Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nechám si poradit. Občas na fb kouknu na video o vaření, kde používají mozzarellu, která ovšem vypadá jako tvrdý sýr, je i lehce zbarvená do žluta. Není to ta rozmáchaná koule v nálevu jako je běžně k sehnání u nás.
Zajímalo by mě, jestli a kde se dá u nás sehnat a hlavně, proč je jiná, když se to jmenuje stejně? ![]()
Já jí kupovala naposled v Lidlu, je to stejná mozzarella jako koule v nálevu, akorát se pro snadnější práci v gastru začala vyrábět právě i ta v „bloku“. Je sušší, chuťově jinak stejná.
Mají i v Makru (jestli je možnost tam nakupovat). Případně v Kauflandu jsem viděl i pytlík nastrouhané.
Kupuji v Lidlu, modrý pytlík v lednici u normálních sýrů
Je to normální mozzarela, jen není v nálevu, tak je sušší. Nebaví mě strouhat tu nacucanou ![]()
U nás ji mají i v masně Krásno myslím. Ukrojí ti kolik chceš..
Prodava i sem tam hruska. Neni to nic netradicniho. Kupuji jak na vahu (napr. v reznictvi) nebo se da sehnat i zafoliovana v beznem obchode.
Sušená mozzarella je normálně běžná. Většinou ji seženeš už nastrouhanou.
Vždy když jsem ji sháněla, tak jsem ji ve větším supermarketu i našla.
Není to nic netradičního.
Děkuji všem. Zkusím se lépe koukat kolem sebe
Osobně jsem ji ještě neviděla. Mám mozzarellu ráda, jen mi vadí, že je v tom nálevu.
Myslim, ze jsem ji videla i v Tescu, ale byla na kosticky a bez nalevu.
@Murka píše:
Děkuji všem. Zkusím se lépe koukat kolem sebeOsobně jsem ji ještě neviděla. Mám mozzarellu ráda, jen mi vadí, že je v tom nálevu.
Ale pocitej s tim, ze rozdil v chuti je. 🙂
Já ji kupuju v Globusu krájenou v bločku, bez nálevu. Dělám z ní smažené mozzarellové tyčinky
Na pizzu zase dávám často krájená kolečka z Lidlu ![]()