Mykóza a těhotenství

27
7.3.05 15:11

Mykóza a těhotenství

Dobrý den,
jsem v 10tt,opět mě přepadla mykóza.Chtěla jsem se zeptat,zda může tato mrška ublížit miminku.Byla jsem u Dr.,dostala jsem recept na mast i léky,ale mám si je naordinovat až po ukončeném 12tt.Moc dobře si pamatuji,že v přibalovém letáku u masti i léku bylo napsáno,že nejsou vhodné v období těhotenství,ale má Dr. tvrdí,že neublíží.Takže nejraději bych je neužívala vůbec,ale nevím.Děkuji za každou zkušenost.Lenna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
7.3.05 17:13

:P Ahoj Lenno!

Záleží na tom, co Ti lékařka naordinovala. Rozhodně bych to ale léčila hned, přece jen je to zánět a na nic bych nečekala. Já dostala od své lékařky v prvních třech měsících, asi v 8.týdnu Pimafucin, bezvadně zabral a měla jsem pak pokoj celé těhotenství. Na spoustě léků, které se užívají v těh. je napsáno, že v tomto období nejsou vhodné, přesto je lékaři předepisují a mají zkušenost s tím, že mimču neublíží.
V tvém případě bych radši zažehnala mykozu, je to mrška jak píšeš.

Neboj se a kdyžtak se ještě poraď s lékařkou.

Ahoj P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
24.4.05 17:19

Ahoj!
Pokud se jedna o kvasinkovou infekci v pochve, idealni jsou borax-glycerinove globule, ktere opravdu miminku neublizi a tobe dobre pomuzou. Pomahaji rychle a hlavne se ne nevstrebavaji do krevniho obehu. Vim, ze v pripade Gynopevarylu napriklad je v pribalovem letaku napsano, ze se ma v tehotenstvi pouzit pouze pokud jeho ucinek prevazi mozna rizika poskozeni, a rozhodne se nesmi pouzivat v prvnim trimestru…

Borax-glycerinove globule jsou vhodne i jako prevence, jedna tydne pomaha udrzeni zdrave flory v pochve v obdobi tehotenstvi…

Drzim ti palce, aby te to netrapilo a pokud se jedna o jinou mykozu nez posevni infekci, pak se omlouvam za sve plane tlachani :/

Tvoje
Kyticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
24.4.05 18:37

ahoj

já na mykozy dost trpím, paradoxně v těhu jen 1× ale když nejsem těhu tak několikrát do roka. Dr. mi sdělil že zpravidla v těhu se mykozy objevují častěji… ne tak u mě.o))

takže miminku mykoza v těhu neublíží, ale spíš vadí tobě. Mě předepsal lékař taky Pimafucin a zabral. Mykozu nesmíš ale mít v době porodu, kdy by mohlo být infikováno miminko. Tak aspon dle mého dr.

takže brzké zbavení se problémů přejí
Markéta a Michal 9 týdnů a pár dní.o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
24.4.05 19:35

Ahoj,
to, že léky není vhodné užívat během těhotenství najdeš myslím v každém příbalovém letáku (skoro v každém) :) . Farmaceutické firmy se tím brání (asi proti střeštěným matkám, co by na sebe vyplácaly celou tubu, nebo nevím :lol: )
Já jsem taky něco dostala během těhu, ¨sanmozřejmě jsem se chtěla ujistit, tak jsem raději ještě jednou Dr. zavolala, že jsem se v příbal. letáku dočetla........ No byli tam ze mě nadšení :roll: , ale ujistili mě, že léky užívá hodně těhulek a že jsou si jistí, že miminku neublíží.
Kdyžtak to udělej stejně. Maximálně si poťukají na čelo, až položíš telefon, ale já jsem se tehdy bála, že i Dr. je jen člověk a že se může splést… :wink: .)
A měla jsem jistotu. Pokud ale máš masti, co tady už psaly holky, taky (už te´d) vím, že mimču neublíží.

Kdyby se nezadařilo a nějakou infekci bys měla i v době porodu, dostala bys před ním (vždy to ještě v nemocnici kontrolují, pokud tam chodíš na monitor miminka) ještě nějaké léky, co mimču zase neublíží. Infekce by se mu mohla dostat do sliznic (očička, pusinka..), což se pak na novorozenci léčí nepříjemně :cry: (ale taky to jde).
Maminek s mykózou jsou stovky, takže žádný strachy 8O :D

Hodně štěstí

Verča, Barča 7m a pidižvík*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.4.05 19:52

Ahoj, „obyčejná“ mykóza trápí hodně těhulek a s užíváním mastí po 12.tt není žádný problém. Taky jsem se od 12.tt při prvním těhu léčila. Nic nebezpečného to není, některé ženy trpí mykózou celé těhotenství, je to jen nepříjemné. Není to infekce ani zánět, miminku by to nemělo ublížit ani při porodu, kdyby se to nedoléčilo.
Já jsem na myk. dost trpívala a pak se ukázalo, že to bylo v důsledku užívání HA. Po porodu po mykóze ani památky, už vůbec nevím, co to je. Teď jsem těhotná podruhé a taky nic. Zřejmě je to dost ovlivněno hormonálně, aspoň tak mi to říkal můj doktor.
Johanka

• Citovat
  • Upravit
217
25.4.05 08:44

Ahoj holky, jsem těhotná 10tt+4 a myslím, že mám taky mykózu, ale nevím přesně, jestli to je ono. Je to takový bílý výtok? A podle čeho to lékař zjistí? Zjistí to sám, při nějakém vyšetření nebo mu to musím říct? Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.4.05 19:49

mykoza

Take me trapi a vydesil mi pribalovy letak, ze se maji leky uzivat pouze pokud prinos lecby prevysuje rizika. Obecne vsak lekari tvrdi, ze neleceny zanet je daleko nebezpecnejsi, nez lecba a ze muze vyvolat predcasny porod. Kazdopadne jdete k lekari a bez obav leky uzivejte!

• Citovat
  • Upravit
375
29.4.05 07:17

Mverco,

pokud mas jen byly vytok, tak by to mohlo byt OK. K mykoze trochu patri i svedeni a paleni, ja tim ted na konci tehu trpim prvne v zivote a naopak nemam vytok, jen svedeni. Urcite to dr. rekni, ja byla ted v porodnici, uelali mi stery a rovnou mi dali naslepo masticku, sice se muze az po ukonceni 1. trimestru, ale urcite je neco i pro tebe. Mam doma jeste cipky tusim fermelac, ty se muzou kdykoliv, ale je to spis prevence nebo dolnek lecby. Pak existuji boraxove globule, ty jsou taky neskodny, ale neni nad to dojit k dr. Mne poradili i v lekarne, ale stejne ti vzdycky reknou, at zajdes i k dr. Pro ichr, ze????

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.4.05 11:22

Ahojky,
když jsem byla těhotná, taky jsem měla bílý výtok. Nijak nesvědil ani nepálil, takže jsem to přisuzovala těhotěnství-vyčetla jsem v chytrých kniháh, že je to normální. Ale když mi na 32 týdnu udělali kultivaci, zjistili že tam je bakterie E-coli. I když prý nijak při porodu mimčo neohrožuje, stejně jsem měla strach :! .
Takže bych určitě doporučila doktorům to říct (protože někteří dr. na to vůbec přijít nemusí - prostě si udělají jenom to nejnutnější vyšetření a víc je nezajímá) a nechat si udělat kontrolní odběr kultivace. I kdyby byla negativní, tak pro klid mamči to za to určitě stojí.
Přeji klidné těhu a zdravá miminka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.4.05 10:52

Ahojte,
ja som v 6tt a vcera mi lekar pri prehliadke nasiel nejaky zapal a tiez naordinoval vag. krem. V pribalovom letaku som sa docitala, ze v tehotenstvi sa pouziv len ak ma lekar na to vazne dovody. Ani neviete, ako sa o to malinke bojim. Snazili sme sa velmi dlho pokial sa nam to podarilo a teraz musim brat nejake medikamenty. Tak snad len dufam, ze lekar vie, co robi. Ked som sa ho spytala, ze ake nasledky to moze mat, povedal, ze to treba preliecit a bude to ok. Uf, tak teraz aby som len trpla.

• Citovat
  • Upravit
104
30.4.05 12:16

Pozor!Není to žádná legrace..

Ahoj, musím zareagovat na jeden komentář.Mykóza se musí vždy přeléčit.Hlavně v těhotenství je to nebezpečné, obzvlášť pak ke konci .Během porodu může totiž dojít k infekci miminka.Vím, o čem mluvím.V prvním těhotenství jsem měla neléčenou mykózu, ani jsem o ní nevěděla. A ač jsem rodila císařským řezem (kdy riziko je trochu eliminováno), tak se moje dcera narodila a ihned po porodu přestala dýchat. Narodila se o 6 týdnů dříve, což mohlo být způsobeno i tou infekcí a ta mohla „provokovat“ mojí placentu, která byla i tak už dost ohrožená neboť mi nasedala na hrdlo a já často krvácela.Téměř týden malá ležela na JIPce a jen se čekalo na výsledky, protože nic nezabíralo a vypadalo to dost beznadějně.Pak se přišlo na to, že mám mykózu (kand.albicans) a moje dcera se nakazila ode mne. Vybruslily jsme z toho poměrně „dobře“. Pouze s měsíční hospitalizací a a antibiotiky. Když jsem se vracela na kontrolu do Krče, tak jsem viděla chlapečka, který se narodil s vrozenou „KA“ a nikomu bych to nepřála. Miminko bylo plné hnisavých puchýřů. Léčba je velmi zdlouhavá a není jistota, že se z toho zcela dostane.Takže to milé těhulky rozhodně tu „nepříjemnost“ nepodceňujte. A myslím, že k mastičce by měly vždy být i „bobulky na zavádění“.Ahoj Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
30.4.05 18:28

ahoj holky,.
také přidám svpu zkušenost. Mě na mikozu přišel doktor v 8.tt, řekl mi to až v 10.,když jsem si přišla pro výsledky.Říkal, že se zaléčit musí!!! že miminku ani léky ani mikoza neublíží,ale, že je to zánět, který by se časem mohl rozšířit. Také mi řekl, že když mám takový strach, tak ať počkám do 12.tt. Byla jsem zoufalá a když jsem si přečetla letáček od léků, vůbec mě to neuklidnilo.Napsala jsem na www.porodnice.com, kde mi pan doktor Koucký odepsal, že ani léky ani mikoza neublíží a léky, které mi předepsal lékař jsou bezpečné v celém těhotenství a používají se tak všude na světě.Letáky prý nemám číst. Tak jsem je začala užívat raději hned 11.tt.Teď jsem 17.tt. Brala jsem Clotrimazol AL 100.
Také mi bylo doporučeno několika holčinami tady na emiminu brát Laktobacilus acidofilus, tak beru každý den 1 tabletku a zatím mám klid. Jako prevence jsou prý dobré bílé jogury a acidofilní mléko.
Pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
30.4.05 21:03

Ahoj holky,

já jsem nikdy na mykózy netrpěla, ale hned na začátku těhu jsem začala mít výtok, který sice nepálil (naštěstí!), jak některé píšete, ale zase ho bylo za den celkem dost, takže jsem skoro celých 9 měsíců neudělala krok bez slipové vložky! :( Při každé návštěvě poradny mě Dr. dával cosi na přeléčení…jednou globule, jindy čípky,… vždycky se to trochu spravilo, ale jen na pár dní a pak zase nanovo… :cry: Takže vždycky jsem měla k úplnému vyléčení dost daleko! Ale prý opravdu stačí aspoň přeléčovat! Já se hlavně bála nějaké té infekce při porodu. Ale nakonec jsem rodila CŘ, takže vše dopadlo v pořádku. A musím potvrdit, že zatím mám po porodu od veškerých výtoků pokoj… Ťuk, ťuk, ťuk,… :P

Všem vám přeji postupné úplné vyléčení!!!

Jarka a Domi (6měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.5.05 10:59

Ahojte. Tak ste ma celkom ukludnili. Ja som zatial z toho trosku nervozna, ale doma ma manzel ukludnuje a povedal, aby som verila lekarovi, ved ma skusenosti. Tak to nechavam na neho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky