Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj možná je to blbý dotaz, ale chci se zeptat jak byste to řešili? nebo už vas neco takoveho potkalo? Chodím do porodnice na monitory, jsem ve 37tt a od pondělka ležím s chripkou, teplotu od včerejska už nemám, ale mám neskutečný dráždivý kašel a rýmu…A zítra mám jít na další monitory, ale jelikož mi neni zrovna nejpíp, tak nevím jestli tam jít nebo ne…jak by asi vypadali ty ozvy miminka cdybych tam kašlala a smrkala…a navíc tam jsou maminkytesněpřed porodem a nerada bych je nakazila…ale bylo mi vtloukáno do hlavy, že by se tyhle kontroly nemeli vynechávat…Tak nevím…
Já bych tam ráno zavoala a udělala to podle nich. Třeba tě vezmou jako poslední, nebo tak něco…
@Pepčinka No, rozhodnutí je na tobě, já u druhého dítka nestihla monitor ani jeden, poprvé mě objednali na 38+2 a ten den se dítko narodilo a taky se to bez toho zvládlo. A jinak já byla v podobném stavu při porodu a nikdo to neřešil, normálně mě dali na třílůžák s dalšíma maminkama a jejich mimčama a prostě jsem tam prskala, co šlo dělat.
ASi tam zkusim rano zavolat a comi reknou to udelam…ja sednu do auta, odlezim si tam 15-20 minut na monitoru ale nevim jak na me prave budou koukat ostatni maminy…a že chripky ted radi…a i ja ze sveho pohledu bych fakt chripku pri porodu nechtela..takze se i modlim aby tam mimico jeste zustalo.ALe nedivila bych se kdyby chtelo ven, ten kasel je sileny a namaham bricho jak blazen…No uvidime co mi reknou…
Já sice chodím na monitory jen ke své lékařce, ale od 37.tt jsem měla také chřipku (rýma, dráždivý kašel atd.)V 38.tt (minulý týden)jsem na monitoru nebyla, bylo mi fakt hodně zle a řešila jsem to tak, že jsem hned ráno volala lékařce a domluvila jsem se s ní až na tento týden, tak uvidíš jak Ti ráno bude, a případně bych tam ráno zavolala. Jinak mi na kašel hodně pomohl Jitrocelový sirup od Dr. Muller Pharma, ale i tak občas pokašlávám ještě teď. Přeji brzké uzdravení ![]()
Taky bych zavolala a domluvila se s nima. Třeba posunout aspoň o pár dnů. Taky chodím do porodnice na monitory a je to masakr, kolik je tam chrchlajícíh.
Už mám po termínu, chodím co dva dny a už mě taky začíná bolet v krku. ![]()
@Pepčinka Já osobně bych na monitor radši šla, ale záleží na tobě a jak se dohodneš s lékařem. Pokud nechceš nakazit ostatní maminky, kup si v lékárně roušky, stojí to pár korun.
A jinak mi tedy podle popisu nepřijde, že by se jednalo o chřipku… to bys fakt dnes nebyla bez teploty
takže to bude jen nějaká viroza.
@Pepčinka zavolej si tam, ja bych ale napr. nesla, nemoc je nemoc a nikdy nevis, koho muzes nakazit, zvlast v porodnici ![]()
@Pepčinka píše:
ASi tam zkusim rano zavolat a comi reknou to udelam…ja sednu do auta, odlezim si tam 15-20 minut na monitoru ale nevim jak na me prave budou koukat ostatni maminy…a že chripky ted radi…a i ja ze sveho pohledu bych fakt chripku pri porodu nechtela..takze se i modlim aby tam mimico jeste zustalo.ALe nedivila bych se kdyby chtelo ven, ten kasel je sileny a namaham bricho jak blazen…No uvidime co mi reknou…
Měla jsem něco podobného před druhým porodem. Měla jsem dojem, že sina naporodím ale vychrchlu
.
To je jedno jestli chřipka nebo vyroza…ale zle mi je od neděle a ještě včera jsem mela teplotu 38…až dneska nemam…ale to je jedno…přesně taky mám pocit že neporodim ale vypudim kašlem a smrkáním…
@Pepčinka asi bych se objednala na další týden… Ještě bys tam v takovém stavu mohla chytit něco dalšího…
Tak me preobjednali na pondeli…ale hned postrehla ze sem nemocna…asi je to dost slyset na hlase…:-)
Ji nemusim se nikam tahnout nemocna…u kdyz nevim jestli v pondeli to bude lepsi…kasel trva vzdycky dlouho…