Mražení a uchování mateřskýho mlíčka

20507
3.8.10 21:01

Mražení a uchování mateřskýho mlíčka

Ahojky holky chtěla jsem se zeptat jestli se dá uchovat mateřské mlíčko, poprosla bych o rady, jak se dá uchovat, jak dlouho, a do čeho je to nejlepší, moc děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
3.8.10 21:12

ahojki,na mrazáku vydrží max.3měsíce - v lékárně se dají koupit takový speciální lahvičky s víčkem od aventu,tuším jsou tam čtyři a nebo jsou pak mrazící sáčky přímo na Mateřské mlíčo ale vím že byly drahé a dají se použít jednou.takže já bych šla spíše do těch flaštiček,možná pak jsou ještě nějaké kelímky.ale vzhledem k tomu že se MM mění v závislosti na potřebu složení pro mimi,tak moc bych toho nezamrazovala,spíše kojit,na mrazáku mít pár dávek,jinak ho můžeš mít v lednici 24hodin.takže pokud po nakojení ještě odstříkáš,přelij si to do flaštičky,zavři,hoď do ledničky a další odstříkané do druhé flaštičky a až to bude stejně studené tak to můžeš slít k sobě.a určo skleničky vyvařuj :wink: a je dobré tam mít lísteček odkdy to máš sbírané.já to tak dělala taky.když jsem nebyla doma a krmil tatínek z flaštičky a v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.8.10 21:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
3.8.10 21:24

Ahojky, já používala jednorázové sáčky, bylo jich tam 20 kusů, ale ani jsem všechny nespotřebovala. Záleží, jak moc toho chceš zamražovat :-D Ty sáčky se chytnou přímo na odsávačku, předtím jsou sterilní, takže mlíčko putovalo přímo do nich a pak do mrazáku. Mají na sobě i štítek na datum. Taky se mi ty sáčky líp vlezly do mrazáku. A měla jsem tyto , ale existuje víc výrobců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
3.8.10 21:30

Já jsem mrazila ve skleničkách od přesnídávek, sklo nepraskne. Doporučuje se uchovávat max. 3 měsíce.

Co se týče slévání, doporučuje se nejprv každou odstříkanou dávku zvlášť schladit, až večer slít a zamrazit.Doporučuje se to tak prý k vůli hygienickým nařízením. V nemocnici mi řekli,že mateřinka vydrží i 24 hodin při pokojové teplotě bez újmy. To jsem byla s malou, když jí bylo 10 dní, znovu v nemocnici se žloutenkou, nemohla jsem kojit, odstříkávala jsem a dávala převařovat.Měla jsem strach, aby se s mlékem něco nestalo, když nebyla sestra v mléčné kuchyňce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová