Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj vespolek:-),
chtěla jsem se poradit, jestli je dobre na zkoušku dat um bez laktozy, když vidím, ze se můj ctyřmesicni syn trapi v podstatě po každém krmeni (ublinkavani, krkani klidně k hodinu a půl po podání um, tlaceni celou noc).Konzultovala jsem s lékařkou, protože první dceru jsem plne kojila a všechny tyhle potíže docela rychle odešly, ale bylo mi řečeno, ze je to normalni a obzvlášť v tomhle věku, kdy to graduje.Mne to teda stejne neda a říkala jsem si, jestli něco pokazim, když na zkoušku koupím mleko bez laktozy, i když treba intoleranci vůbec nema, a budu sledovat, jestli je to lepsi.
Díky moc předem za rady a zkušenosti.
Příspěvek upraven 12.06.21 v 09:46
@Lukaev jako změnit um můžeš.. Ale ne jen na zkoušku.. Minimální doba je 14 dní.. Není dobré um měnit často
To vim, dekuju
,šlo mi vlastně spis o to, abych případně dítěti, které tu intolernaci třeba vůbec nema a je to jen moje domněnka, nějak neskodila mlekem bez laktozy, případně mu nějakou intolerancinaopak nevypestovala..
My na to přišli taky náhodou.
Malý měl to, co píšete, k tomu hodně nafouklé bříško (já hloupá si myslela, že se aspoň dobře najedl) a ke konci se mi i celý osypával…
Pak starší dostal střevní chřipku a mimino trochu průjem taky, tak mi sestřička poradila mléko stejné značky, co měl, ale bezlaktózové - kvůli tomu průjmu. prý jen, než ho průjem přejde.
No a šílená změna, pupínky zmizely, bříško se sfouklo a všechny problémy postupně ustaly. Už jsme na bezlaktózovém zůstali.
Jo jo, teď už je větší, ale lžička Pribináku, nebo Lipánka a průjem…ale třeba Matylda mu vůbec nevadí…
Dekuju za sdílení zkušenosti
,muzu se ještě zeptat, v jakem období jste na to přišli a jaké bezlaktozove mleko dáváte/dávali jste? Ja nakonec koupila Nutrilon bez laktozy (Bebu, na kterou jsem původně měla políčeno, neměli),synovi davam 2.den a teda jedine, z čeho jsem trochu znervoznela, bylo, ze 2 dny nekakal a když na to konečně došlo, bylo to tmave zelené a konzistencí připomínalo smolku novorozenete..vim, ze po Nutrilonu ta stolice byt zelená muze, ale až takový obrat z toho, co to bylo driv jsem nečekala, jsem zvedava na příští plenkovou nadílku a teda tak trochu doufam, ze to změní podobu
.
@Lukaev píše:
Dekuju za sdílení zkušenosti,muzu se ještě zeptat, v jakem období jste na to přišli a jaké bezlaktozove mleko dáváte/dávali jste? Ja nakonec koupila Nutrilon bez laktozy (Bebu, na kterou jsem původně měla políčeno, neměli),synovi davam 2.den a teda jedine, z čeho jsem trochu znervoznela, bylo, ze 2 dny nekakal a když na to konečně došlo, bylo to tmave zelené a konzistencí připomínalo smolku novorozenete..vim, ze po Nutrilonu ta stolice byt zelená muze, ale až takový obrat z toho, co to bylo driv jsem nečekala, jsem zvedava na příští plenkovou nadílku a teda tak trochu doufam, ze to změní podobu
.
Dobrý den, Myslím, že malý byl ještě v šestinedělí, tak čtvrtý týden? Už si nepamatuji, ale byl malinkatý. Dávala jsem BEBA AL 110, protože začínal na Bebě, ale teď začali dělat novou sérii a ta má úplně jinou chuť, spíše je bez chuti a to mu nechutná.
Mám ještě poslední dvě plechovky té staré série, ta je právě sladší a řeším, jakou značku bezlaktózového mléka mu misto Beby začnu dávat. Už je veliký, tak by to neměl být problém. Nevíte, jakou chuť má ten Nutrilon? Je sladší? ![]()
Jak psala paní přede mnou, dávala bych aspoň těch 14 dní a měla by jste vidět změny, u nás to bylo po pár dnech, hlavně mu hned zmizely pupínky a sfouklo se bříško a začalo z něj být spokojené mimino ![]()
@Petája píše:
Dobrý den, Myslím, že malý byl ještě v šestinedělí, tak čtvrtý týden? Už si nepamatuji, ale byl malinkatý. Dávala jsem BEBA AL 110, protože začínal na Bebě, ale teď začali dělat novou sérii a ta má úplně jinou chuť, spíše je bez chuti a to mu nechutná.
Mám ještě poslední dvě plechovky té staré série, ta je právě sladší a řeším, jakou značku bezlaktózového mléka mu misto Beby začnu dávat. Už je veliký, tak by to neměl být problém. Nevíte, jakou chuť má ten Nutrilon? Je sladší?
Jak psala paní přede mnou, dávala bych aspoň těch 14 dní a měla by jste vidět změny, u nás to bylo po pár dnech, hlavně mu hned zmizely pupínky a sfouklo se bříško a začalo z něj být spokojené mimino
Dobry den
,
ten Nutrilon docela příjemne chuťove překvapil, bála jsem se, jak ho syn přijme, protože měl rozmlsany jazýček z Kendamilu, který je podle mě chuťove skvělý, ale pije ho rad a vypadá, ze mu chutná. Trosku jsem ochutnala a je to takový sladší
.Nebala bych se toho.
U nás dnes 3.den a zatím velké změny nepozoruji, ale davam tomu samozřejmě ještě čas a budu doufat, ze to třeba nebude alergie na bilkovinu kravského mleka..když nebudu pozorovat změny, vydam se na konzultaci k lékaři ![]()
@Lukaev píše:
Dobry den,
ten Nutrilon docela příjemne chuťove překvapil, bála jsem se, jak ho syn přijme, protože měl rozmlsany jazýček z Kendamilu, který je podle mě chuťove skvělý, ale pije ho rad a vypadá, ze mu chutná. Trosku jsem ochutnala a je to takový sladší
U nás dnes 3.den a zatím velké změny nepozoruji, ale davam tomu samozřejmě ještě čas a budu doufat, ze to třeba nebude alergie na bilkovinu kravského mleka..když nebudu pozorovat změny, vydam se na konzultaci k lékaři.Nebala bych se toho.
Děkuji za názor a ten Kendamil je sladší? Nemám s ním zkušennosti a bezlaktózové mléko asi vyrábí…
S doktorem bych to určitě probrala, ale tomu mléku bych dala čas…
Co zkusit kozí mléko? To je bez obsahu kravské bílkoviny, co by dítěti mohlo dělat zle.
Dobrý večer, my máme Nutrilon AC - neprokazana alergie, stolice i ster negativní..bude to teď v pátek 14 dni co ho nadále pije (podle doktorky máme dal pít ze má podezření, měl po UM Sunar Bio bobky s trochou krve a žádné jiné příznaky) jenže teď 4 dny pláče asi víc než kdy jindy..při krmeni škrundá žaludek, máme 2 mwsice vypije 120, 135 a ublinkava, nevim zda navysit. Pak hrozne place i po jídle. Ale pláč má intervaly, při prdnuti jakoby ho to zabolelo, myslím si ze kolika..ale stolici máme každý den 1×, někdy ob den, zelená s kusy žlutými a smrdí extrémně.. chci zpátky na UM klasické, Bebu Comfort.. vím ze malý alergii nemá, moc mě trápí jak to teď máme, sviji se, natáhne nozicky, ručičky v pěst..
@Martina20102023 Tak přejdi na jiné UM, pokud vidíš, ze mu evidentně AC nesedí.
Je to tvé dítě, ne paní doktorky.
Nicméně bych spis volila nějaké speciální mléka.