Utrogestan - není to zbytečné?

6100
5.2.15 12:35

Utrogestan - není to zbytečný?

Ahoj děvčata zajímal by mě váš názor, zda byste v mém případě užívaly Utrogestan. Dnes jsem byla na první kontrole těhoteství. A doktor mi předepsal Utrogestan, ať ho beru, že to podporuje těhotenství. Já si vzala recept, a řekla jsem si fajn asi kuli nepravidelným cyklům. Ale teď tu nad tím tak přemýšlím. Proč se cpát hormona, když nešpiním, nemám žádný problém. :nevim: Nikdy jsem nepotratila. A na UTZ všechno prý v pořádku. Tak proč mám brát nějaký hormony na víc, když se zdá být vše ok?? Nepříjde vám že je to teď nějak v módě hned na všechno předepsat nějaký lék?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
5.2.15 12:38

Mně ho tenkrát taky předepsala a taky už jsem přemýšlela, že příště bych se na to asi vykašlala :think: zkus se zeptat na další kontrole ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.15 12:39

@Boudová Asi bych jen tak preventivně nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
5.2.15 12:40

Pokud nemáš žádný problém, tak je to dle mého názoru zbytečný.

Já měla první těhotenství bez problému, mimi v pořádku donošeno. Potom jsem 2× potratila, a při dalším těhotenství už jsem ho brala, jako pro větší jistotu. Tedy, moc nebrala, zapomínala jsem, ale nic se nestalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411

Já ho brala při prvním těhotenství a při druhém ho neberu. Zatím je všechno v pořádku ale ještě nemáme doklepaný 12tt :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955

@Boudová jako těžko říct co tam viděl, mně u jednoho těhotenství dr. řekl že se mu to nezdá úplně ideálně zahnízděné (ačkoliv bylo vše v pořádku), proto ho dává - z toho co píšeš k němu žádný zřejmý důvod není, ale to neznamená, že není vůbec, těžko soudit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.2.15 12:41

Pokud bych za sebou nemela potraty nebo treba konizaci cipku ci jiny duvod, proc se o prosperitu tehotenstvi obavat, nebrala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.15 12:46

Já nevim no, třeba tam nějaký pochybnosti viděl a nechtěl mě zbytečně děsit. Nebo prostě kuli tomu, že jsem měla před tím cykly až 60 dní, tak se třeba bojí abych měla dost toho progesteronu?? To je jediný co mě napadá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.15 12:59

@marrlinka @Svistice @WaIl @Ivčis @wobludka @Bibi239 @JayLee Holky ale já tam nenapsala ty cykly do začátku, tak třeba je to kuli tomu. Měla sem hodně nepravidelný měsíčky. Někdy až 60dní cyklus. Tak možná že je to kuli tomu ne? Jinak kamarádkám co tam chodí ho nepsal. Tak běžně to asi nedělá. Chjo. Omlouvám se že stresuju, ale mě tim doceal zarazil. Měla se víc ptát. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
5.2.15 13:00

Pokud ti dr. předepsal, tak bych ho brala..jak píšeš třeba tam něco viděl, co je zanedbatelný a tím to by se to vyřešilo..samo dělej jak cítíš.. ;)..já bych respektovala dr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
5.2.15 13:01

Po kazdym IVF jsem se tesila, az tu potvoru budu moct vysadit, je mi po tom mizerne, porad to ze me vytejka, naposled jsem z toho byla dole rozezrana az do krve a sex je s tim taky na houby. Takze pokud se jedna o prirozene otehotneni bez problemu, taky se klonim k tomu, ze doktor ma proste potrebu neco predepisovat a pocit, ze to asi nekoho uklidni. Jako nicemu to neuskodi, ale mne i po IVF tvrdej, ze nejklicovejsi je ho brat prvnich 14 dni po ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
5.2.15 13:02

@Boudová Já mám stanovený anovulační cykly jak jsem psala tak v prvním těhotenství jsem ho brala do 12tt ale to jsem docházela na gyngu dvakrát za měsíc kvůli hlídání folikulů. Podruhé jsem otěhotněla bez lékaře a utroš říkal že zkusí nenapsat že to vypadá dobře. Jinak poslední MS jsem měla 12.10 a jsem těhotná 9tt takže menstruace si dělala co chtěla dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
5.2.15 13:02

Jinak jestli ho brat zacnes, tak naprosto nicemu nevadi, jenom je proste otazka, zda to ma nejakej prinos a jestli ty potencialni potize stoji za to. Pokud vahas, cinkla bych mu a vyslovene se zeptala, co tim v tvem pripade sledoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
5.2.15 13:15

Tak mu zavolej, proč ti ho dal…
já ho v prvním těhotenství kvůli potratům měla a bylo mi z něj zle, teď při druhém mi ho nenapsala, když nebyl problém a cykly mám až kolem 45 dnů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.15 13:19

@catherine100 Mě se mu volat nechce, už takhle sem působila dost úzkostně, nechci aby mě měl za hysterku hned zkraje těhotenství. Ale co jsem tak vygooglila, dal mi ho asi kuli těm dlouhým cyklům no. Já sem i dost špinila mimo cykly. Vidím, že ho steně bere každá druhá, tak ho brát budu. Doktorovi věřím, vždy mi dost pomohl. Asi bych se měla spíš hodit do klidu a nehrotit. :oops: :oops: :oops: Asi udělám fakt líp, než řešit jestli jo nebo ne. Děkuju za reakce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí