Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je přenosná slinami, takže když nebudou po sobě pít, olizovat se a prskat na sebe, olizovat hračky (mladší), tak by to mělo být v pohodě.
Je fajn, že o tom víš. Můžeš to nějak ohlídat. Horší je přijít do styku a nevědět - třeba u dr., Na hřišti a tak.
Ale záleží na tobě, jestli nechceš riskovat (za týden a něco začíná škola), tak to odloz.
Asi bych se toho nebála měla dcera a nikdo doma to nechytil(ani druhá dcera),žádná opatření jsem nedělala. Teď po letech to dotáhla druhá dcera, no, zas nikdo nic „nečap“.
Navíc ta nemoc může být v různým stádiu obě holky mají krev na mononuklozu stále pozitivní a jedna i druhá ji prodělali dvakrát jsou dva viry, který ji způsobují, jsou pozitivní na oba dva,ale je to v nějaké normě takže zdravé-jen je vidět, že ji prodělali a z obou dvou virů.
@Anonymní píše:
Prosím, zítra máme jít na návštěvu ke kamarádce. Právě mi volala, aby mě upozornila, že její syn měl v krvi protilátky na mononukleozu. Cca před pár dny. Má dietu. Dnes už mohl do kolektivu. Mám mít nějaké obavy? Máme 3letého syna a 12letou dceru-tak mám docela obavy.
Tak pokud jim doktorka rekla,ze dnes uz muze fo kolektivu,tak asi neni nakazlivy predpokladam.
Prosím, zítra máme jít na návštěvu ke kamarádce. Právě mi volala, aby mě upozornila, že její syn měl v krvi protilátky na mononukleozu. Cca před pár dny. Má dietu. Dnes už mohl do kolektivu. Mám mít nějaké obavy? Máme 3letého syna a 12letou dceru-tak mám docela obavy.