Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, moc vás prosím o pomoc.
Včera odpoledne jsem po návratu domů našla v bytě hromady much na okně v bytě. V kuchyni a obýváku - směrováno na západ. Tak jsem se vyděsila, muchy zabila případně vypustila ven. Byly otevřené jen ventilky, ale máme v nich sítky. Dnes ráno jsem vstala a zase to samé, opět stejným způsobem zlikvidovány a vynesen koš. A odpoledne, když jsem došla z práce, tak opět plné okna. Ale vždy jen ty dvě a to v kuchyni víc. A já vůbec nevím co s tím…Doma žádné zkažené jídlo nemáme. Začínám už mít fobii z much.
Poradte prosím. Mám doma 15 měsíců starou dcerku.
Mívám doma ty pidi mušky běžně, koupila jsem si na okna dvě masožravé rostlinky (tučnici a rosnatku - kopíš v hobbymarketu) a muchy jsou fuč, masožravka „nadlábnutá“ a krásně rostoucí ![]()
Myslím si, že v určitém letním období jsou ty mušky „octomilky“ prostě všude - můžou být i z nově koupené hlíny, kytky, ze zeleniny i z ovoce ![]()
Pujčím ti našeho kocoura, ten vidí mouchu, nahlas zamlaská a chytne
jinak masožravky pomáhají ![]()
Nebo si dej do sklenice kus jablka a prikrej ho igelitem, zagumickuj a propichej tam par direk. Musky se dostanou dovnitr, ale ven uz ne.
Myši, asi doma nemáte, tak si honí ego na mouše, kluk šikovnej ![]()
@Vermun máš nekde nakladený vajíčka ale to mužeš mít klidne nekde kam ty se nedostaneš ale pokud se jich nezbavíš tak je tam budeš mít
@boball myši nemáme ale tech much bychom bez kocourka taky měli kvantum
@Vermun píše:
@Raduš.ka44 a nebude to okno a okolí zažloutlé?
Nebude. My takhle loni stříkali okna kvůli vosám, bylo asi hnízdo někde poblíž. Okna máme plastová a fleky žádné.
Biolit, ani podobné mi nikdy nepomohli, zabije to jen ty to dostanou zásah, jinak bez účinku. zkus dát na ta místa mističku s vodou a do toho hoď kus skořice
A myslíte, že třeba biolit zabije i ty larvy, kukle a tak? říkám si, že vzhledem k tomu, že je největší výskyt v kuchyni, v obýváku mín, tak že bych zkusila vystříkat kuch. linku zespodu, zvrchu a u zdi…
@nejvíczoufalá píše:
Biolit, ani podobné mi nikdy nepomohli, zabije to jen ty to dostanou zásah, jinak bez účinku. zkus dát na ta místa mističku s vodou a do toho hoď kus skořice
Jak jsem psala, my loni stříkali (no nastříkali jsme jednou a stačilo to) okna kvůli vosám a účinek zaručený. Nechípaly teda hned, co dosedly na okno, to ne, pár minut to trvalo.
@Vermun Já si myslím, že by to zabrat mělo na všechno. Nebo si brnkni do nějaké deratizační firmy v okolí, co by na to bylo nejlepší.
@Raduš.ka44 Mě to právě vyzabíjelo jen ty, co tam zrovna byli, ale druhý den nanovo a to jsem stříkala i z venku rámy.. ale je fakt že my jsme neměli normální mouchy, ale takový mušky velikosti cca komára..