Morčata náhle smrdí, prosím, poraďte

1139
1.5.17 21:37

Morčata náhle smrdí, prosím, poraďte

Ahoj všem, potřebuji poradit od zkušených. :) Máme morčata holky, je jim 8 měsíců a bydlí spolu ve velké kleci. Doteď jsme čistili tak jednou za 6 dní a vše bylo v pořádku. Dáváme pelety- válečky a na to piliny. Pochvalovala jsem si, jak nejsou vůbec cítit. (Dcera je má v pokojíčku). Teď posledních 5 dní je to hrozný. Vyčistím obden a jsou cítit pořád. Co s tím, poradíte? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
1.5.17 21:39

@bessy neznačkují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.5.17 21:42
@bessy píše:
Ahoj všem, potřebuji poradit od zkušených. :) Máme morčata holky, je jim 8 měsíců a bydlí spolu ve velké kleci. Doteď jsme čistili tak jednou za 6 dní a vše bylo v pořádku. Dáváme pelety- válečky a na to piliny. Pochvalovala jsem si, jak nejsou vůbec cítit. (Dcera je má v pokojíčku). Teď posledních 5 dní je to hrozný. Vyčistím obden a jsou cítit pořád. Co s tím, poradíte? Děkuji za odpovědi.

no jestli nejsou pohlavně dospělé už? čili hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
1.5.17 21:56

Chovají se jako obvykle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
1.5.17 22:05

@bessy Nedostaly morčice něco jiného ke krmení? Kapusta, zelí apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
1.5.17 22:12

@Avele Právě že je vše při starém. Akorát manžel tvrdí, že teď měly načůráno v misce. Ale smrdí i před tím… skusíme jiný stelivo nebo já nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
1.5.17 22:14

@bessy Zkusila bych tu změnu steliva. Pohlavní dospělost samiček by na to vliv mít neměla, mám s chovem zkušenosti x let a smrdí/značkují jen samečci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
1.5.17 22:14

Moji morčáci začali teď na jaře víc pít, takže toho víc počurají a musím častěji měnit hobliny. V zimě to bylo lepší. Ale samice vždycky smrděly míň než samci a taky některé zvládaly chodit na jedno místo. Chlapi… totiž morčáci jsou čuňata :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
1.5.17 22:23

@tamata a to se dá nějak naučit aby chodili na jedno místo? četla jsem o záchodě, ale přišlo mi to divný, že by se to naučila morčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5318
1.5.17 23:32

@bessy Da se to naucit. Stejne jako kraliky. Jen to muze chvili trvat, protoze morcata nejsou uplne z nejchytrejsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.5.17 23:43

Zkusila bych prdavat posrupne a casem podestylku uplne nahradit Assanem, my nemuzeme kvuli akergii jednoho z deti pouzivat piliny a prijde mi, ze Assan daleko lip absorbuje a nesmrdi (koneckoncu se dela z biologicky upravenych zbytku jednorazovych vlozek a plen), rozhodne daleko dyl vydrzi nez piliny, taky je o mnoho drazsi…

• Citovat
  • Upravit
1139
2.5.17 00:18

@Hanka1 teď jsem o něm četla, hned zítra koupím, docela jsem zvědavá, nadchlo mě to. A nic jiného tam už nedáváte? Dcera je má taky v pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
2.5.17 07:11

Ja mam 2 kluky. Co stelu piliny a přes ne vrstvu slámy, cistim 1× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.5.17 07:54

@bessy uz bohuzel nemame nic, starsi bohuzel mela alergoreakci i na krecka dzungarska a v pokojicku radeji ne- meli jsme v kuchynoobyvaku, ale ja mam nejak citlivejsi nos, takze nikdo nic jeste necitil a ja uz jo…
Ale v lete deti byvaji usestrenice, ty maji morcaka pres den venku a to je v pohode, ale kdyz ji vzaly klec do pokojiku, tak kychala a otekla, tak ji sestrenka vyhodila misto pilin assan a dalsi noc uz byla v klidu…

• Citovat
  • Upravit
Sheenak
18.2.18 09:15

Jak ušetřit při chovu morčat?

Dobrý den,
nově jsem se tu registrovala a jsem ráda, že se tu řeší taky morčátka :dance:.
Chtěla bych se zeptat na nějaké tipy, jak při jejich chovu ušetřit. Já vím, že láska ke zvířatům se na peníze nedá přepočítávat a já je miluju a snažím se jim dopřát to nejlepší, no. Chovám tři morčátka, mají klec 177×58cm. Jsou na hoblinách a za ně dám měsíčně cca 550Kč + žrádlo a vychází mi to měsíčně teď v zimě i přes 1000Kč. V létě je to fajn, mám vlastní zeleninu a krmí se trávou, ale v zimě je to děs. Klec čistím po 3 dnech a musím po této době vyhodit 2/3 hoblin. Neumím si představit měnit jednou za týden. Co se týče žrádla, nejvíc peněz spolknou asi papriky, okurka a saláty. Jsou prostě rozmazlení, vím…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný