Jak léčit moučnivku? Může být z umělého mléka?

3287
1.5.09 13:14

Moučnivka

Ahoj maminky…

po vcerejsim prejiti na UM Nutrilon AR se malemu udelal takovy bily povlak na jazycku, myslela jsem si, ze je to ze zahusteneho Nutrilonu, ale neslo to dolu.....
Nastesti jsme sli na prohlidku v 5 tydnech a Dr nam na pusinku dala Gencianovy roztok s tim, ze je to moucnivka......
Ujistila me, ze to neni z Nutrilonu, ale nejak se mi to nezda…Opravdu se mu to vyrazilo po vypiti prvni flasky…
Bohuzel uz to ma ted rozlezle, ma to i na rtikach, celou noc proplakal, neutisilo ho vubec nic.......mam strach aby se mu to nerozlezlo dal do krku…

Chci se zeptat, jestli s tim mate nektera zkusenost, jestli gencian zabral a za jak dlouho, my mame potirat 3 dny.....Da se moucnivka lecit i jinym zpusobem, neni to pro mimi nebezpecne?Je to infekcni nemoc, muzou byt i teploty?

Moc dekuji za odpovedi.
Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.5.09 13:37

Ahoj Marcelo,
moje prvorozená měla moučnivku odmalinka (při kojení), MUDr. mi taky radila genciánku, ale nemizelo to a protože dcerce moučnivka nevadila, nakonec jsem s genciánkou přestala.
Takže toliko moje zkušenost - bohužel moc jsem Ti neporadila:(
Na Tvým místě bych asi zkusila změnit mlíko…
 T.

• Citovat
  • Upravit
8179
1.5.09 18:54

Nám dali na potítání Borax, je prý lepší než genciánka, pak mi zase v jiné lékárně řekli, že je lepší genciánka než Borax, tak si pak vyber, že jo. Já ti poradím homeopatikum Borax 5 CH, 2 kuličky 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
1.5.09 19:50

My jsme potírali genciánkou, teď už asi potřetí vždy tak 2-3dny 3× denně. Až teď to zmizelo. Hodně vyvařuj láhve a dudlíky.

Někde jsem četla, že moučnivka jde z pusinky až do střev a tam to miminka bolí. Nevím jestli to tak vážně je, ale jsem ráda, že je to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
1.5.09 20:17

já jsem to měla u obou dětí bylo to šílené malé e to neustále vracelo a to jsme jenom kojili a nezabíralo na to nic genciána pomohla tak na dva tři dny a vrátilo se to zpět

takže jsem začala dávat do kaše probiotikum a to se vždycky spravilo na delší dobu ale časem se to vrátilo zase :twisted: takže nevím co na to zabírá aby se ta potvora vytratila úplně

teď už to nemá odeznělo to věkem myslím tak ve čtyrech měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
1.5.09 20:45

Moc dekuju za odpovedi.......
Takze vidim, ze pokud moucnivka zacne, je tezke se toho zbavit a objevuje se znovu....... :(
Ted uz je malej klidnejsi, dvaktrat jsem mu to namazala, ted dopapa a natreme potreti…snad to zabere......Ma to chudinka vsude, je celej fialovej a vse kolem neho......
Dudliky, savicky, lahvicky i kloboucky vyvaruju, nedelala jsem to ale po kazdem papani, ale dnes uz jsem zacala.....
Hodne by me zajimalo, jestli to opravdu mohlo byt z toho mlika........vymenit ho bohuzel ted nemuzeme, pry az po tydnu, dvou.......
Mame ho kvuli blinkani a je zvykly na Nutrilon od porodnice......tak mam strach vic experimentovat......
Jeste se zeptam, jak place, ma uplne nachlazene hlasivky, jako by chraptel, to ma od noci, mohlo by to byt tou moucnivkou?Ze by mu to tam sedlo?Merila jsem teplotu, ma 37,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
1.5.09 21:08

Dr. Honzik pise, ze na soor (moucnivku) uz se genciana nepouziva, ale nejaky sirup, nevim presne, moc si to nepamatuju, zkus si to zadat do vyhledavace na www.porodnice.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
1.5.09 21:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
1.5.09 21:40

Ahoj xmerssy, zas ti lezu do dikuze, ale je to fakt náhoda. Zajímalo mě, co se dozvím o moučnivce nového, sestřin chlapeček ji totiž taky má a mám dojem, že náš už taky. Já jdu k dr. příští týden, tak jsem zvědavá, co mi doporučí ona.

Ségra mazala genciánou týden nezabralo to. Já jsem jí pak přesvědčila na boraxglycerinový roztok, ten totiž nebarví, to ale taky nezabralo. Pak to chvíli nechala, pak zas zkusila týden violeť a prostě se toho nemůžou zbavit. Prý se na to vykašle, gentiána i ten borax jsou tak trochu svinstvo, navíc když jim to nepomáhá. Ono to záleží…je to kvasinka, těch se fakt blbě zbavuje…některým mimčům ale nevadí. Nkterým může způsobovat pálení, věřím i tomu o těch střevech a bolení bříška, protože je to prostě kvasinka a ta není dobrá přemnožená.

Ten sirup se mi jeví vcelku dobře. Ovšem ten zas není moc fajn na játra. Můj Maty má např. ještě pořád žloutenku, takže sirup u nás asi taky nehrozí…hmm.

Tak jsem ti zas nic neporadila, jen jsem se tu vymluvila a můžu jít :wink: .

Doufám, že se toho zbavíte. (a my taky nějak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
1.5.09 22:01

Popodopo, prave koukam na ten odkaz, on kazdy doktor jiny nazor…uvidim, jestli gencianka zabere, pokud ne, v pondeli zavolam dr a zeptam se na ten sirup, takhle mi to nic nerika, zkusim si ho vyhledat, zajimalo by me, jestli je tam cukr, ale asi ne, ten na ty kvasinky neni dobrej........

Ahoj Suvi, tak to je mi moc lito, ze s tim asi taky bojujete.......a zjistila sestra z ceho asi to dostal?Pokud plne koji, asi bych zkusila ty homeopatika jak pise Knoflice........
U me asi nemaji smysl, jelikoz kojim malo, ted uz spis jen pro uklidneni malyho......
A uz malymu na to neco davas?Doporucuji podchytit co nejdrive a genciana by nemela uskodit i kdyby to moucnivka nebyla.......
Ja ztratila jeden den a ma to chudak vsude......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
1.5.09 23:01

Ahojky Marcelko :-)

tak holky už tu napsaly skoro vše.........ta genciána je určitě nejlepší.......a z mlíčka to není-to se neboj.....jestli se vám moučnivka objevila, tak počítej s tím, že i když vyvaříš všechno-lahvičky, dudánky-tak se vám nejspíš ještě několikrát vrátí :?
Moučnivka je potvora, je to vlastně plísen a halt některá miminka jsou k ní náchylnější-moje holky jí měly obě a taky se několikrát vrátila a je to tím(vysvětloval mi to doktor)Náš pediatr tomu říká:„Přirozené osidlování“
prostě miminko vyleze z bříška na svět, kterej je plnej virů a roztočů a všeho možnýho-a s tím vším se prostě musí jeho organismus „seznámit“ :roll:
Takže až si jeho organismus jakoby „zvykne“ tak už bude mít obranyschopnost a moučnivka už se neobjeví 8) Takže vydrž vydrž :wink: 8)

A já dokonce tu genciánu ze všeho vyprala, i když prý vyprat nejde :?:

Tak pááááááááá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
2.5.09 07:15
xmerssy píše:
Ahoj Suvi, tak to je mi moc lito, ze s tim asi taky bojujete.......a zjistila sestra z ceho asi to dostal?Pokud plne koji, asi bych zkusila ty homeopatika jak pise Knoflice........
U me asi nemaji smysl, jelikoz kojim malo, ted uz spis jen pro uklidneni malyho......
A uz malymu na to neco davas?Doporucuji podchytit co nejdrive a genciana by nemela uskodit i kdyby to moucnivka nebyla.......
Ja ztratila jeden den a ma to chudak vsude......

Ale ty homeopatika nemáš jíst ty, ale on! Dětem chutnají, jsou sladké. Náš malý měl moučnivku loni v létě a jen jednou. Na mykozy všeobecně je dobrý ocet. Ten teda nepít :wink: ale hračky, dudlíky a tak, jím omýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
2.5.09 09:28

Dobre ranko,

Knoflice :D ahaaa, tak to jsem spatne pochopila :oops: , netusila jsem, ze tak male deti mohou homeo…

Ditulko, ahoj, tak Tvoje holcinky to mely taky?No je to boj, ted uz je malymu lip, spinkal hezky se svyma pravidelnyma intervalama, tak uz ho to asi neboli.........
Ze rtiku uz je to pryc, na jazycku to porad ma, takze natirame a natirame.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.09 10:25

Ahoj, homeopatika dáš normálně malýmu do flašky s Nutrilonem, ony se tam ty kuličky rozpustí, v tom máš oproti kojícím maminkám výhodu :wink:
Já tak dávala malýmu homeopatika proti bolení bříška, nám ale pomohly až probiotické kapky.
Moučnivku z Nutrilonu určitě nemá, v něm jsou právě probio a prebiotika, která naopak pomáhají kladnému osidlování střevní mikroflóry, tak mlíčko neměň.Fialka je blbá v tom, že je všechno hnusně fialový, ale malýmu jsem ji dala preventivně už 2×, jak si strká ruce do pusy, tak tam měl afty, druhý den byly pryč :potlesk:
Držím palečky ať se té moučnivé mršky brzy nadobro zbavíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.5.09 17:02

Ahoj,
nám sa teď stalo to samé. Syn začal pít Nutrilon a objevil se mu na jazyku bílý povlak. Nejdřív jsem to přičítala tomu mléku, ale když se povlak rozšířil do celé úusinky, šli jsme k Dr.
Dostali jsme Genciánku a po jednom potření je to téměř v pořádku.
Nepřihlášená Veronika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí