DUPHASTON

52
3.3.05 22:43

DUPHASTON

Ahoj máte někdo zkušenost s léky Duphaston? Dneska mi byl předepsán-snažíme se o mimíska a prý mám nízkou hladinu progresteronu (doufám, že jsem to napsala dobře), takže nejdříve mi Duphastonem srovnají menses a pak mi na:,–(í další hormony. Brala jste to některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
455
4.3.05 08:36

Ahoj,Tarry.
Beru tyto léky pro udržení těhotenství,protože jsem o minulé mimčo přišla a špinila jsem i v nynějším těhotenství.Mám je napsány až do konce 12.týdne,tedy pro nejkritičtější období.
Beru je úplně z jiného duvodu jako ty,ale jsou určeny pro celkovou podporu těhotenství,tak se pořádne láduj a preji,at vám to brzy vyjde. :D S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.3.05 09:12

Tak to se mi opravdu ulevilo-včera po tom co jsem napsala svůj dotaz jsem si pořádně přečetla příbalový leták a tam píšou, že se lék nesmí užívat v těhotenství a při kojení-vylučuje se do mateřského mléka. Docela mě to rozhodilo. Jestě jednou díky a přeju krásného zdravého mimíska :lol:

• Citovat
  • Upravit
52
4.3.05 09:15

:D Ten anonym jsem já Tarrynka :D zapomněla jsem se přihlásit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
4.3.05 09:26

Tak ted jsi vydesila ty me. :( Ja pribalove letaky nectu,pokud mam doktorske doporuceni.Ale verim svemu panu doktorovi,ktery by se v tom snad mel vyznat,protoze sidli na klinice pro lecbu neplodnosti a zenskych problemu.
Jdu si to precist. :cry: S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
4.3.05 09:34

Prectenu a uklidneno.Mame stejny letak?? :) Je to jen hormon,ktery by nemel uskodit.Obdoba injekci,ktere se bezne podavaji pri obtizich.Jen se uvolnuje do mleka pri kojeni a to nam prozatim ani jedne nehrozi.. :D Mej se hezkyS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
4.3.05 09:34

To se ti moc omlouvám a určitě věř panu doktorovi-já jsem měla vlastně v těhotenství (už mám holčičku 2,5) taky takovou zkušenost-strašně moc jsem zvracela (skoro 6 měsíců), ale tak že to nešlo zastavit, tak mě manžel vždycky dovezl do FN a tam mi píchli injekci, když mi to samé dali v tabletkách tak jsem si doma přečetla leták a málem mě odvezli-prý se to nesmí v žádném případě používat v těhotenství no a mě to píchali už 3 měsíc!!! Hned jsem tam volala a řekli mi že to normálně dávají ženským co jsou na udržování do kapaček a že to v žádným případě nevadí-ale prý se tím kryje výrobce léků, kdyby náhodou něco. Tak si to přeber-podle mě je to pěkný bordel- děsí lidi a výrobce si neumí stát za svým výrobkem!!! Hodně štěstí a radosti s mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.3.05 10:34

TAky mám předepsaný Duphaston, ale budu ho brát až od příštího cyklu. Tento cyklus jsem už nestihla. Byl mi předepsán na zkrácení a upravení cyklu a případné udržení těhotenství - taky mám podle všeho nízkou hladinu progesteronu. Takže v klidu - bere ho spousta ženským právě z důvodu udržení těhotenství, když třeba začnou slabě špinit nebo tak.
Zdravé mimísky!
 Edita

• Citovat
  • Upravit
64
4.3.05 14:24

Ahojky!
Ja jsem brala Duphaston z duvodu, ze jsem mela pry spatne hormony, proste jsem mela problem v tom, ze jsem mela abnormalne silnou menstruaci. Pred nekolika dny jsem tu psala, ze jsem zapadla zrovna jak jsem byla nemocna a brala jsem Antibiotika, Duphaston jsem vlastne brala jiz 3 mesice no a jak jsem nevedela, ze uz jsem // tak jsem brala Duphaston po dobu 10 dni…Takze bych se tech hormonu vubec nebala, snad Dr. vi co dela.
Cauky a zdrava mimiska (ja silne doufam, ze to moje BUDE!)
Zuzik007 + mimi9tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.3.05 14:44

Ahoj Sisko!Koukám,že máme stejný problém!Já beru Duphaston také kuli špinění a o první dítě jsem přišla v9tt před 16měsíci!Mám docela strach!Můžu se tě zeptat v kolikátém jsi týdnu?Kdy jsi začala brát Duphaston?Ještě ke všenu partner donesl domů nějakou chřipku,tak jsem měla průjem a zvracela v jeden okamžik!HRUUZA!Tak ať to zvládnem!!Pá Hanka

• Citovat
  • Upravit
455
4.3.05 15:17

Ahoj,Hani.
O mimco jsem prisla v srpnu minuleho roku.Brala jsem tenkrat take Duphaston skrz spineni od 4.tt.Ale jen asi 3tydny,protoze pak nahradni pani doktorka,v dobe dovolenych,rekla,ze kdyz nespinim,tak ho brat nemusim.
Ted jej beru od 5tt. Jsem na konci 8tt.A pokud vse bude v poradku,tak jej mam az do konce 12tt.Pro jistotu.
Drzim palce,at nam to vsem vyjde. :! S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.3.05 15:45

Ahoj holky,
do dneška jsem si taky nebyla jistá, na co vlastně ten Duphaston je. Slyšela jsem, že pomáhá při uhnízdění zárodku. Proto jsem se na něj jako snažilka informovala u mého doktora - zda by mi nepomohl (snažíme už hodně dlouho). A ten mi řekl, že v žádném případě, že je to až na podporu v prokázaném těhotenství. Pak jsem vyměnila doktora za centrum as. rep. V pondělí půjdu na IUI a od úterka mám brát Duphaston 10 dní - samozřejmě jako podporu zahnízdění :-)). Pokud se to podaří, budu jej užívat až do 12tt.
Zajímavé ale je, že na porodnice.com doktor Koucký říká, že Duphaston nepomáhá otěhotnění, ale pouze upravuje délku cyklu. A pak má být člověk z těch doktorů chytrý, že jo :-)).
Věřím CAR, jsou zkušení a vědí, co dělají.
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
1723
4.3.05 16:23

ahojte

Ahojky holky,
teda já zírám, jak v klídku baštíte Duphaston, já ho dostala asi v 7tt a jedla jsem ho jen 5dní ,protože mi po něm bylo zle(moje tělo velice těžko snáší hormony, měla jsem problém i s antikoncepcema, než moje tělo rezignovalo a já je mohla v klídku jíst). Však mi i doktorka říkala, že jsem jediná těhule,co je nesnáší:-( Takže buĎte rády, že je Vám při nich OK a hlavně hodně zdravíčka(kort v tomhdle počasí a období chřipek je potřeba). Ptala jsem se doktorky do kdy je mimísek ohrožen nějakou chřipkou atd. takže prý do 14tt, ale snad až tolik nevadí chřipka jako teploty kolem 38 a výš, takže pozor na ně!!!!!!!!!!!! Klidně si můžete vzít Paralen a nebo to řešit studenýma zábalama na nohy.
Papa H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.3.05 09:41

Ahoj Sisko!
Také jsem ho brala posledně,ale už bylo pozdě!Teť ho beru týden.Když jsem skončila v nemocnici ,tak po potratu jsem vyndala všechny léky,abych se zeptala co mám brát.Tenkrát přilítla sestra popadla duphaston a kyselinu a odlítla zase pryč,že už to potřebovat nebudu!Já byla nezaměstnaná a vzala jsem asi 4prášky!byla jsem z toho špatná!Nakonec jsem při propouštění řekla doktorovi co bylo a on se ptal ,která sestra to byla a že to vrátí!!Řekla jsem,že nevím,ikdyž si myslím,že to byla ta co tam stála.Tak se hrozím toho,že bych skončila zase v jejich péči :evil: :!

• Citovat
  • Upravit
23
8.4.05 21:17

Holčiny, které máte Duphaston kvůli menstruaci - jak ho užíváte? Mně řekl doktor, že ho mám brát 16. až 25. DC a do pár dnů přijde menstruace. Co je to „do pár dnů“? Máte s tím zkušenost?
Díky,
 Estel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí