s ní dělat, protože to nikdo nečekal. Pak najednou doktoři prohlásili, že má silnou laryngitidu a ještě cosi a prostě že je ještě maličká a neumí si s hleny sama poradit. Nebýt monitoru, nechci ani myslet na to, co by se mohlo stát, nešlo nic slyšet, nevydala ani hlásku, logické, když se nemohla ani nadechnout, takže obdivuji ty, které by to probudilo a to mám citlivé spaní.
No koukám, že jsem se rozepsala, ale proto, že mě toto docela zvedlo ze židle, chci tím říct, že i zdravému dítěti může monitor zachránit život :palec:.
Jinak k dotazu, syn měl asi do roka, dcera má teď 8 měsíců a ho pořád a minimálně do roku jí ho nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.12.14 23:22

@Bemula Podle ní, kdyby ses o malou dobře starala, tak se to nestalo :zed: :zed: :zed: To je zase jednou moudro, co? :roll: A to jsem si o dotyčné myslela, že je to rozumná ženská. No, už si to nemyslím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
27.12.14 23:43

Dcera po operaci srdce ve 2 měsících-doporučená doba používání monitoru-do jejího 1 roku, na 13 měsících jsme monitor vraceli do porodnice. Tak si myslím, že už nemusíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
27.12.14 23:45

@celipipka54 No asi takový musí zažít něco podobného, aby pochopili, samozřejmě to nikomu nepřeji, bylo to nejhorších x-sekund mého života.
Jen chci upozornit, že i doktoři na ní nic nepoznali, mysleli si, že je naprosto zdravá a já si to snad celé vymyslela, pak koukali i oni a nechápali. Fakt úplně zničeho nic, žádná rýma, kašel nebo nějaké známky zahlenění, prostě z ničeho nic jak se hlen objevil, tak i tak zmizel :nevim:.
A přímo dětská dr., co malou ošetřovala, mi do propouštěcí zprávy napsala, že bych měla monitor používat.

Jo a taky potom nechápu, proč „ten krám“ cpou v naší porodnici do každé postýlky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
28.12.14 00:00

Budu používat asi do roka a půl. Ted bude dceři 8 m. a zatím vůbec odstranění neplánuji. Spím klidněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.12.14 07:20

U prvni dcery jsem ho pouzivala do 8m (v te dobe lezla po ctyrech a vzdy se zapasovala v nejakem rohu na boku a spustila alarm). U druhatka do 15m. V te dobe se ji asi nejak zmenila dechova frekvence a monitor zacal davat poplachy na naprosto klidne oddechujici dite (fakt denne), tak sel pryc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
28.12.14 07:35

V porodnici v ČB třeba monitory nejsou, možná na neonatologii :nevim:
ale k otázce, neměla jsem ani na jednoho kluka, co jsem vyčetla tak doporučení platí do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.12.14 07:41
@Busy Bee píše:
@celipipka54 Zdrave dite, o ktere je dobre postarano, neprestane jen tak znicehonic dychat.

Co to je za blbost? Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.12.14 07:45

@Bemula taky se mi stavalo, ze se mala jakoby dusila a nemohla se nadechnout. Rikala jsem to doktorce a pry se ji vraci nejspis mliko do pusinky a ptala se, jestli mam monitor. Dva tydny po porodu nebyl zapojeny a ja se bala usnout. Az pak jsem se trochu vyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
28.12.14 07:59

Pouzivala jsem do roku a pul. Taky jsem byla klidnejsi. Mame Angel care se 2 deskama a poplach jsem nemela nikdy. Jen kdyz jsem zapomnela vypnout. A u nas v porodnici ho taky nemeli a ja tri noci nespala a furt ho sledovala. Je to fakt i o povaze matky. Jedna je s monitorem klidnější a druha vystresovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
28.12.14 08:54
@Busy Bee píše:
@celipipka54 Zdrave dite, o ktere je dobre postarano, neprestane jen tak znicehonic dychat.

Si delas srandu? 8o 8o promin, ale co jeden tvuj post to perla fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
28.12.14 09:00

@Busy Bee Smrt bez varování
SIDS (Sudden infant death syndrome) postihuje podle celosvětových statistik uvedených ve Velké knize o mateřství dvaašedesát dětí ze sta tisíc. V České republice zemře ročně na syndrom náhlého úmrtí třicet až čtyřicet dětí.

I když jsou první zmínky o syndromu náhlého úmrtí dítěte staré přes dva tisíce let (odborníci se domnívají, že „zalehnutí matkou“ je ve skutečnosti popisem SIDS), vědci stále tápou ohledně jeho příčin i možností prevence a léčby. Jak už naznačuje jméno syndromu, jde o náhlé a nevysvětlitelné úmrtí dítěte (obvykle ve věku jednoho měsíce až jednoho roku).

To, co na něm ovšem rodiče i odborníky děsí nejvíc, je skutečnost, že postihuje i zdravé děti, které nemají žádné potíže a udeří ve spánku bez varování. Na rozdíl od většiny ostatních onemocnění mu nepředcházejí žádné změny zdravotního stavu ani varovné symptomy.…mozna by stalo za uvahu si o tom neco precist, nez tu pak psat kraviny… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
28.12.14 10:28

@Hanka79 Ty brďo, 40 dětí, to je hodně. Já neznám jediný případ z okolí… naštěstí. Ale zaslechla jsem to od známého. Docela by mě zajímalo, kdy se to stane - jestli postýlka, kočár, nosítko - viz nedávná aféra kvůli smrti dítěte v šátku, která se dle mého názoru zbytečně nafoukla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
28.12.14 10:39

Já si pamatuji, je to už nějaký rok, kdy roční chlapeček usnul v kočárku, tak ho rodiče nechali spinkat, pak se jim zdálo, že spí už nějak dlouho, tak se šli na něj kouknout a bohužel chlapeček byl mrtvý :(, byl naprosto zdravý, bez zdravotních problémů :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí