Most - porodnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
237
21.7.11 11:05

Most - porodnice

Zdravim vsechny,
chtela bych se zeptat, zda je tu nejaka maminka, co v posledni dobe rodila v teto porodnici. Mam termin sice az v listopadu, ale zajimalo by me, co vsechno musim mit s sebou do porodnice a co naopak porodnice poskytuje… Rodila jsem v Moste v roce 2009 tak nevim, co se vsechno zmenilo.. napr. se pry uz neockuje TBC?? pak jsem se chtela zeptat jeste na nausnicky.. pichaji je stale v porodnici?
Moc dekuji za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
21.7.11 13:29

ahojky já rodila v Mostě v březnu :lol: sebou si vem jen to, co normálně potřebuješ doma, nějakou tu drogerii a to co budeš potřebovat po porodu, jako jsou třeba jednorázové kalhotky, nebo porodnické vložky. Vložky sice dávají, ale jen omezený počet. pak už musíš mít dvoje. Košile dávají erární a věci na miminko ti dají taky, ale pokud chceš, můžeš mít samozřejmě svoje. Kosmetika na miminko tam je taky. Akorát mě teda dali vždycky max. 2 plínky na den, takže hlavně spoustu plínek na malý. S náušničkama ale neporadím - mám chlapečka :mrgreen:
Ona spousta lidí na mosteckou porodnicic nadává, ale já byla celkem spokojená. Pár protivů se našlo, ale to máš asi všude :palec: tak hlavně bezproblémový porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
21.7.11 14:02

Ahoj,já rodila ted v květnu v Mostě a byla jsem celkem spokojená.Je to přesně tak,jak píše Pájinka,jen já byla na nadstandartu a měla jsem bavlněných plínek k dispozici několik,ani jsem je neupotřebila.Takže opravdu jen věci pro sebe a pro mimčo plínky a ubrousky.Ty jejich poporodní vložky mi vystačily asi na tři dny,zbytek už jsem měla svoje.A jestli můžu poradit za mě jsou nejlepší poprodní vložky SAMU,mají je v lékárně ale i v rossmanu jsem je viděla.Jsou čistě z bavlny a prodyšné,jakoby obostranné.Měla jsem je také,pak došly,tak jsem si vzala obyč vložku a rána se mi zanítila tím,jak nemohla dýchat.Ta klasické vložky jsou totiž igelitové,takže nevětraly :cry:
už měc nic nenapadá,klido se ptej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
21.7.11 14:04

jo a naušničky sice píchaj,ale jen ve středu myslim od 13 do 14 hod. dole u ultrazvuku gyn.Nám to nevyšlo,my byly teprve první den po porodu a a ni se mě nikdo neptal.Nechala jsem je píchnout u své gyndařky cca v šesrineděli.Jinak je píchá i dětská dr.
A TBC už opravdu neočkují,jen u rizkových skupin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
21.7.11 14:10
Zuzkka píše:
Ahoj,já rodila ted v květnu v Mostě a byla jsem celkem spokojená.Je to přesně tak,jak píše Pájinka,jen já byla na nadstandartu a měla jsem bavlněných plínek k dispozici několik,ani jsem je neupotřebila.Takže opravdu jen věci pro sebe a pro mimčo plínky a ubrousky.Ty jejich poporodní vložky mi vystačily asi na tři dny,zbytek už jsem měla svoje.A jestli můžu poradit za mě jsou nejlepší poprodní vložky SAMU,mají je v lékárně ale i v rossmanu jsem je viděla.Jsou čistě z bavlny a prodyšné,jakoby obostranné.Měla jsem je také,pak došly,tak jsem si vzala obyč vložku a rána se mi zanítila tím,jak nemohla dýchat.Ta klasické vložky jsou totiž igelitové,takže nevětraly :cry:
už měc nic nenapadá,klido se ptej :-)

Zuzi já byla taky na nadstandartu, ale sestra mi vždycky dala jen dvě plínky na den a šlus :nevim: a ty jsem stejně používala spíš pod hlavičku nebo na utírání a měla jsem svoje pampersky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
21.7.11 16:56

ahoj holky, já v Mostě rodila v záři 2010 a celkem v poho. Bavlněných plen jsem doslatala kolik jsem potřebovala a oblečení taky (vždy jsem za špinavé dostala čisté) byla jsem na nadstandartu, tak nevím, jak je to třeba na normálním pokoji. Vložky my taky doplňovali, když viděli, že jich mám v šuplíku málo. Takže pro sebe jsem měla jen košile, jednorázové kalhotky a kosmetiku a pro malou kosmetiku, vlhčené ubrousky a pro jistotu i plenky (na ty jsem asi po dvou dnech přešla z těch bavlněných). Oblečení pro malou jsem používala jejich. Jinak za sebe můžu doporučit nechat si občas donést něco pořádného k jídlu. já tu nemocniční stravu fakt nemusim a to jsem si na nadstandartu mohla vybrat snad ze tří jídel. Jediný co mě dost mrzelo, že jsem rodila císařem a když jsem chtěla, aby mi donesli malou kvůli kojení, tak jsem byla ráda, že mi ji donesli jednou denně na cca 10min :-( . takže jsem už druhý den odpoledne po císaři nechtěla injekce na bolest a hučela jsem do sestřiček i dr., že chci nahoru na porodnici a povedlo se :-D . Jinak držím pěsti, ať máš rychlý a bezproblémový porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
21.7.11 16:59

jo a naušničky nám taťka měl donést až půjdeme domu, že malé píchnou ouška, když budeme chtít, ale my šly domů ve svátek, tak jsem si pak doběhla dolu na gyn. poradnu. tamm píchaj každou středu jak už tu někdo psal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
21.7.11 17:09

já jsem taky po císaři, první noc jsem byla na gyndě a druhý den už mě sami převezli na šestinedělí. Malého jsem první 3 noci u sebe neměla, ale na kojení mi ho vozili často a nechávali mi ho tam klidně i dvě hodiny :nevim: asi fakt zálěží na jednotlivých směnách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
21.7.11 19:16

Holky moc děkuji za odpovědi. Já rodila tam rodila v roce 2009 a byla jsem strašně spokojená.. Jj nejaka protivka se našla ale jak už tu bylo psáno, to se najde všude. Jinak koukám, že se teda nic nezměnilo, šlo mi hlavně o to oblečeni a látkové pleny, jelikož chceme látkovat uz od narozeni :) vím že to byla bída, dávali deset kusu na den, ale jelikož náš brouček kakal snad 20× za den tak nám to vůbec nestačilo. Kosmetiku jsme právě taky používali jejich. Jinak bych taky chtěla nadstandart, tak doufám že to vyjde. Ještě mě napadla otázka ohledně toho nadstandartu… Je to pořád za 300,– komplet pro maminku i dítě nebo se ještě k tomu platí ta stovka co normálně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
21.7.11 19:47
Lenaaa píše:
Holky moc děkuji za odpovědi. Já rodila tam rodila v roce 2009 a byla jsem strašně spokojená.. Jj nejaka protivka se našla ale jak už tu bylo psáno, to se najde všude. Jinak koukám, že se teda nic nezměnilo, šlo mi hlavně o to oblečeni a látkové pleny, jelikož chceme látkovat uz od narozeni :) vím že to byla bída, dávali deset kusu na den, ale jelikož náš brouček kakal snad 20× za den tak nám to vůbec nestačilo. Kosmetiku jsme právě taky používali jejich. Jinak bych taky chtěla nadstandart, tak doufám že to vyjde. Ještě mě napadla otázka ohledně toho nadstandartu… Je to pořád za 300,– komplet pro maminku i dítě nebo se ještě k tomu platí ta stovka co normálně? :)

Když plínky dojdou,tak si stačilo říct :-) .Jinak se platí ještě ten poplatek k těm 300 za pokoj na den.
Radim ti,hned při příjmu (i když zřejmě budeš mít jiné starosti) hned hlásit,že budeš chtít nadstandart.Já to nahlásila a stejně sem musela ještě jednu noc být na normálním pokoji :-( .Takže,kdybych si o něj neřekla,tak bych tam asi nebyla vůbec.A to si nedokážu představit :cry:
Já tam byla od středy do soboty a platila jsem cca 1200,– 300 za noc na pokoji plus já platila ještě šedesát na den polatek,mimčo je zdarma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxnbx
20.10.11 18:00

mostě sem nechala kus sebe

****ja rodila take v mostě a nikdi na to nezapomenu hlavhe na tu doktorku ktera sedela a pila vklidu čaj drobne postavi špinvo blond a na rude vitetovani mezi tim co si pila ten čaj ja sem po prve rodila sama a kdiš višla tak přibjehl doktor a vzal mi jize stolu a ja ani nevjedela co mam malou holčicku jsem našla na jip celich 7 mněsicu sem mani koukala a oblikala a pak mi pozdeji i zemrela cizi zaviněni takže nemam krasne spominki :andel:

• Citovat
  • Upravit
4780
20.10.11 19:24

To se nedá ani přečíst.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smarcie
20.10.11 21:20

Ahoj.
Já sice v Mostě nerodila, ale byla jsem tam převezena za malým, který byl na JIP.
Na odd. šestinedělí si nemohu vůbec stěžovat. Sestřičky příjemný a ochotný. Látkový pleny byli nám denně dávali a o čistou košili nebo povlečení si stačilo požádat. o oblečení na miminko stejně tak. Kosmetika na miminko byla na pokoji. Prostě já jsem byla naprosto spokojená :palec:

A o JIP ani nemluvím. To je nebe na zemi a jsou tam všichni velký andělové v bílím :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
237
24.10.11 14:06

A o JIP ani nemluvím. To je nebe na zemi a jsou tam všichni velký andělové v bílím :srdce: :srdce:

Úplne souhlasím. Měli jsme termín v listopadu a mala se narodía uz 4.září, takže jsme si taky pobyly na JIRP a krom dvou sestřiček jsou opravdu všechny andilci a na sestinedeli to samé. Nemůžu si vůbec stěžovat (az na ty dva pripady). Horší je ta gymekologicka část, ale těch par dni co pod ne člověk patrí se dá vydržet…
Oproti 2009 se to ale hodne zlepšilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
angela1974
1.1.12 19:20

i já jsem rodila v Mostě a díky paní doktorce která tam ještě slouží a je jí přes 70 let jsem si nikdy chlapečka domu nepřínesla a po roce zemřel na detske JIP

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková