Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vliv to urcite mit bude.nechapu,jak to muze jen tak odhadovat.
Na to bych teda nesla. Kdyz jsme nechytli ovulaci presne snad na hodinu, tak mi Ket v prirozenem cyklu neudelali ![]()
@karkarka píše:
Vliv to urcite mit bude.nechapu,jak to muze jen tak odhadovat.
Presne tak. Navic kdyz mas posledni pokus.
@Shinky Nešla bych. Jednou se mi stalo, že jsem přišla po ovulaci (jak píšeš, hormony rozházely cyklus), to doktor zjistil z okamžitého odběru krve. A čekalo se na další cyklus ![]()
Nějak nechápu, proč tady všechny tvrdíte nechodit? Ket vůbec nemusí být závislý na ovulaci, pokud je nasazený utrogestan. Jak by to asi bylo u žen, které nemají ovulaci vůbec. Důležitá je výška sliznice. Já jsem takhle počala dcerku na první dobrou. Vůbec bych se toho nebála ![]()
@Janli Děkuji za povzbuzení, já už se tady začínala sesypávat.
Já bych ten měsíc počkala úplně klidně, ale kvůli té neschopence je to obtížné. To je prostě jak naschvál, že zrovna u posledního pokusu se muselo stát tohle. ![]()
@Shinky klid! Fakt se nic neděje. Ovulace je důležitá v úplném nativu, ale utrogestan zastoupí funkci žlutého tělíska. Možná je to i lepší, protože to pak není všechno závislý jen na tvých hormonech.
Mě taky přijde, že Ket s ovulací nemá již nic společného. Přece to už je embryo, takže trefit ovulaci se nemusí, ne?
@terrka83 @Janli Nesmysly. Roustouci vlastni vajicko pri Ketu je důležité pro spravnou hladinu estrogenu v krvi. A pokud prirozene ovulace nefunguje, musi se dodavat estrogen umele, jiz od prvnich dni cyklu lekem s nazvem Estrofem. A to uz zakladatelka prosvihla. S vlastni ovulaci je to taky nejiste, takze by na ten pokus nemela jit. Progesteron pro funkci zluteho teliska se k tomu pridava az po Ketu.
@Maminanamatersky Děkuji za vysvětlení. Já právě ovulaci 100% měla, vždy ji mívám a vždy je ukázková, myslím, že dnes na UTZ už bylo vidět i žluté tělísko a ode dneška již beru Utrogestan, a jde mi právě jen o to, že nevím, který den o víkendu ovulace proběhla, doktor předpokládá neděli, ale mohla to být sobota a jde mi právě o to, zda by případně ten jeden den mohl mít vliv na 5denní zavedené embryjka. ![]()
@Maminanamatersky Díky za vysvětlení, zase jsem chytřejší. Ket budu řešit zanedlouho tak potřebuju co nejvíce info
Já fakt měla za to, že když už je embryo tak logicky, na co ovulace, ale vidím, že je to spojeno s více faktory. Z těch informací kolem IVF mi už jde hlava kolem ![]()
@Shinky Jestli to jeden den dokaze ovlivnit nevim, nejsem doktor. Ja ale, kdyz jsme zkouseli ket do prirozeneho cyklu, tak jsem vcetne ultrazvuku musela delat dvakrat denne i ovulacni testy doma, aby se ta spravna chvile fakt neprosvihla.
@Maminanamatersky Tak to pro mě moc optimisticky nezní, každopádně děkuji za příspěvky. ![]()
@terrka83 Ani mi nemluv, já jdu již na 4 transfer a pořád je tolik věcí, které nechápu nebo nevím a to jsem si už načetla mraky a mraky informací a stejně. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.