Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@DandátkoP píše: Více
Kolik tam je? My jsme nastesti na severu, takze vedrem nechcipame. Ale loni na Sicilii jsem taky moc oblecku nevidela
Kazdopadne urcite proti spaleni staci normalni tricko.
Uznavam ze slunecnik je u nekterych mrnavych deti mozna i vetsich blba rada. Ja jezdila s nimi az od tech 3, takze uz ve stinu chvili vydrzely, kdyz se tam daly hracky a tak. Jako nebyly tam furt to je jasny. Ale ani ja na slunci dlouho nevydrzim takze cele dny jsme na plazi netravili.
@veria píše: Více
Dneska bylo ve stinu pres 40 stupnu, takovy vedra jsem tu dlouhy roky nezazila, more uz ani neochladi, je strasne teply. Jsme na jihu.
Jinak k tem UV trikum, uv triko by nemelo propustit zadny uv zareni, coz obyc triko proste neco propusti. Nejsem teda zastancem uv trik, aby bylo jasno. Je mi jedno kdo si co kupuje. V Decathlonu jde poridit na deti okolo stovky, takze zadnej extra vydaj. Ja teda pro nej byla taky den pred odjezdem, hlasili tyhle velky vedra a bala jsem se, aby se nam dite nespalilo, ikdyz poctive mazu (je ale hoodne svetla) a preci jen do vody je prijemnejsi to uv triko nez obyc. Kazdopadne nase dite to na sobe nesnese, takze to stejne nenosi.
ale pres kvalitni 50 se nam nespalila ani v tomhle pocasi zatim. ![]()
A uz ses nekdy byt minimalne opalila pod normalnim trikem? Ja jsem uplne bledy typ co se bez opalovaku okamzite spali a pod oblecenim teda zustavam bleda
Byla bych i rada, kdyby treba i nejak mirne opalovalo, ale nic ![]()
Tyjo takovy vedra, to ma i ta voda tak 30 st, to bych chcipla. ![]()
@veria píše: Více
přesně tak, kdyby oblečení propouštělo sluneční paprsky, tak bychom byli opálení i pod trikem, pod šaty - a ono ejhle - pod oblečením jsme bílí jako sníh,
takže UV obleček je logický nesmysl - ale výrobci to sype
S ditetem jezdime od jeho 13 mesicu minimalne 2 x rocne k mori. Zadne trapeni nas rodicu to nikdy nebylo. A dite vodu miluje. Padesatka krem, kloboucek, mezi rokem a 2 lety neoprenove plavky, pak uz klasicke, UV triko mame (ne oblek) - dalsi ochrana, pohodlne ve vode, rychle schne (mame ho vsichni) ale nema ho porad. Ja ho nosim treba na snorchlovani. Vetsinou chodime k vode s nejakou pauzou na obed - siestou.
Byli jsme s malou loni poprvé v roce a půl. Do moře jen plavky od bobanka, na souši jsem dala klasickou. Nic jiného kromě klobouku neměla plus 50 krém. Po obědě spala, takže ty největší horka jsme u vody nebyli… a dojela domů bílá 😁
Pokud běhala se starším po pláži tak jsem jí dala obyčejné tričko.
Jinak určitě jsme jí brali hračky na písek…
@veria tak rozdíl je v tom, že v UV triko se mohou koupat a je to slabá rychlesnoucí plavkovina, létáme/jezdíme s dětmi k moři od roka a využíváme hodně…malá měla loni i overal, aspoň ji nelezl písek do kačenky…