Moučnivka, kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
10.12.12 14:20

Moučnivka, kdy?

Ahojte, malá ma moučnivku, doktorka předepsala gencianku, mame to potirat tak tyden. Nevite nekdo kdy presne se to ma nanaset, jestli pred jidlem nebo po jidle nebo je to uplne jedno? A bradavky si mam taky potirat, tak jestli si je mam pred kojenim taky umyt nebo praveze ne, aby to melo ten ucinek? nejak jsem se nezeptala doktorky a nejsem si jista. Diky za odpovedi!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
10.12.12 14:36

Naš malej měl taky moučnivku, natírala jsem ráno a večer, vatový tampon do oušek jsem namočila do genciálky a natřela jazýček. Nekojila jsem, ale bradavky můžeš taky natřít a pak malou přiložit. Použij starší pyžamko a oblečení, at nemáš všechno fialový, už to nevypereš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
10.12.12 14:37

Je to jedno kdy, ale spise pojidle.ju a prsa taky mazni.my to takhle meli za 3dny pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
10.12.12 14:38

Potírala jsem ne genciálkou, ale takovou Aloa vodičkou, myslím že se to jmenuje Emergency sprei. Dala mi to doktorka a používají to i v porodnici.
Do pusinky alespoň 3× denně kdykoliv si na to vzpomeneš, ideálně asi po jídle. Já si to na prsa dávala taky, prože jsme si to předávali, mě prsa svědila a pálila. A moc rádo se to vrací :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
10.12.12 14:38

Ahoj, taktiez sme mali moucnivku. Potierat pusinku sa nam nedarilo (fialova bola po celej tvaricke, ale do pusinky sa nic nedostalo :D ), tak mi doktorka poradila dvakrat denne pred kojenim potriet bradavku genciankou a malej sa to dostalo do pusinky. Do troch dnoch sme mali po moucnivke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
10.12.12 14:39

A něco přírodnějšího jsi nezkoušela? Malej to taky měl, ale chytly jsme to včas a zbavil se toho vytíráním pusinky odvarem černého čaje. Myslím, že takových věcí, co narozdíl od gendiálky nezapatlou vše okolo, je víc a pomáhají obdobně účinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
10.12.12 15:25

Měli jsme před pár týdny a dostala jsem doporučeno koupit Neocide. Je to spomerančovou příchutí, nic nikde nebarví a za jeden den bylo vše vyřešeno! ;) Stačilo 3× denně mu dát trošku na dudlík a on to vydudal a tím si to roznesl po pusince :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
10.12.12 15:30

Gencianu bych nepoužívala, je to karcinogenní, určitě je i něco jiného na moučnivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
10.12.12 15:47

O tom, že je genciana karcinogenní se sice spekuluje, ovšem v jakém množství. Je k mání nějaká vypovídající studie? Pokud by z běžného vytírání hrozila rakovina, nepoužívá se tak plošně, jak se používá.

• Citovat
  • Upravit
14832
10.12.12 15:55

Na bradavky by taky jinak bylo docela dobré používat kloboučky, abyste si to nepředávali.. Pokud by moučnivka nechtěla ustoupit, pak by ti pediatrička mohla předepsat Mycomax 150 - je to jedna tableta a stojí přes 200, za to pomáhá.. Rozhodně pak vysterilizovat úplně všechno, co se dostane mimi do pusinky - hračky, dudlíky apod.. Hodně štěstí, ať je brzy pryč! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.12.12 17:42

Ok, diky vam vsem za rady!..pouzivam teda gencianku, pekne to barvi no, tak me to stve, ale co uz. Hlavne at je to pryc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
10.12.12 19:06

@Naima no tak třeba v brněnské dětské nemocnici ji asi tak před 1,5 rokem přestali kvůli tomuto používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí