Morčata - 2 dominantní samice a mladý sameček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24798
22.8.18 18:39

Tak hlavně, jestli samice doteď neměly mladé, tak už by je mít neměly. Tím se to celkem řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.8.18 19:04

@Pipet neměly. Nevím v kolika letech by měli morčata zabřeznout. Nicméně teta má dva páry morčat a minimalne přes pět let dává mladý do petka. Tudíž si nemyslím že ve dvou letech by měli být odkazaný na život bez mladých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.8.18 19:40

Jde o to, že když nějak do roka poprvé neporodí, dojde ke srůstům kostí? v oblasti pánve a pozdější porod je nebezpečný / mláďata se narodí předčasně - nevím přesně, najdi si to.
Jinak jsou ve dvou letech v plné síle.
Mám tři morčata - holky a mladé mít nikdy nebudou. Nemyslím, že by jim to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5221
22.8.18 21:51

@Klara.mzykova Morcatum je srdecne jedno, jestli budou mit mlade nebo ne. Dve samice spolu budou zit naprosto spokojene. A pokud teta chova dva pary morcat a samice ji pravidelne rodi a ona nosi mladata do zverimexu, tak to snad nekomentovat… Chudaci mladata a chudaci samice.

Samice a samci se chovaji zvlast a samice se davaji maximalne dvakrat rocne s patricnym casovym rozestupem (aby se zbrchaly po predchozi brezosti a odchovu mladych) k samci na mesic na pripusteni. A samozrejme se mladata nenosi do zverimexu, ale slusni chovatele jim hledaji sami nove majitele. Ale jak pise @Pipet, tak dvoulete samice uz jsou na prvni zabreznuti stare, protoze nemaji dostatecne pruznou sponu spojujici panevni kosti.

Takze nejlip udelate, kdyz kluka nekomu venujete, pripadne ho nechate v kleci bokem. Jestli chcete zkouset, zda se zkamaradi, i nadale, tak pak kluka nechte vykastrovat, at jednak samicim nehrozi nebezpeci, ze kvuli prvnim porodu v pozdnim veku zarvou, a jednak nesazi mladata jako Bata cvicky, pokud tenhle vas experiment napoprve preziji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.18 22:09

@Afrikana no, na vesnici se myši nekastrují, ani se mladým nehledají majitelé, to je raději pustí do pole, nebo dají do zverimexu, kde mají větší šanci na spokojený život :) není to kvůli penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.18 22:12

Jinak díky za osvětlení. Nikdy nás nenapadlo, že by mohli mít takový růstový omezení. Morčata se kupovali pro sestřičku jako zábava a nikdy jsme o nich nic nezjišťovali, pro nás jsou to jen myši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.8.18 22:17

To jsou pindy s tou vesnicí :roll:
Je snad jedno, kde bydlím, pokud si pořídím živého tvora, je přece mou povinností si nastudovat, jak se o něj starat.
A je jedno, jestli je to kůň, kráva, prase, pes, kočka nebo myš.
Koťata taky topíte? Nebo kočky už se kastrují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.18 22:38

@Pipet já jsem z Prahy, jen říkám jak to tam chodí. A představte si že jsou i lidi, co topí koťata i štěňata????????‍♀️ Ale co my s tím zmůžeme. V malých vesnicích se to neudá, když má každý na zahradě psa nebo kočku (a teď nemluvím plánované březosti, až mě zase budete házet do jednoho pytle s nima ???? vznesla jsem dotaz, možná proto, že jsem jediná koho to zajímá. Neprosila jsem se o soudy mé osoby ani mé rodiny????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný