Syn skoro 2 roky a neumí mluvit

Anonymní
5.6.24 19:00

Syn skoro 2 roky a neumí mluvit

Ahojky prosím chci se zeptat mám syna rok a 9 měsíců. A zatím nemluví :( jen umí jéje. Toť vše. Když ho poprosím aby mi třeba podal autíčko tak se rozbrečí. Jakoby se zastaví a nepohnu s ním. Nevím co dělat. Doktorka říkala že je čas do 3 let. Ale je to pro mě zvláštní. Lidi se divně dívají když na něj promluví a on nic neřekne. O lidi mě nejde, jenže samotné mě to trápí. Čtu mu každý den pohádky před spaním. Povídám si sním. Věnuji se mu. Děkuji moc za rady :srdce: :* měj te se krásně

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.6.24 19:07

Ahoj :)

Naše lékařka říká, že ve 2 letech má dítě rozumět a máme vědět, že slyší a že na mluvu mají čas do 4 let :)

Naše 2,5 holčina mluví, ale ne úplně moc, ale začíná pomalu skládat trochu zajímavé věty. Kamarádky syn chodí od 3 let na logopedii, protože téměř taky nemluví a logopedka říká, že opravdu je vidět, že rozumí a zatím trénují nápodobu zvířat a nějaké takové hry :)

• Citovat
  • Upravit
2002
5.6.24 19:50

Mě syn začal mluvit až po druhém roce, teda jako že nějakou slabiku. Ve dvou a čtvrt začal slova a po dalších třech měsících už jednoduché věty. Teď má 4,5 roku, mluví furt ale blbě, musíme chodit na logopedii. Ale to je i má chyba, my jsme měli problémy v dětství. Ty synovi čteš a venujes se mu, neboj, to přijde 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
5.6.24 19:59

Mám 4 letého synovce a nemluví taky téměř vůbec.
Občas nějaké jednoduché slovo, ale věty? To je u něj sci-fi. Moje dcera v roce mluvila o dost lépe jak on (v té době měl 3).
Na logopedii byl teď poprvé a závěr : rozumí, žádný jiný problém nemá, návštěva za rok.
Ani ne ve 2 letech bych byla zcela klidná, řešila bych to, až kdyby nenastal do 3 let téměř žádný posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
5.6.24 20:01

Ať se lidí starají o své děti. Dítě se musí po světě rozkoukat. Ještě bude brebentit, až bude mamince brnět hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.24 20:33

A v druhém extrému naše první byla taková normální, asi od 7Měsíců slova, to už se stavěla, lezla, Sedala si, tak v roce a půl spojovala a před druhými narozkami věty a souvětí…ale její kamarádky už v roce a půl mluvily…nezavře za celý den pusu ani na vteřinu…druhá má korigo 7Měsíců staví se, leze, zkouší si sedat…a mluví kde je táta, teta, děda…ještě, jejej…mává, tak nám asi brzy budou drnčet obě a je to pak taky náročný :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
27665
5.6.24 21:49
@Pe.M.1 píše: Více

tak tyhle ke, cy jsem taky poslouchala no nedalo mi to a došla jsem s ním ke klinické logopedce závěr je VD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.24 21:51

Recova centra fyziologický dozrávají do tří let.
Důležité je, aby dítě rozumělo, byla tam jiná interakce s okolím (ukazování apod.).

@Markéta188 Tohle už teda moc „normální“ neni a jako rodic bych se teda takto odbyt nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.6.24 21:53

Zkus ty věří jednoduše: Podej auto a třeba natáhnou ruku.
Jinak dítě můžeš objednat ke klinickému logopedovi i bez lékařky. Ony ty termíny jsou hodně dlouhé, takže bude na žádanou času dost. Dlouhé jako klidně 6 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.6.24 21:57
@Pe.M.1 píše: Více

Souhlasím, že na lidi okolo bych se vykašlala.
Ale tedy brebentit sám začít může daleko později než by s pomocí mohl.
Většina dětí jednou brebentit bude … Naši kluci začali v 5-6 letech. Mají oba smíšenou VD.
A za sebou roky dřiny na logopedii, aby to brebentění mělo hlavu a patu a bylo jim rozumět.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.6.24 21:59
@Markéta188 píše: Více

Logoped ve 4 letech dítěti které nemluví řekl že OK? Ani mu nedal do OVŘ nic? Toho bych švihem vyměnila.

• Citovat
  • Upravit
5985
5.6.24 23:22
@kocourGarfield píše: Více

Ne, nic.
Závěr byl i částečně genetická predispozice.
Otec i Matka (synovce), začali mluvit mezi 3-4 rokem. A ještě může mít vliv, že se narodil ve 35tt.
Synovec říká jen počáteční slabiky.
Mami - Ma
Brácha - Bra a podobně.
Nedokončí prostě slova.
Dle logopeda je jen líný mluvit, protože perfektně umí vyjádřit pohyby co chce (a rodiče už ví a nenutí ho vlastně ani mluvit) a pokud říká alespoň začátky slov, tak se,,rozváže,,.

Je to synovec z manželovi strany, takže se jim do toho plést nebudu.

Píšu, že já osobně bych to řešila už ve 3 letech. Jen zakladatelčin chlapeček nemá ani 2 a to se mi zdá zase brzy dělat závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.24 23:56

@Markéta188

Můj syn to má stejně, říká většinou jen první slabiku, jen u pár slov dokáže říct 2 a to většinou u slov, kde jsou obě stejné, jako Máma, táta…

Ale není to lenost. Nucením se opravdu ničeho pozitivního nedokáže. Občas jsem ho zkoušela motivovat pozitivně, že když nějakou věc, kterou chce, pojmenuje, tak ji dostane. A on by se klidně „postavil na hlavu a odrážel ušima“, aby ji dostal, jak moc ji chtěl, ale říct to slovo prostě nedokázal.

Dokáže vyjádřit, že je něco moc těžké. A jednou jsem ho zkoušela motivovat, aby až táta příjde z práce, aby mu řekl, že ho má rád, že to tátovi udělá radost. A on na to, že je to moc těžké.

Moje představa toho je, asi jako kdyby mi někdo rychle řekl dlouhé německé slovo a chtěl po mě, abych ho zopakovala. První slabiku ještě dám, ale pak mi to splyne dohromady a netuším. U mého syna to vidím jako vadu v mozku, kdy ten mozeček nedokáže to slovo „sestrojit“ a vyslovit.

• Citovat
  • Upravit
429
6.6.24 06:16

Dulezite je, jestli dobre slysi? a rozumi? To s tim autickem neni uplne jasne, jak je mysleno? Place, protoze nerozumi, co po nem chcete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.6.24 06:53

@Markéta188 máš pravdu. Já četla 2 roky a 9 měsíců. Omlouvám se.

Každopádně logoped sestřenice by mně osobně přišel zvláštní. :kytka: Ale samozřejmě člověk do toho nemluví.

I když moje zkušenost je, že ty dobří logopedi fakt mají dlouhé lhůty - u nás i 7 měsíců a ve 2,5 letech zase se už logo dá. Ale zakladatelky syna má čas :kytka: ještě na mluvení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML