Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jdu si pro radu. Za měsíc jedeme s malou poprvé k moři, a já nevím jak s plavkami. Koupila jsem jí dva takové ty overálky, ale nemají UV ochranku, mám mazat i kůži na které ten overálek bude? Další otázka, co plena do vody? Mám jí pod overálek dávat? Malá ještě na nočník nechodí, neřekne si, zkoušíme ale zatím teda nic moc.. Ještě prosím nějaké typy, co sebou, bez čeho byste se u moře s takovym prckem neobešli
moc děkuji za odpověďi
(Malá má 18M)
@Mika387 diskusí přesně s tímto tématem je tady už spousta, pohledej
Urcite bych ji namazala i pod overalem. A plinku bych ji asi dala, pokud si nerika.
Plenu do vody jsem dávala jen na koupání, pak hned převlékla do normální pleny. Overaly na koupání jsem pro děti nepoužívala. Bude měly plavky nebo tu koupací plenu. Mazala jsem krémem s vysokým faktorem, případně dávala bavlněné tričko. A samozřejmě klobouk. Děti byly hodně ve stínu a přes poledne jsme drželi siestu.
Dite bych namazala a necpala bych do overalu, kterej pak akorat studi. Nebo kup s uv, ale u nas se do toho pak stejne nechtela oblikat a jen jsme mazali. Pres poledne doma.
Mně ty overaly přijdou nepraktický a nepoužívali jsme…dcera u prvního moře byla o kousek starší a dávala jsem ji normální plavky v celku, ty pleny do vody stejně zachytí jen stolici a ona už měla pleny jen na spaní..u druhé teď používáme neoprenové plenky do bazénu a u moře dostane k tomu UV triko a plavečky…je menší, nez když jsme byli poprvé s tou první…jinak pomůcky na plavání, kyblík, babovicky, lopatku, kropičku, klobouček. čůrání už můžete trénovat, třeba to stihne…
Za mně byl u moře s takovýmhle pískletem top věcí malý nafukovací bazének. Vždycky jsme ho dali na pláž, nanosili trochu vody, dali kyblíčky, slunečník a dítě bylo na dlooouho zabavené. Do moře vždycky tak na chvilku.
Overaly jsme také neměli. Mazala jsem 50 a dítě mělo normální plavky pro batolata, takové ty, co zadrží případné 💩
@Popokatepetla Ty jo kde vsichni berete takove deti, nase nejmladsi dite ve 2r celou dobu pobytu bralo drahu, jedno kam, hlavne nepozorovane a rychle. Bazenek jsme zkusili prvni den a odepsali jako zbytecny kram. Plavky mela normalne jen kalhotky, namazana kremem, mokrou hlavu, to bylo tak maximum, co snesla
. Takze 11-15 jsme davali siestu, byli jsme u more treba od 8 do 11 a pak od 15 zase do vecere. Nastesti mala kupodivu zrovna na dovolene spala, jinak bychom se vratili jako trosky. Ale k mori chtely starsi deti, nedalo se jinak
.
V roce a půl prvně. Dodržování siesty nutnost. Mazat 50, klobouk..do bazénu plavací plenu..do moře kraťasy, aby neměl pinďu od písku. V Písku vyhrábat lagunu do toho vodu a mušle a slunečník. Zdrhací byl, od začátku jsme ho učili na vlny, z těch byl první den v šoku…zvykl si rychle..
Chtěl za starším dítětem do vody, dceři v tu dobu bylo už 4.5 takže ta byla cajk..
Na plážích měli lidi takové ty plážové stany, ten jsme nikdy nepoužili.. měli jsme plážový servis, takže ležel na lehátku pod slunečníkem.. sebou golfky s clonou. Manžel s ním jel po pláži třeba dva kilometry a uspal ho. Přivezl zpět, zaparkoval pod slunečník. Dítě spalo jak dudek.
UV triko a plavky na kolena, uv cepice s zadnim ksiltem. S sebou kruh, co se neprevrati s pojistkou proti vyfouknuti. Nafukovaci lodicka - v te jsme ho vozili, kdyz jsme si chteli zaplavat. Ale vyskakoval
. Jinak to byla honicka, hral si asi minutu, jinak byl porad ve vode, stridali jsme se ukruhu. Srandovni bylo, ze v tom kruhu nekolikrat usnul.
Neco takoveho, uz si nevzpomin znacku
https://www.mall.cz/…rveny-6-18kg?…
Ja moc nechapu, na co jsou ty oblecky s UV? Copak se pres normalni obleceni opalite?
My jsme prave u more, zadne deti s oblecky tu nevidam, podle mne staci namazat cele telo 50 to male detske telicko se da promazat dobre, cepici a drzet je hodne ve stinu pod slunecnikem. A pres poledne uplne pryc, stejne se tam vedrem neda vydrzet. Podle mne je pobyt s tak malym ditetem u more trapeni rodicu, ale kdo chce kam… My jezdili az od 3 let a bohate to stacilo.
@veria píše: Více
no to máš naprostou pravdu s těmi oblečky
je to hnusné, škrtí to, dítě se do toho blbě nasoukává, ale je to hit - co by maminky nezaplatily za bezpečnost svých děti, dobrý obchodní tah ![]()
@veria my u more jsme taky a oblecky tu ma kazdy druhy dite -Chorvatsko. Ja mazu taky 50. ![]()
Jinak me pobavilo, ze se ma dite drzet hodne ve stinu pod slunecnikem. Jak se to dela?
Nam dite chvili neposedi a uz vůbec ne na jednom miste pod slunecnikem. ![]()
Kazdopadne jsou tu takovy vedra, ze se stejne musi bejt jen ve vode. ![]()
@stinga píše: Více
Presne. Nechapu jak na to muze nekdo skocit. ![]()