DUPHASTON

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
12.4.05 12:26

Tarrynko,
BT neměřím. Zkoušela jsem sledovat čípek, ale všechny cykly mi byly celkem jasné - tento cyklus z toho moudrá nejsem vůbec. Ani podle hlenu ani podle čípku ani podle mikroskopu na sliny jsem nedokázala jednoznačně určit ovulaci. Nebýt těch mých „těhotenských příznaků“, tak bych byla přesvědčená, že tento měsíc ovulace snad ani neproběhla.

Mischino,
určitě bude všechno OK! Neboj,

Estel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.4.05 11:24

Tak musím konstatovat svoje převeliké zklamání. Myslím, že Duphaston u mě k zahnízdění miminka nevedl… Dnes ráno jsem nevydržela, udělala jsem si TT a vyšla jako vždy jedna čárka. Bylo to sice brzo - 27 DC, ale nebyl tam ani náznak a začíná mě bolet břicho jako při menstruaci.
Jsem docela dost zklamaná. Další měsíc ho brát nebudu. Je mi po něm špatně, jsem podrážděná, unavená, cyklus mi sice zkrátí, ale za cenu neuvěřitelně silných bolestí prsou, o které opravdu nestojím. Manželovi jsem ráno brečela jako želva.....
 Estel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.4.05 10:05

Tarrynko,
jak to s tebou vypadá? Povedlo se? Dej vědět. Jak jsem psala před pár dny - u nás otevíráme nové kolo. Tentokrát bez všech hormonů! Dnes jsem 30 DC, bez menstruace, s 10. dnem děsných bolestí prsou, ale opakovaně s jednou čárkou na testu. Dokonce mi Duphaston ani nezkrátil cyklus!!!
Od příštího měsíce zkusím Sarapis - prý upravuje cyklus a bolesti prsou, tak jsem zvědavá!

Dej určitě vědět!
Estel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
17.4.05 13:17

Ahoj Estel,
tak já to dostala pro změnu o den dřív než jsem vůbec měla-ach jo :cry: no nic ve čtvrtek si pojedu pro nové hormony-na podporu ovulace a prý ještě něco navrch tak jsem zvědavá. Ale už mě to začíná lízt na mozek. Přestávám myslet na snažení a od zítra (pondělí) začínám cvičit a dostávát se do formy na léto. Držím palce a zase se ozvu. :D
P.S. jestli chceš tak si můžeme psát na e-mail nebo jestli používáš icq tak to taky není problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.4.05 15:15

Ahoj Tarrynko,
tak to je mi líto, že to nevyšlo ani tobě. :cry:
Dnes mi volala ségra, že její kamarádka zjistila ve 3. měsíci, že je těhotná - neplánované těhotenství, kdy brala antikoncepci a souběžně antibiotika! To je fakt k vzteku. Některá miminka se protlačí i přes antikoncepční hormony a těm našim se nechce ani díky prokoncepčním hormonům!!! :roll:

Já jdu k doktorovi příští týden. Sranda je, že jsem 31 DC, od 25. dne mám Duphaston vysazený a pořád nemenstruuju! Ale těhotenství to není. Říkala jsem si, že bych si od doktora nechala napsat Mojžíšovou, tak uvidíme.

Zatím se měj hezky, napiš, co ti Dr. dala na ovulaci.
 Estel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.05 15:45

Ahoj Estel,

zrovna včera jsem dokončila braní Duphastonu, tak jsem zvědavá, zda mi to nějak nerozhází můj pravidelný MS cyklus a zda mi to k něčemu bude. Mám také docela nepřijemnou bolest v prsou,mno okolo 20.4. by se měla dostavit MS. Možná jsou to předmenstruační bolesti, ale nemusí být, může to být po tom DUPHASTONU. Příští měsíc ho už brát asi určitě nebudu, byla jsem po něm unavená..

M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 21:17
estel píše:
Holčiny, které máte Duphaston kvůli menstruaci - jak ho užíváte? Mně řekl doktor, že ho mám brát 16. až 25. DC a do pár dnů přijde menstruace. Co je to „do pár dnů“? Máte s tím zkušenost?
Díky,
 Estel
Já ho dostala kvůli tomu abych nešpinila. mám ho brát od 14do25 dne cyklu.Dáda.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.5.05 09:10

Ahoj holky,

stalo se některé z Vás, že by při braní Duphastonu špinila?
Dnes jsem 10DPO, Duphaston beru 7. den (2× denně) a začala jsem mírně špinit (tm.hnědá krev). Čekala bych i snížení BT, ale ta se naopak zvedla o 0,2 st. (na 36,9).....
Znamená to nízkou hladinu progesteronu nebo by mohlo jít o uhnizďování zárodku?
Děkuji za případné odpovědi :-))
Viki 25

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.5.05 19:21

Já ho dostala v 5tt, doktorka mi to vysvětlila tak, že má výborný a detailní UTZ a že tam vidí „něco“, z čeho bych mohla začín špinit. Takže na:,–(ila preventivně Duphaston. Jinak je vše v pořádku, srdíčko nám bije!:-)
Mám prý přijít jen tehdy začnu-li krvácet jasně červenou krví. Prý když budu špinit tak chodit nemusím. Považuji to tedy za normální jev, který může nastat. Nebo se mýlím?!
Dnes jsem po 5ti dnech braní Duphastonu našla na kalhotkách slabě špinící výtok, ale opravdu jen slabounce a nevím jestli se mám znepokojovat. Jsem v 6tt.
 Kamila

• Citovat
  • Upravit
4
17.9.13 15:45

Ahojik holky, uz pres rok se snazime o miminko, ale co sem vysadila prasky mam velky problem s mesicky, za tu dobu sem je mela jen po injekci, akorat ted po roce sem je dostala sama od sebe coz sem koukala jak blazen a neverila vlastnim ocim, a tak sem si rikala ze dalsi mesic by to mohlo taky prijit samo, ale bohuzel, musela sem na gyndu, no a tam mi dala duphaston, a rikala at ho beru jen 7 dni a pak vysadit a ze bych to mela dostat do 3-4dnu, no tak sem teda zvedava, a jak to bylo u vas???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.13 21:36

Ahojky,
já jsem skoro 28tt. a Duphaston mi naordinoval doktor poté, co mi zjistili v nemocnici při 2.screeningu hematom u placenty. Hematom je prý stále stejný, nezvětšuje se, nezmenšuje se.. předepsán klidový režim, 3× denně Duphaston… poté co jsem ho skoro 2.měsíce jedla a doktor mě vylekal tím, že můžu potratit jsem ho jedla pravidelně.. Po 2.měsících jsem se na to vyprdla vzhledem k tomu, že jsem hodně nabrala (nevím, zda to bylo jeho užíváním či ne, ale hlavně jsem začala mít strašné chutě.. třeba jsem celý den přemýšlela jen o jídle…) Vyprdla se na Duphaston a začala jsem jíst homeopatika Arnica Montana 9CH 5 kuliček ráno, 5 kuliček večer - ve středu jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.14 11:24

Ahoj holky. Můžete mi některá poradit? V souhrnu: měla jsem delší cykly cca 35 dni, snažíme se o mimi a paní doktorka mi předepsala Duphaston se slovy, aby se mi upravil cyklus a ovu, aby chodila jak ma, protože jsem ji měla jednou k 20 dnu. Tento měsíc jsem si tedy poprvé vzala Duphaston od 14 dnu 10 dni dva denně. Přišlo docela značné špinění dobrala jsem ho 3.8. a do ted mens. nikde://. 16 den jsem měla podle testu ovu a tak jsme se snažili, ale byly to uz dva dny co jsem brala Duphaston.:/ aby toho nebylo málo včera jsme měli sex a najednou po sexu krev, takova ta toaleta po sexu :D, tak jsem si myslela, ze jsme to rozjeli tím a ono zase dnes nic. Já fakt nevim..doktorka ma jeste týden dovcu a ja furt přemýšlím..mimo jiné test byl 34 den negativni. Pokud se s něčím podobným nektera setkala budu rada. Dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
2.6.15 09:12

Ahojky
ja beru Duphaston druhy mesic na upravu cyklu a beru ho od 20 DC aby nebranil ovulaci. Pokud si ho brala a mela jsi ovu tak jsi zrejme neotehotnela. Vsude jsem se docetla ze se ma brat az po ovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
11.6.15 07:24

Ahoj holky za jak dlouho po dobrani duphastonu jste dostali ms? Brala jsem ho od 21 DC 5 dni. Dnes jsem 29 DC a stale nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.8.15 18:24

Ahojky holky, taky se přidávám do diskuze. Už rok a půl neberu antikoncepci. Rok chodila menstruace nepravidelně, ale vždy do 36. dne. Po roce se začal cyklus natahovat, až jsem to nedostala vůbec. Dostala jsem agolutinovou injekci plus duphaston, který mám brát 16.až 25. den cyklu. Začínám jej brát 19.7.2015, takže nemám zatím žádnou zkušenost. Lékařka mi jej předepsala na tři měsíce, pokud neotěhotním, budeme postupovat jinak. O miminko se s manželem snažíme už rok a někdy je to už docela psychicky náročné pro nás oba. Chtěla bych se zeptat, jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto lékem, a podařilo se Vám otěhotnět díky němu? Budu ráda za každý povzbuzující příběh :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí