Kojení 8m mimina

876
3.8.10 13:56

Kojení 8m mimina

Ahoj maminy.
Moje holčička ma 8m a v noci je to poslední měsíc děs.usne v kolem osmý.za 3 hod. kojíme a pak do rána co 2h- 1,5h. skoušela jsem ji dat čaj, uklidnit a nic. jen prso.cez den papame příkrmy a kojím jen v ráno a večer před spaním ,ale zato v noci…Myslíte že mám už slabé mlíko? příjde mi že to mlíko má spíš na žízen- inak pije vodu. mám skusit na noc sunar?
budu ráda za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
3.8.10 14:10

Ahoj,taky to u nas kolem osmeho mesice tak bylo,malej papal pres den prikrmy a kojila jsem uz jen v noci a rano,jinak nechtel,ale pak se zacal na kojeni budit treba i kazdou hodinu a tak jsem ho v jeho 9ti mesicich odstavila uplne a zacala davat vecer a rano UM a hned to bylo lepsi,ted se sice taky v noci jeste budi,ale jen tak 1-2× a mleko nevyzaduje,obcas si vezme caj a nebo jen podam dudlik a spi dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
3.8.10 14:21

Tak mi jsme to měly taky tak. Nevim jestli to bylo přesně na 8m,ale malá se mi taky budila co 2 hodiny a často i dřív. V 10m jsem ji odstavila úplně a najely jsme na UM a hned se to zlepšilo, musim říct, že hned první noc. Sice se na UM budila v noci asi do skoro dvou let,ale bylo to tak max 1-2×, takže se to dalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.8.10 14:21

Ahoj, naše malá se takhle budila taky. Teď už se budí třeba jen dvakrát za noc a pak okolo pátý - to už vstáváme. Kojím přes den taky i dvakrát. nevadí mi to, pokud ti to vadí a nechceš vstávat (ty frekvence jsou šílený, chápu, ale přejde to), zkus UM…ale já bych to nedělala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
3.8.10 14:35
Týja píše:
Ahoj, naše malá se takhle budila taky. Teď už se budí třeba jen dvakrát za noc a pak okolo pátý - to už vstáváme. Kojím přes den taky i dvakrát. nevadí mi to, pokud ti to vadí a nechceš vstávat (ty frekvence jsou šílený, chápu, ale přejde to), zkus UM…ale já bych to nedělala!

Nejde o to vstávat- mala špatne spí od narození takže jsem se nevyspali už 8m, a už nam docházi baterky :-( spíš mi jde o to či to mlíko je pro ni dostačujíci. nakojím ráno v kolem osmý a v půl desáty chce papat- umí si říct a sní sváču- ovoce.proste uz nevydrží po mlíku byt sytá 2-3 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.8.10 14:44

Zalezi na Tobe…
Prvni syn byl od malicka nespavec -porad se budil co 1,5-2 hodiny a jedine co pomohlo bylo nakojeni. Byl to des - porad jsme doufala, ze se to zlepsi, ale porad se to nelepsilo. Jo obcas to bylo treba co 3 hodiny, ale dalsi tyden uz zase takto casto :-( V pul roce jsme myslela, ze to nezvladnu, ale sporad se mi prestat kojit nechtelo. No a pak v 10ti mesichc fakt z noci na noc najendou prospal celou noc - no ja jsme byla tak zblbla, ze jsme se jeste asi 14 dni pravidlne v tech intervalech budila a kontrolovala jeslti dycha :-) No a od te doby fakt spi cele noci.
S druhym zatim porad bojuji. U nej to vypadalo nadejne, ze treba bude spat celou noc brzy, ale take :-( Kolem toho osmeho mesice se opet zacal budit co 1,5-2 hodiny des. Tak jsme si rikala, ze to proste zkusim pomalu natahovat na delsi intervaly. No a ted jsme zjistila, ze kolikrat mu staci jen dat dudlika. A porad doufam, ze se to treba kolem toho 10. mesice zase zlomi :-)
Jinak mylsim, ze hlad mit zas takovy nemuze, nebot vecer sni 250 g kase :-)
Tak drzim palce at mas brzy klidne noci - je to des dkyz se clovek poradne nevyspi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
3.8.10 14:49

Malá papa taky kaše ale sní tak ze 140ml vody. často to nedojí. celkově papa málo ale zato častejc. dudlíka nechce od narození takže je to težky. taky nechci přestat kojit a i tak se obavam že na UM se mi vybodne. tak fakt nevím. snad se to časem zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.8.10 15:07

Tezko rici - kazde mimi je jine.
Me vzdy stvalo, jak mi vsichni rikali, ze jim miminka spi po sestinedeli celou noc - me se o otm mohlo jen zdat. Ale zase je fakt, ze nekdo rika, ze se jim ditka treba do dvou let budi v noci a Tomik nam fakt v noci krasne spi od tech 10ti mesicu.
A co rika doktorka - kdyz chodite na kontroly - roste dostatecne?
Ono takto fakt tezko posoudit. Filipek je fakt dobry jedlik - tkaze u nas je kojeni ted uz spise jen takovy doplnek mezi jidly. Rano ji jogurt 150g, v poledne zeleninu s masem 150g, odpoledne ovoce 100-150g a vecer tu kasi 250g. No a to jeste rano kdyz se probudi kojim, pak mezi snidani a obedem, pak mezi odpoledni svacinou a veceri a pak minimalne 2× v noci. I kdyz mam pocit, ze opravdu v noci ji jen jendou jinak spis mam pocit, ze se chce proste „zklidnit“ a uspat. Proto mu kolikrat staci ten dudlik a chytit za rucicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
3.8.10 15:28

Jéé, já řeším úplně to stejné. Malá má sice 7 měsíců, ale už jsem také šíleně nevyspaná. Je mi ale líto přestat kojit. Budíme se po 2,5 hodinách. Ráno už ani nakojit moc nechce. Připadá mi, že spíš jí jde o kontakt. :think: :think:
První holčička byla spavec, ta spala od narození krásně, už z porodnice 8 hodin. Ale ta druhá, tak to je děs. :zed: :zed: Vždycky si říkám, že už to musí někdy skončit?! JO a taky papá málo přes den,ale často, cca po 2 hodinách. Já teda kojím ještě i přes den, takže minimálně 5-6× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
3.8.10 15:54

A nerostou jí zoubky? Oni se tím dost uklidnujou.U prvního dítka tohle všechno přešlo a začal spát celou noc,co jsem ho odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.8.10 18:19

Nedala bych jí v noci už nic, je to obvyklej zvyk kojených dětí. V 8 měsících by měla vydržet noc bez jídla. Bez řevu se to neobejde, tak se rozmysli, jestli ještě vydržíš nějakou dobu kojit, nebo jestli na noc odstavíš a vyspíš se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.8.10 11:44

Malej se mi taky budí v noci každou 1h-1,5h. Jsem z toho nešťastná, příkrmy mi přes den odmítá, chce pořád jen prso, už nevím co s ním.Občas do něj něco dostanu, ale ta noc to je hrůza. Koupila jsem mu i hami mlíčko s kaší, aby byl více nasycenej, ale probudí se za 2 hodiny a pak je to zase po hodině. Jdeme teď na 10 měsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co nám na to řekne paní doktorka. Uvažuju o ukončení kojení, ale je mi to taky líto. Ale on už je úplný závislák jen na tom, že může u toho prsu být a nesaje. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
13.8.10 08:16

Já měla úplně stejný problém, jaký popisuje zakladatelka. Než zkolabovat a prohlubovat si dlouhodobou únavu a podrážděnost, zavedla jsem UM. Se Sunarem na noc a v noci se vše o 100% zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65351
13.8.10 08:20

Tak my měli to samé…7-8 měsíc a najednou v noci kojení co 3 hodiny…
a pak se najednou na konci 9.měsíce sám odstavil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.8.10 23:05

ahoj

skoušeli jsem Sunar a proste ho do pusy neveme. došlo to až tam že když videla hrníček- lahev nikdy neměla-nechtela pít ani vodu.ted kojíme tak 2× za noc.víc nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová