Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mamči,zajímal by mě váš názor.Je lepší Beba nebo Nutrilon a hlavně proč. Já krmím Bebou, ale často se setkávám s názorem, že nejlepší je Nutrilon, nevím ale proč. Spíš si myslím, že je to dané reklamou. I u naší mudry je v čekárně veliký poutač a plakáty od Nutrilonu, doktorka taky hned na mě vybalila Nutrilon. Co jsem si všimla v některých diskusích, Nutrilon některá miminka zvrací nebo mají problém s kakáním. Tak co…?
Revu, já si myslím, že současná UM jsou kvalitní všechna a nemyslím si, že třeba Nutrilon byl nějaký zázrak
Pokud malé sedí Beba, nech ji a neměň to, občas je fakt problém najít UM, které prtěti sedne, tak bych se toho držela ![]()
U nás v porodnici třeba dávají na dokrm Nutrilon a Bebu, prý jsou obě UM dobrá ![]()
Já za tím doporučování UM lékaři vidím hlavně to, co za to má MUDr. od distributorů UM, že zrovna to či to UM mamince doporučí ![]()
My jsme měli prvních asi cca 9 měsíců Bebu, pak jsem přešla na Nutrilon a myslím, že obě mléka jsou dobrá a kvalitní a nevidím v tom moc rozdíl. Problémy s kakáním, ani prdíky, nic takového jsme neměli ani po jednom mléce.
Taky si myslí, že zrovna tato dvě mléka jsou srovnatelná , akorát Nutricia má asi lepší marketing
…
ahojky my zacinali take na Bebe (od prichodu z porodnice byl dokrmovany prave Bebou),ale nemohl se vykakat. Kakal tuha zelena hovinka podobna plasteline a to pouze za me pomoci pritlaceni nozicek.V noci neustale jakoby „tlacil“ (vydaval takove zvuky),tak jsem ve 2 m. presla na Nutrilon a od te doby kakani v poradku,ale vice prdiku.To lze ale vyresit Nutrilonem comfort,takze u nas Nutrilon vede dodnes.Ale jak jsem psala kvuli vyse zminenym problemum.Jinak bych klidne!! zustala u Beby.
Tak osobně si myslím, že Nutrilon má docela reklamu, ale nic na něm neni. Přijde mi, že všechna mléka jsou stejná. Hromada maminek kukuje Hami i Sunar. Já jsem vyzkoušel i ten Nutrilon i dvě zmiňované a příště určitě hned budu dávat Sunar.. cenově, i chutově - ne že bych to pila
. U toho Nutilonu se mi nelíbilo, že je tolik druhů, na prdíky, za zasycení, atd. člověk nevěděl jaké nakonec jsme měli Hami, pak Sunar a byli jsem spokojeni. Navíc v nemocnici mi primář řekl, že pokud to neni mateřské mléko, tak je to všechno na jedno brdo- když jsem se ho ptala, které mléko mám dávat pro malého, které je nejvhodnější.
Každému miminku vyhovuje něco jiného i chutově.
syn měl také od tří týdnů Nutrilon a měl asi měsíc pořád průjmy,přešly jsme na bebu a v pohodě.malá je na kojo a nutrošu.jinak taky si myslím že nutrilon má lepší reklamu a pěknou krabici,jinak jsou srovnatelná.a přesně tak dr.mají za doporučování a předhazování reklam provize a různé dárky.vím jak to chodí u nás ve špitále na ambulanci
tak asi tak
Ajka a Domi píše:
syn měl také od tří týdnů Nutrilon a měl asi měsíc pořád průjmy,přešly jsme na bebu a v pohodě.malá je na kojo a nutrošu.jinak taky si myslím že nutrilon má lepší reklamu a pěknou krabici,jinak jsou srovnatelná.a přesně tak dr.mají za doporučování a předhazování reklam provize a různé dárky.vím jak to chodí u nás ve špitále na ambulancitak asi tak
asi tak
Nutrilon má zkrátka vymakanější marketing, to je celé
Jinak je to zcela srovnatelné. Dokonce jsem tuhle srovnávala obsah živin u „dvojek“ Beby a Nutrilonu a Sunaru a třeba Nutrilon má nejmenší množství živin, i když možná zas komplexnější, Sunar měl třeba o dost víc vápníku, ale zas mu chyběla měď a nějaké jiné minerály, co jsou v Nutrilonu apod. Beba je tak někde uprostřed
Je třeba odzkoušet, co bude sedět, všechna mléka jsou v pořádku ![]()
Myslím, že všechny UM jsou dnes kvalitní. Když jsem u starší dcery po roce přecházela z MM na UM, tak jsem zkoušela Nutrilon, Hami a Bebu - první dvě dost pěnily a malá měla i v roce bolestivé větry. S Bebou jsme neměli absolutně žádný problém. A teď - ve 3 letech jí dávám kvůli vitamínům Sunar 24 a prostřídávám to s plnotučným kravským. A mladší dcerka je zatím jen kojená.
Čauky, myslím, že je spíš o bříšku miminka. Když mlíčko miminku sedí, tak nevidím důvod jej měnit. My jsme s naším mrňouskem papali Bebu a všechno bylo v pořádku ![]()
AHoj,
vsechny mleka musi mit v urcitem rozsahu stejne slozeni. Takze rozdily jsou jen v tech „drobnych“ vice toho mene tamtoho. Sunar je chutnejsi a vonavejsi, protoze ma jako jediny mlecny tuk. Tzn. ze obsahuje cholesterol - nutné proto, aby si tělo nastavilo od malička jeho nízkou hladinu, kterou bude udržovat i v dospělosti.
Kdysi jsem si postavila vedle sebe 4 hotova UM a Sunar byl jasna volba na prvni pricuchnuti. Je dobre, ze ma i Sunar24, takze na stejne bazi dneska pokracuju i s 3,5l dcerou.
Zbytek vse je marketing, kamaradky a mlsny jazycek nasich detatek ![]()
Všechna komerční mléka jsou stejný sajrajt. Pokud chcete zkusit něco opravdu kvalitního a zároveň ušetřit, tak zkuste vyrobit vlastní. Recept najdete na mém blogu v sekci tipy a triky***** edit admin: smazán odkaz