Těhotenství se srdeční vadou

1917
4.2.15 22:30

těhotenství se srdeční vadou

Ahojky můj dotaz zní zažil jste někdo těhotenství se srdeční vadou? Konkrétně s dilatační kardiomiopatíí? Jak to probíhalo byly jste celou dobu v nemocnici nebo častější kontroly? Vůbec netuším zda to někdy pujde a jestli ano tak jak to bude. zítra mám jít k Mudr na gynekologii a chci to probrat i s ní ale ocením i vaše rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
4.2.15 22:39

Známá, která má srdeční vadu (asi ne totéž co ty, to přesně nevím) nedávno porodila zdravé mimčo. Byla doma na rizikovém těhu a rodila plánovaným císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.2.15 22:41

Ahoj, mám od 24 kardiostimulátor pro převodní poruchu srdce, v 19tt jsem byla na výměně (došla baterka :zed: ) po reoperaci už jsem zůstala doma na riziku, mohla jsem rodit normálně, ale bála jsem se, tak byl radši zvolen císař..
zkus se podívat na diskusy https://www.emimino.cz/…acni-206298/ a napsat tam holkám…každopádně u dilatační kardiomyopatie je těhotenství rizikovým faktorem, záleží na aktuálním zdravotním stavu. Doporučuje se kontrola jak na gyn, tak hlavně u kardiologa…držím palce, aby si se miminka dočkala a bylo všechno v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
4.2.15 23:03

No ja jdu zitra na gyndu a 18 na kardio u obou dr to hodlam probrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
4.2.15 23:12

Mam srdecnich vad nekolik a implantovany kardiodefibrilator. Byla jsem normalne doma, porod byl v 38 tt. planovanym cisarem. Jen jsem jezdila do genetickeho centra v CB a jednou jsme byli v Motole :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
4.2.15 23:57

Tak do Motola me nikdo nedostane ani nahodou ale to tu resit nechci spis me zajima jak casto jste chodily na kontroly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
4.2.15 23:59

Ja tam byla v tehotenstvi na UTZ. Jinak na gynekologii klasicky, na genetice jsem byla asi 5×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.15 08:54

@katula9 Mám srdeční vadu, ale jinou. Gynekolog Ti k tomu moc neřekne (ty o srdečních vadách vědí obecně kulové), musíš probrat primárně s kardiologem, jak moc je tvoje vada závažná - dle toho se pak řídí „režim“ v těhotenství, doplňující vyšetření, zda je to na pracovní neschopnost, jaký způsob porodu. Dalším faktorem je, jak tělo bude těhotenství zvládat během porodu, zda přibydou nějaké gynekologické komplikace atd.

Já třeba v obou těhotenstvích až do mateřské chodím do práce, z kardiologického hlediska můžu rodit přirozeně, nemám nařízeno rodit na specializovaném pracovišti.
A včera mimoje dr. říkala, že má pacientku s VSV, které má těhotenství přísně kontraindikováno, neb je minimálně 50% šance, že ho nepřežije, i kdyby od začátku do konce jen ležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.15 08:59
@katula9 píše:
Tak do Motola me nikdo nedostane ani nahodou ale to tu resit nechci spis me zajima jak casto jste chodily na kontroly?

Frekvencekontrol u gynekologa jako bežná pacientka (vyšetření navíc jen genetická konzultace + echo srdce plodu ve 20. týdnu), kardiolog v prvním trimestru a na začátku 3. trimestru.
Ale jak píšu výš, je to zcela individuální. Specializovaná porodnická pracoviště mají rizikové poradny pro kardiačky a některé ženy jsou tam odeslány již na začátku těhotenství a celou dobu zůstávají v jejich péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
6.2.15 14:03

Já mám za sebou dvě operace srdce dost komplikovaný, rodila jsem plánovaným císařským řezem v 38+1 u Apolináře. Zřejmě Ti během těhotenství bude doporučeno vyšetření srdce plodu ve 20 týdnu na specializovaném pracovišti, já byla v dětském motolském kardiocentru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
6.2.15 21:36

Tak to já bych asi fičela do Brna do dětské nemocnice jednak to mám blíž a druhak do kardiocentra do Motola mě nikdo nedostane z osobních důvodů ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
7.2.15 15:53

Můžu se zeptat, vo Ti udělali v motolském kardiocentru, já s nimi mám ty nejlepší zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
7.2.15 19:46

O tom se mi nechce mluvit promiň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
8.2.15 07:21

Neber to prosím, že jsem vlezlá, ale zajímá mě to proto, že i když jsem už dávno dospělá, je mi 39 let, tak do dětského kardiocentra chodím moc ráda jako za svými blízkými. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
8.2.15 14:00

Fakt se mi to nechce řešit bylo to dost obtížné to co se stalo fakt se nezlob ale mluvit o tom nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí