Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
stalo se některé z vás, že se jí pár měsícu po vysazení antikoncepce začla motat hlava? Mám už to tak měsíc a nevím, čím by to mohlo být…Těhotná zatím nejsem, bohužel ![]()
Ahoj Berčo,
já HA neberu od března 04, hlava se mi někdy motá, ale mám to od nízkého tlaku. Nejsi na tom obdobně?
Dana
Dani,
myslím, že to tlakem neí, měla jsem ho vždy, když mi ho měřili, např. naposled v lednu na gynekologii, v pořádku. Ale třeba se to mohlo změnit, dám si ho změřit, až půjdu příště na vyšetření. Zkoušela jsem vypít kafe, které jinak nepiju, ale nepomohlo to. Motá se mi někdy i 2× za den, tak poslední měsíc.
Minulý rok jsem přesně o tomto čase „zkolabovala“, což vypadalo asi následovně. Myslela jsem, že jsem nachlazená, ale do toho se mi párkrát zatočilo v hlavě tak, že jsem párkrát odpadla a nevěděla o sobě a chtělo se mi jen spát. V nemocnici (i po CT) mi nic objektivního nezjistili, takže předepsali hořčíkové tablety a já šupajdila domů. Musím teda přiznat, že jsem v té době nezřízeně pracovala a malý měl necelé dva roky, takže nekončící šichta…ROdiče mi koupili geriavit ale tu verzi pro mlaďochy (myslim pharmaton aktiv), já zpomalila a za měsíc zase bylo líp.
Pí dr. mi později řekla, že při dlouhodobém stresu mozky některých lidí mají tendenci se sami vypnout, bez ohledu na to, co dělá zbytek těla - od toho ta motanice v hlavě.
Ale taky to může samozřejmě být tlakem.
Doufám, že jsem nikoho nevystrašila a přeji dny plné jen toho pozitivního stresu ![]()