Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@filik povedlo a maly je uzasny
Pokud se do toho rozhodnete jit, drzim palecky, at vsechno dobre dopadne
A ještě mě napadlo, řekli ti jakou máš tu mozaiku??
@filik Rekli, ale uz si nepamatuju.. zitra zkusim pohledat v papirech a dam ti vedet ![]()
@Anonymní píše:
@filik povedlo a maly je uzasny
Pokud se do toho rozhodnete jit, drzim palecky, at vsechno dobre dopadne
Super a kolika procentní mozaiku jste měli?
@Anonymní píše:
@filik Rekli, ale uz si nepamatuju.. zitra zkusim pohledat v papirech a dam ti vedet
Taky bych ráda věděla víc, čeká mě též mozaika
Ahoj, prihlasila jsem se sem na zaklade vasi diskuze.. Jsem od 23.3. po Ket mozaicisniho embrya chromozomu 22, 60-70%..a pristi patek jdu na krev, urco sama testovat nechci a snazim se na to neupinat. Bylo to me jedine prezivsi embryo s prodlouzenou kultivaci a gen.testy. Je mi 39 a byl to muj posledni pokus. Pred tim 2cykly nevysly, poprve se prerusovalo kvuli me strevni viroze a druhy beh se prerusil,ze jsem nezrala. 3.se povedly 4folikuly, z toho 3oocyty a prodlouzenou dalo jen tohle, co je ted ve me. OPU bylo pred vanoci. Ted beru estrahexal-1naplast á3dny, estrofem 3×1,utrogestan 2-2-2, kyselinu listovou, vitaminy gravital, letrox 1/2 50 na stitnou..Geneticka i ma dr. rikaly, ze by to zkusily, protoze to, presne jak pisete, muze zmizet a nebo to muze byt jen vada placenty. Tak ted uvidime, co se bude dit..sla jsem na nemocenskou,coz jsem puvodne nemela v planu, ale v praci mam diky me „drahe“ kolegyni velke stresy, tak jsem se na to vyprdla a jsem doma, ale stresy z toho, co udelala, stale trvaji a mam dost stahle bricho jiz od pondeli..doufam, ze to na to nebude mit vliv
uff,jsem se rozepsala..
@AliBaba40 Ahojky, jsem moc ráda, že se někdo našel kdo to zrovna podstoupil. Mě to čeká příští týden. Máme jediné embryo co přežilo prodlouženou kultivaci a v genetice 9 chromozom 40-50%. Stejně jinou šanci nemáme, tak to musíme zkusit. Genetička říkala, že většinou je to pak v pořádku a miminko zdravé. Hlavně aby ještě přežilo rozmrazení
. Moc ti držím palce ať to vyjde! A tak to už se vám počítá jako 3 IVF??? Takže případně další IVF už budete jako samoplatci??? To by nemělo ne, když to dvakrát předtím nevyšlo???
Ahoj,me je uz 39, bylo mi v lst, takze to byl posledni cyklus jen tak tak.. na jare jsem podstoupila 3inseminace.. na me je jasne videt, ze vejce ve me starnou-rikam jim pukavce, amh mam 0,46..pred 2lety jsem otehotnela hned pri 1.pokusu, co jsme si s pritelem rekli. Bohuzel to melo trizomii 18 a ja musela jit na preruseni a od te doby se nedari..Takze ted uz by to bylo na samoplatce, ale to uz z principu nechci. Nemusi to vyjit a cca 80tis v prkynku..Takze pokud toto nevyjde, mam v planu jit smerem cinske mediciny a nebo jsou studie zadarmo a pak se uvidi..A dikas moc, taky drzim palce, prijde mi, ze mas lepsi vyhlidky, nez ja ![]()
@AliBaba40 No mě teď bude 36 a vejce to ani nemluvím. Byla jsem na IVF ve 30 letech a v pohodě. Letos už je k použití jen toto jediné a ještě s mozaikou. Takže evidentně už moc šance není že se zlepší do budoucna
. Přirozeně to nejde a nepůjde. Mám ještě hrozně vysoké NK buňky a bez podání léků šance nulová. Jsem z toho taková nervózní a nejde na to nemyslet. A jak píšeš…jít na to jako samoplátce to je hotová finanční likvidace (pro nás tedy). Já tedy ještě jeden pokus ( 3 IVF ) mám, ale už se mi na něj jít nechce. Vůbec nedoufám , že by bylo nějaké vajíčko dobré kvality po tomto fiasku. Moc držím palce ať to vyjde.
ja jeste deti nemam..kdybych tohle vse vedela, tak jsem pred cca 20lety neudelala , jak se zda, neuvazeny krok..Ja mam jinak vsechny imuno a hormony v pohode..jen jak je to posledni moznost, rvou do me dalsi hormony. Radsi bych v prirozenym cyklu, ale dr. nechtela..chodim do gennetu. Slysela jsem, ze snad je ve snemovne navrh, ze se to prodlouzi do 40., ale kdo vi, kdy to schvalej…Toz sa drz a dej vedet, jak to probehlo..Ja mam dnes divny bricho, tak nevim, co z toho mam vyvovozovat..asi jsem se pretahla, byli jsme odpo s pritelem v cukrarne, na nakupu a pak v mcd ![]()
@AliBaba40 jsem ráda, že nás je víc a mužem předávat informace,dala jsem si pauzu a za nějaký měsíc jdu též do mozaiky, akorát jsem nedostala ms tak nevím co se děje, každopádně budu moc ráda za všechny informace a držte se holky ![]()
Tak hlasim,ze je bohuzel krevni test negativni a jdu se tedy ubirat jinym smerem a to cinske mediciny. Drzim palce,at vam to klapne! ![]()
@AliBaba40 ahojky, to je mi líto
, ach jo. Nám embryo nepřežilo ani to rozmrazení takže taky dobré zprávy nemám. Všem držím palce ![]()
@AliBaba40 já sama nevím. Příští týden jdeme na konzultaci k Dr co dál, tak uvidíme no. Sama nevím jestli jít na další IVF nebo se na to z vysoka ![]()
@filik holky,to je mi líto
taky se bojím, musím jen doufat, držím všem palce na další šance.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.