Možný kaz u dítěte

Anonymní
11.8.26 15:49

Možný kaz u dítěte

Ahoj,
prisla jsem si pro druhy nazor…
Pravidlene 2× rocne chodime se synem (4,5roku) k zubari, ted poprve tam byl az po roce, protoze v lednu onemocnel a termin meli az v lete..takze proste tu jednu navstevu jsme prosvihli a nesla dohnat kdyz nam termin nedali driv..Syna mam s otcem ve stridavce. Termin u zubare vysel na otce, tak tam s nim sel a prý synovi chteli delat rtg a syn nechtel, tak pry rekli, ze to nevadi, ze priste, pak sel asi k dr. do ordinace na kreslo a pry dr. rekla, ze je otaznik mezi ctyrkou a petkou. No a vic nevim proste. No a ja jsem proste nastvana, ze otec treba nerekl, at mu to rtg udelaji kdyz se ji to nezda nebo neco..Termin dalsi za pul roku a do te doby budu mit v hlave otaznik ja a k tomu obavy, aby to syna nezacalo bolet a nemusel nekam akutne…Se synem mam jet za tyden k mori..
S otcem ditete je komunikace vselijaka, takze jestli to bylo presne takto :nevim:.
Co si o tom myslite krome toho, ze sem hysterka?

Dekuji.
Prosim anonym, jinak smazat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11946
11.8.26 15:54

Zavolat zubaři a zeptat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36889
11.8.26 15:59

Tak mohla si jit k te zubařce taky, to ze ma otec dite neznamená ze s nim nemůžeš jit k lékaři taky.
A udělat rentgen nespolupracujicimu diteti neni taky jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.26 16:02

@JancaS84 ono by to nemelo moc cenu protoze kdyz jsme v pritomnosti ditete oba, tak by mu otec rekl nemusis a syn by me neposlechl v otcove pritomnost. poslechne otce protoze je mirnejsi.

• Citovat
  • Upravit
11167
11.8.26 16:13
@Anonymní píše: Více

Tak mohl byt otec v cekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.26 16:19

Myslite, ze za pul roku se to muze vyrazne zhorsit? Mam tam volat?

• Citovat
  • Upravit
9200
11.8.26 16:23

Kdyby to bylo jó akutní, tak ten rtg se udělá a neřekne se, že se to udělá příště. Takže klid, na dovolenou normálně jeďte a neplaš.
A to není možné jit na ten rtg dřív než za půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.26 16:25

@izabe ta doktorka mu asi nerekla prijdte driv a kdyz jde na recepci tak mu dali termin automaticky za pul roku. A kdyz bych volala a chtela se ptat jak to dnes vypadalo tak kontakt na lekare tam neni jen na recepci a tam ty zpravy nevidi si myslim tam jen resi objednavky.

Jinak Dekuji

• Citovat
  • Upravit
9200
11.8.26 16:26

Tak tam zkus zavolat, vysvětlit situaci a objednat se na ten dřív (pokud to půjde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17947
11.8.26 17:28

Když umíš založit anonymní diskuzi, určitě bys kvůli synovi dokázala i zavolat zubaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
11.8.26 17:39

Uplne nechápu tvé uvažování. Jistě lze prepojit na lékařku a požádat o konzultaci a nebo požádat aby zavolala sama zpět, az to půjde. Ale zatím na vsechno, co kdo navrhne píšeš, ze to nejde. Když nejde, tak nejde. Budes muset počkat půl roku.

• Citovat
  • Upravit
1230
11.8.26 17:42

Mléčné zuby se kazí rychle. Půl roku bych nečekala. Já bych zubařce zavolala a poprosila ji, ať vás dá třeba na čekačku a když se jí někdo omluví, ať vám ten termín nabídne. Se synem si doma nacvičte rentgen (předpokládám, že mu udělají jen ten malý, kdy na křesle vyfotí tu mezeru, co je zajímá) a běž tam s ním ty. Jestli má chlapeček problém s rentgenem, bude fajn, když ten kaz bude maličký a ošetření bude rychlé, než pak řešit kaz hluboký nebo dokonce čištění kanálků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
11.8.26 17:47

Udělat rentgen 4,5 letému dítěti může být problém, pokud nespolupracuje. Při rentgenu musí být v klidu. Dítě neznám - dokáže tohle absolvovat? Nebo se jen zbytečne vystresuje a až bude potřeba řešit něco vážnějšího, tak se sekne…protože ho u rentgenu tak vystresujete…
Jestli chceš mít klid, tak se objednej na nový termín a nech udělat rentgen. Nic jiného se tady asi poradit nedá. Nebo se objednat na konzultaci…
Na kontrole byly a i otec je plně kompetentní rodič s plnými právy a povinnostmi jako matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
11.8.26 18:30

Tak na kaz se dělá takový ten rtg na křesle, kdy jen zkousne foťák. Nechápu, proč ho tedy nedodělali.
Ale asi to taková hrůza nebude, to by zubařka jistě jednala.
Já bych zatím do další návštěvy čistila pořádně i mezizubníma kartáčkama.
Mléčné zoubky jsou sice jiná, ale já s mezizubním kazem byla rok a nevěděla jsem ani, že ho mám. Jen se čekalo až porodím, protože jsem jako těhotná měla velký dávicí reflex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
11.8.26 21:04

Otazník znamená, že tam možná je kaz a možná ne. Nevědí :nevim:
Rentgen by ten kaz třeba ukázal.

Pokud syn nespolupracoval, rentgen se udělat nedal. Můj syn u zubaře spolupracuje, ale má špatnou motoriku a nedokázal tam v puse přes všechnu snahu udržet tu odrazovou plosku nebo co to je, povedlo se až někdy v šesti letech a to měl fakt dobrou vůli.

Klidně tam zavolej, ale víc to asi neřeknou. Další termín bych myslela, že nedostaneš, to jim pojišťovna nezaplatí, l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.