Moučnivka u tříleté

636
24.7.18 19:06

Moučnivka u tříleté

Ahoj maminky, máte některá zkušenost s moučnivkou u tříletého dítěte? Malé je 3,5 a ještě jednou za den až dva dny se chce nakojit. Asi před třemi týdny se jí v pusince udělal povlak - jazyk, rtíky zevnitř, tvářičky, trochu v krku. Vytírali jsme na doporučení dr fialkou a zabrala. Pak jsem s ní zašla k dr, udělala výtěr, měla streptokoka, ale ona ho má prý v přirozené mikroflóře, protože neměla jiné problémy, jen teda rýmu. Dala nám pamycon a my jeli akorát k moři, tak prý moře pomůže. Rýma přestala, ale povlaky se vrátily. Neměla jsem fialku, ale cucala 3× denně tantum verde a za dva dny klid. Taky konečne vyhodila dudel. Pak jsemčetla, že to může být i v souvislosti s oslabenou imunitou nebo cukrovkou a to mě tedy vyděsilo. Nevím, zda jít z novu k dr, když je klid nebo zda to opravdu může souviset s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
24.7.18 19:08

Moucnivka jsou kvasinky. Tak protikvasinkovou dietu

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
24.7.18 19:35

No - vaše prsa a nedezinfikované dudlínky docela dobře můžou sloužit jako kultivační záhonky pro kvasinky. Prostě ji přestaňte kojit a zbavte se dudlíků.

Omezte sladké věci, v ústech opravdu konzumace cukru může zhoršovat mikrobiální rovnováhu a místo kojení zkuste kefírové koktejly - rozmixované ovoce s kefírem, příapdně naředěné vodou, pokud by to nechtěla husté. Kefír pomáhá udržovat v puse lepší prostředí.

Spíš než antibiotika na kvasinky potřebujete antimykotika - pokud je to candidoza, tak chcete nějakou supsenzi s nystatinem z lékárny https://www.pediatriepropraxi.cz/…15/03/08.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
25.7.18 13:27

Zdravím,

Moučnivku připravujeme jako samostatné heslo do encykopedie. Prozatím se můžete podívat na článek o kvasinkové dietě Život s protikvasinkovou dietou aneb můj život s Candy.

Držíme palce k brzkému uzdravení :hug:
adminka Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí