Salmonela a rotaviry - následné komplikace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11620
10.12.12 13:57

Salmonela a rotaviry - následné komplikace?

Ahoj. malá prodělala v létě salmonelu a rotaviry.
Mám 2 dotazy:

1. Lékařka mě upozornila při propouštění z nemocnice, že mohou nastat komplikace salmonely - např. zánět osrdečníku, napadání svalstva, něco jako revma (např. kulhání). Nevíte někdo, jak dlouho je tohle aktuální?

Stěr (kontrolní) měla malá negativní.

1. V nemocnici jí vyšly mírně zvýšené jaterní testy - jedna hodnota. Doporučovali kontrolní odběr. Pediatra to zamítla s tím, že mírné zvýšení je u kojenců a batolat běžné při kdejaké viroze a že problém s játry by se rozhodně projevil. Měla jsem na odběru trvat :think:? Ptala jsem se na to 2×.

Děkuju, furt na to nějak myslím :nevim:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4162
23.4.13 19:22

Dostala jsi odpověď někde jinde? Taky by mě to zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
23.4.13 19:36

@Grace my máme po salmonele nesnášenlivost laktozy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
23.4.13 19:40

Víte, kde tu salmonelu chytla? Dcera kamarádky ji měla taky.. Následek fibrilní křeče. Ma sestra ji taky prodělala a je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.4.13 19:50

@Grace Ne, odpovědi jsem se bohužel zatím nedopátrala.
@Ango To, kde ji naše malá chytla, zůstalo záhadou. Zatím to vypadá, že je v pořádku (ťukám na dřevo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
23.4.13 19:53

@jajul - se salmonelou nemam zkusenost, ale myslim, ze doktorka by ti odbery na kontrolu jater odmitat nemela. Pokud na nich trvas, tak si o ne rekni znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.4.13 20:12

@Moodymare Tohle už mám vyřešené, kontaktovala jsem lékařku z kliniky, kde byla malá hospitalizovaná. Po prostudování dokumentace ani ona odběr nedoporučila, s přihlédnutím k tomu, že se malá jeví klinicky v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
23.4.13 22:16

Přidám jenom naši zkušenost - rotaviry v 18 měsících, salmonela ve 4 letech - obojí doufejme bez následků. Určitě bude malá taky v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
24.4.13 13:33

Alánek má 9 m. a chytil rotaviry a salmonelu naráz. Ještě jsme v nemocnici a hledám, jak zajistit dost tekutin, protože pije jen z prsu a tolik toho MM nevypije. Všechny možný cesty jsou boj. Měl 3 dny kapačku a 3 dny sondu, tak teď nevím, jak si s tím poradit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
24.4.13 13:38

@Grace Jej, to je mi líto, jako u nás, jen malá to měla v 10m. Ona moc nepije dodneška, max tak 450 ml denně. A to jí musím dávat sirup, jinak pije ještě míň. Držím palce, on se postupně rozpije, řeď vodou i příkrmy, přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
7.1.14 11:57

může za to salmonela (?)

Maminky, dcerka mi 14 dní před Vánoci prodělala salmonelu. Pustili jí po 4 dnech domů, ( náš doktor to ani nechápal, jak tak brzo jí mohli pustit) měla ještě pozitivní stěr, nyní čekáme na kontrolní. Nic méně malá mi začla hubnout, nejí a v noci spí i 14 Hodin a přes den mi začla spát 2× po 1,5h… je jí skoro 14 měsíců a má +- 8kg… už jsem s toho zoufalá, nemůžu do ní dostat skoro žádný jídlo krom sunaru… dr mi říkal, že tohle může mít za následek salmonela.. ale že bude chytřejší po stěru, a pokud výjde negativní stejně malé chce udělat odběry pro jistotu… Máte s tím některá zkušenost, nebo něco podobného co se u vás projevilo po salmonele? Malá jí chytla po pudingu paula… :evil:

• Citovat
  • Upravit
8151
7.1.14 12:03

@milujicimáma náš kluk měl salmonelu cca měsíc, prvních deset dní šílené průjmy zvracení apod. po ní začal nesnášet laktozu taky hodně hubnul, holka to chytla od něj, neměla žádné příznaky jen nález v moči a pozitivní stěry na salmonelu, a měla je pozitivní přes 3 měsíce, někdy v těch stěrech salmonela přetrvává dlouho, dr. mi říkala že klidně i půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
7.1.14 12:12

@anickadomnik Tohle já vím,… mě spíš trápí otázka toho jestli salmonela mohl způsobit to že malá je tak strašně unavená a spí mi tak hodně :think: jinak přes den je akčí, hraje si, lítá blbne… jen to jídlo moc tomu nedávala nikdy, ale ted po té salmonele je to horší…

• Citovat
  • Upravit
8151
7.1.14 12:15

@milujicimáma určitě je to pro tělo záhul obzvášť když je tam malinká a ještě je to krátká doba, nejspíš bude unavená z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.1.14 14:11

@milujicimáma Naše malá to měla v 10m, k tomu typicky rotaviry, pustili nás asi třetí den po příjmu. Spavá byla potom taky hodně, jenže byla mladší, v těch 14m mi ale ještě taky spávala 2× denně i jako zdravá. To nejezení - může ji bolet bříško, dávej probiotika i 2× denně, vynech mlíko a nadýmavé či těžké jídla. Přeji brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí