Kojení a cvičení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2892
2.8.10 09:53

Kojení a cvičení??

ahoj holky..
Máte některá zkušenost s cvičením a kojením zároveň?? Jsem cca měsíc po porodu a zašla bych třeba na spinning, ale slyšela jsem, že pak jde kyselina mléčná do mléka a dětem mléko nechutná..je na tom něco pravdy? Potřebuju totiž začít něco dělat, tak kdybych vyrazila hned po kojení, tak by to nemuselo vadit né? Děkuji všem za rady a zkušenosti..a hezký den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
2.8.10 10:07

Ahoj :wink: ,
kamarádky chválí cvičení Pilates - zatím se k němu jaksi jen odhodlávám :oops:
Jinak - počti tady… třeba najdeš odpověď
 http://www.kojeni.net/databaze.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
2.8.10 10:08

Ahojky,

no nevím,řekla bych,že spinning není moc vhodný při kojení :think: já při kojení chodím na aqua aerobic a v pohodě,ale já už mám skoro ročandu,takže zase na mým mlíčku až tak závislá není…

Vím,jen že je třeba si hlídat tepovou frekvenci,ale kolik to je,to už jsem zapoměla :oops: a neměly by tě bolet svaly druhý den,prostě začít pozvolna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
2.8.10 13:52

Ahoj, chce to vyzkoušet, některým mimi to nevadí, jiný mlíčko odmítaj, že je „kyselý“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
2.8.10 21:23

Začla jsem chodit na pilates, ve 3 měsících malého. Mlíko v pohodě :wink: Spining bych ale radši vynechala i klasický aerobik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.8.10 01:26

No já mám ještě šestinedělí, ale už potřebuju něco začít dělat, tak nevim..asi budu teda cvičit doma na míči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.8.10 11:11

Já jsem začala 4 týdny po porodu zase běhat a kojím normálně. U prvního dítěte jsem 4-5 měsíců po porodu už normálně trénovala, takže i ten laktát se občas dostavil, a kojila jsem bez problémů. Ale je to asi individuální, některým dětem to prý vadí.
Jo a běhat chodím pokud možno co nejdřív po kojení. Ono se s nalitýma prsama špatně běhá :).
Taky záleží, jak moc jsi zvyklá cvičit. Chce to začít opatrně a zpočátku se moc nepřepínat a postupně přidávat zátěž.

Na spinningu jsem nikdy nebyla, takže nevím, jak moc se tam člověk dostane do laktátu. Být tebou, tak si jdu nejdřív párkrát lehce zajezdit na rotopedu, abys zjistila, co to s tebou udělá, a až pak bych vyrazila na spinning.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
3.8.10 13:11

Zacala jsem jezdit na rotopedu a slapat na ellipticalu jako pred tehu cca mesic po porodu, behem dalsich peti sesti tydnu jsem byla opet na plne zatezi a kojila jsem bez problemu 15 mesicu, ale je to indivindy, nekteremu mimi to vadi kvuli zmenene chuti mlicka, chce to vyzkouset… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.8.10 16:55

Agathko já jsem právě před porodem taky chodila běhat..každý den a ted bych právě už ráda něco začla dělat, abych se dostala tam, kde jsem byla před těhu..no asi to vyzkouším a uvidím..kdyžtak dám jednou odstříkané mléko nebo bude malej chvíli hladovej než mu to zase zachutná :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.8.10 18:21

Jak je to s kys.mléčnou nevím, ale slyšela jsem že přílišným (na momentální kondici matky)cvičením se do mléka vylučují toxiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.11.13 17:58

Ztráta mléka po cvičení

Holky máte tu některá zkušenost, že jste začly cvičit (vyloženě v posilovně, tedy jednotlivý části těla, žádný spinning, běh apod.) a že se mlíko ztratilo, nebo jedinej problém je ta kyselina…??

Chci začít chodit do posilky, ale nechci přijít o mlíko. A ještě blbá otázka, ale pokud jde „jen“ o tu kyselinu, existuje nějakej způsob, jak se jí zbavit, nebo po jaké době se vyplaví?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
17.11.13 18:29

@Krkael Já tedy nechodila vyloženě do posilovny, ale dvakrát týdně na lekce Fitmami - tam se jak běhalo atd., tak se i posilovaly jednotlivé partie.Byl to celkem zápřah a úspěšně kojím dosud, malé bude 9 m ;) Kdybych nečetla diskuzi, tak ani netuším, že se vyplavuje nějaká kyselina 8o Já si malou hned po cvíču ještě v parku vytáhla z kočárku a ona se bez problému napila, nezdálo se, že by jí mlíčko nechutnalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.11.13 18:34
@lenna1810 píše:
@Krkael Já tedy nechodila vyloženě do posilovny, ale dvakrát týdně na lekce Fitmami - tam se jak běhalo atd., tak se i posilovaly jednotlivé partie.Byl to celkem zápřah a úspěšně kojím dosud, malé bude 9 m ;) Kdybych nečetla diskuzi, tak ani netuším, že se vyplavuje nějaká kyselina 8o Já si malou hned po cvíču ještě v parku vytáhla z kočárku a ona se bez problému napila, nezdálo se, že by jí mlíčko nechutnalo :D
:kytka:

Příspěvek upraven 09.02.14 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.11.13 20:29

Ahoj,
ja jsem zacala po sestinedeli- každý den doma 30 DAY SHRED s Jill a párkrát tydne trenink kickboxu a mala pila mlicko stejne dobře jako předtím, po tech trénincích nekdy mozna i vic, tak to zkus, když zacnes zlehka, tak myslim nic nezkazíš :-) hodne stesti!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
17.11.13 20:44

Já se dočetla, že při kojení není dobré airobní cvičení a vhodnější je právě posilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová