Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, malá ma moučnivku, doktorka předepsala gencianku, mame to potirat tak tyden. Nevite nekdo kdy presne se to ma nanaset, jestli pred jidlem nebo po jidle nebo je to uplne jedno? A bradavky si mam taky potirat, tak jestli si je mam pred kojenim taky umyt nebo praveze ne, aby to melo ten ucinek? nejak jsem se nezeptala doktorky a nejsem si jista. Diky za odpovedi!! ![]()
Naš malej měl taky moučnivku, natírala jsem ráno a večer, vatový tampon do oušek jsem namočila do genciálky a natřela jazýček. Nekojila jsem, ale bradavky můžeš taky natřít a pak malou přiložit. Použij starší pyžamko a oblečení, at nemáš všechno fialový, už to nevypereš. ![]()
Je to jedno kdy, ale spise pojidle.ju a prsa taky mazni.my to takhle meli za 3dny pryc
Potírala jsem ne genciálkou, ale takovou Aloa vodičkou, myslím že se to jmenuje Emergency sprei. Dala mi to doktorka a používají to i v porodnici.
Do pusinky alespoň 3× denně kdykoliv si na to vzpomeneš, ideálně asi po jídle. Já si to na prsa dávala taky, prože jsme si to předávali, mě prsa svědila a pálila. A moc rádo se to vrací ![]()
Ahoj, taktiez sme mali moucnivku. Potierat pusinku sa nam nedarilo (fialova bola po celej tvaricke, ale do pusinky sa nic nedostalo
), tak mi doktorka poradila dvakrat denne pred kojenim potriet bradavku genciankou a malej sa to dostalo do pusinky. Do troch dnoch sme mali po moucnivke.
A něco přírodnějšího jsi nezkoušela? Malej to taky měl, ale chytly jsme to včas a zbavil se toho vytíráním pusinky odvarem černého čaje. Myslím, že takových věcí, co narozdíl od gendiálky nezapatlou vše okolo, je víc a pomáhají obdobně účinně.
Měli jsme před pár týdny a dostala jsem doporučeno koupit Neocide. Je to spomerančovou příchutí, nic nikde nebarví a za jeden den bylo vše vyřešeno!
Stačilo 3× denně mu dát trošku na dudlík a on to vydudal a tím si to roznesl po pusince ![]()
Gencianu bych nepoužívala, je to karcinogenní, určitě je i něco jiného na moučnivku.
O tom, že je genciana karcinogenní se sice spekuluje, ovšem v jakém množství. Je k mání nějaká vypovídající studie? Pokud by z běžného vytírání hrozila rakovina, nepoužívá se tak plošně, jak se používá.
Na bradavky by taky jinak bylo docela dobré používat kloboučky, abyste si to nepředávali.. Pokud by moučnivka nechtěla ustoupit, pak by ti pediatrička mohla předepsat Mycomax 150 - je to jedna tableta a stojí přes 200, za to pomáhá.. Rozhodně pak vysterilizovat úplně všechno, co se dostane mimi do pusinky - hračky, dudlíky apod.. Hodně štěstí, ať je brzy pryč! ![]()
Ok, diky vam vsem za rady!..pouzivam teda gencianku, pekne to barvi no, tak me to stve, ale co uz. Hlavne at je to pryc!
@Naima no tak třeba v brněnské dětské nemocnici ji asi tak před 1,5 rokem přestali kvůli tomuto používat.