Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, no mě mám ho stejné dny a začla jsem do mít pravidlěn po 28 místo mých obvyklých 30-35…
pa L.
Lucko díky za odpověď. A na podporu otěhotnění ho nebereš? Docela ráda bych do toho vlítla… a celkem jsem na Duphaston spoléhala.
Estel
taky jsem ho brala něco přes týden v 6tt pro udržení těhotenství kvůli špinění. byla jsem po něm hodně malátná a téměř celé dny prospala. ale to bylo už i celkovou únavou v prvních týdnech těh. nedovedla jsem ve asi hoďku po jeho vzatí plně soustředit tak jsem v tech dnech - stejně jako je to na letáku - vynechala řízení. ale vypadá to, že zabral. jsem v 13tt a vše je momentálně o.k.
Tina 13tt
Ještě jeden dotaz mám - měly jste při Duphastonu premenstruační syndrom - bolesti prsou, změny nálad atd. Mně začala docela bolet prsa a jsem neuvěřitelně podrážděná.
Díky, Estel
Ahojte,
som v 10. tt a od 8. tt beriem Duphaston kvoli spineniu. Hned po zacati brania tabletiek prestalo, ale dnes sa znovu objavil slabucko-ruzovy vytok. Mate s tym niektora skusenost?
Rysulka
ahojda všechny snažilky a těhulky
, dlouho jsem tu nebyla-měla jsem nějaké problémy s přihlašováním-ale už je to ok. Já právě dobírám druhé balení Duphastonu a tenhle měsíc jsem strašně unavená, ospalá a totálně grogy-no jsem na mateřské s malou tak mi to až tak nevadí, ale vzhledem k tomu, že při prvním těhu jsem taky byla takhle malátná-ze začátku, tak se modlím aby to vyšlo i teď. No známá mi podle kyvadla tvrdí, že jsem těhotná-tak jsem si to možná „lehce“ vsugerovala
. Jinak se chci zeptat máte někdo problémy-ospalost atd.- při braní Duphastonu? A jak si vysvětlit, že to první balení bylo ok a až při druhém se mi tyto příznaky objevily? Otěhotněla jste některá pomocí Duphastonu? Já myslela, že ho mám jen na srovnání cyklu-pak prý dostanu léky na podporu ovulace-tak nevím jsem zvědavá jak to dopadne. Jinak nám všem přeju plodné jaro a brzy kulaťoučká bříška ![]()
Tarrynko, já jsem patrně stejný případ jako ty - taky mi D. napsal doktor na srovnání menstruace a že mi to pomůže otěhotnět. Jsem teprve 24 DC, ale mam dost značné pnutí v prsou a neuvěřitelnou náladovost. Sem tam se mi zvedne „pajšlík“, ale nic drsného, spíš takový náznak. Včera jsem navíc seřvala manžela, že doma nechává smrdět vonný olejíček, když k nám míří návštěva. Ono „smrdění“ jsem ale zaregistrovala pouze já (a nebo byla návštěva natolik zdvořilá)! Taky si moc přeju, aby se to tentokrát podařilo - miminko je moc očekáváno. Tak jen doufám, že si ze mě můj organismus nestřílí a opravdu je to těhotenství. Příští týden dám vědět, ty dej určitě taky!!!
Estel
ahoj Estel
, určitě dám vědět, ale to co popisuješ je přesné!!! Takyse mě párkrát zvedl žaludek, ale jak říkám-mám strach, že jsem si to vsugerovala. Jo a taky jsem měla dva dny dost velký střevní problémy-vždycky poránu a trvalo to tak dvě hodinky-podotýkám, že to nebyly dva dny za sebou ale v rozmezí skoro 14-ti dnů-takže viroza to asi nebyla
. Měla bych to dostat v sobotu a minulý měsíc to bylo na den přesně tak uvidím-bojím se ale stále doufám-snažíme se už od konce září (mám zdrav. problémy a mám to časově ohraničený takže na to dost spěcháme). Snad to bude tentokrát ono. Držím nám palce ![]()
A co třeba Tamoxifen. Brala jste ho některá ?? Mě ho dal doktor v CARu.
V odbobí, kdy se Tamoxifen a tři měsíce po vysazení se nesmí otěhotnět !!!!!!! A přitom mi miminko chceme.
Nebály by jste se toho ?? Co když zrovna jako na potvoru v době, kdy ho užíváte otěhotníte ??? Co pak bude s mimískem ?? Nebude nějak nemocné ??
Díky
Tarrynko,
já to mám dostat v pátek. Chtěla bych vydržet s případným testováním co nejdýl, ale …
Proč to máš časově ohraničené - jestli se můžu zeptat? Taky držím pěstičky!
Estel
Při prvním těhotenství mi objevili na vaječníku cystu, musela jsem chodit každé tři měsíce na kontrolu zda se nezvětšuje-no a minulý rok v květnu jsem musela na operaci a část vaječníku mi odebrali, pak zjistili že to samé mám i na tom druhém a v září mi oznámili, že se ty cysty zvětšují a že pokud chci druhé dítě ať neotálím, že mi co nejdříve vezmou oba vaječníky
, no tak děláme co se dá a už nám navrhli i umělé oplodnění-ale potom se rozhodli, že ještě zkusíme hormony tak uvidím-no první bylo hned na poprvé
!!! Zatím se nevzdáváme naděje že to půjde přirozenou cestou, ale určitě pro to uděláme maximum. Jinak mě je 27 a tobě?
Tarrynko,
to se nedivím, že pospícháte! Taky bych pospíchala. Ale ono se to určitě povede. Jestli tam není žádný jiný problém (funkčnost vaječníků atd.), tak je to pořád „paráda“.
Mně je 28 a půl. Pokouším se o svoje první mimino. Celou dnešní noc se mi zdálo, že kojím!! Bylo to celkem úděsné! Už z toho tak trochu cvokatím. Naštěstí mám hrozně moc práce v zaměstnání, tak mě to tak trochu vrhá zpátky do reality.
Kdy budeš testovat, když do soboty nezačneš menstruovat?
Estel
No problém trošku je-prý nemám pravidelnou ovulaci-posledních 6 měsíců byla jen jedna a to právě nyní
no tak jak já se znám tak jestli to do pondělí nedostanu tak hned ráno letím do lékárny-máme to jen přes silnici
a začnu testovat. Nicméně během příštího týdne stejně musím do FN na kontrolu a pro další hormony, které se mají začít brát hned po MS takže tam musím v době měsíčků-tak jestli to nedostanu tak se nechám prohlídnout.
. Kéž by nám to dopadlo!!! Měříš si BT?
Ahoj Estel,
užívám Duphaston od 7.4., předepsal mi ho pan dr. a mám ho brát po dobu 10 dní… Bylo mi řečeno že je to na posílení děložní sliznice a na tvorbu hlenu v děloze, tak nějak je to i popsané i v příbalovém létáku.
MS mám pravidelnou, letos na konci ledna jsem v 10 tt samovolně potratila, mám už dvě proběhlé MS…
Tak doufám, že bude po tom Duphastonu vše OK, akorát me trochu pobolívá bricho po nem..
M.