KET bez přesného data ovulace?

15149
19.2.19 11:58

Vliv to urcite mit bude.nechapu,jak to muze jen tak odhadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1439
19.2.19 12:12

Na to bych teda nesla. Kdyz jsme nechytli ovulaci presne snad na hodinu, tak mi Ket v prirozenem cyklu neudelali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
19.2.19 12:13
@karkarka píše:
Vliv to urcite mit bude.nechapu,jak to muze jen tak odhadovat.

Presne tak. Navic kdyz mas posledni pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
19.2.19 12:19

@Shinky Nešla bych. Jednou se mi stalo, že jsem přišla po ovulaci (jak píšeš, hormony rozházely cyklus), to doktor zjistil z okamžitého odběru krve. A čekalo se na další cyklus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.2.19 12:26

Nějak nechápu, proč tady všechny tvrdíte nechodit? Ket vůbec nemusí být závislý na ovulaci, pokud je nasazený utrogestan. Jak by to asi bylo u žen, které nemají ovulaci vůbec. Důležitá je výška sliznice. Já jsem takhle počala dcerku na první dobrou. Vůbec bych se toho nebála :palec:

• Citovat
  • Upravit
15
19.2.19 12:30

@Janli Děkuji za povzbuzení, já už se tady začínala sesypávat. :( :lol: Já bych ten měsíc počkala úplně klidně, ale kvůli té neschopence je to obtížné. To je prostě jak naschvál, že zrovna u posledního pokusu se muselo stát tohle. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.2.19 12:34

@Shinky klid! Fakt se nic neděje. Ovulace je důležitá v úplném nativu, ale utrogestan zastoupí funkci žlutého tělíska. Možná je to i lepší, protože to pak není všechno závislý jen na tvých hormonech.

• Citovat
  • Upravit
1350
19.2.19 12:35

Mě taky přijde, že Ket s ovulací nemá již nic společného. Přece to už je embryo, takže trefit ovulaci se nemusí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.2.19 12:35

@Janli Děkuju, budu doufat. Moc děkuju za uklidnění. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
19.2.19 12:50

@terrka83 @Janli Nesmysly. Roustouci vlastni vajicko pri Ketu je důležité pro spravnou hladinu estrogenu v krvi. A pokud prirozene ovulace nefunguje, musi se dodavat estrogen umele, jiz od prvnich dni cyklu lekem s nazvem Estrofem. A to uz zakladatelka prosvihla. S vlastni ovulaci je to taky nejiste, takze by na ten pokus nemela jit. Progesteron pro funkci zluteho teliska se k tomu pridava az po Ketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.2.19 12:57

@Maminanamatersky Děkuji za vysvětlení. Já právě ovulaci 100% měla, vždy ji mívám a vždy je ukázková, myslím, že dnes na UTZ už bylo vidět i žluté tělísko a ode dneška již beru Utrogestan, a jde mi právě jen o to, že nevím, který den o víkendu ovulace proběhla, doktor předpokládá neděli, ale mohla to být sobota a jde mi právě o to, zda by případně ten jeden den mohl mít vliv na 5denní zavedené embryjka. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
19.2.19 13:04

@Maminanamatersky Díky za vysvětlení, zase jsem chytřejší. Ket budu řešit zanedlouho tak potřebuju co nejvíce info :D Já fakt měla za to, že když už je embryo tak logicky, na co ovulace, ale vidím, že je to spojeno s více faktory. Z těch informací kolem IVF mi už jde hlava kolem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
19.2.19 13:05

@Shinky Jestli to jeden den dokaze ovlivnit nevim, nejsem doktor. Ja ale, kdyz jsme zkouseli ket do prirozeneho cyklu, tak jsem vcetne ultrazvuku musela delat dvakrat denne i ovulacni testy doma, aby se ta spravna chvile fakt neprosvihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.2.19 13:07

@Maminanamatersky Tak to pro mě moc optimisticky nezní, každopádně děkuji za příspěvky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.2.19 13:08

@terrka83 Ani mi nemluv, já jdu již na 4 transfer a pořád je tolik věcí, které nechápu nebo nevím a to jsem si už načetla mraky a mraky informací a stejně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.