Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všem,
prosím opět o radu. Při poslední návštěvě nám náš Mudr. řekl, že už můžeme přejít na pokračovací mléko (u nás to bude Nutrilon HA 2). Tak jsem mléko pěkně nakoupila, ale teď nevím jestli se třeba má přecházet postupně nebo se může hned 100% to nové.
Moc díky za Vaše zkušenosti.
P.S. Zapomněla jsem dodat, že budeme přecházet z 1 na 2
Tak ja bych dobrala tu 1 teda jestli ti zbyla a pak muzez hned prejit na 2.
Já přecházela postupně, i když asi rychle postupně
- první den 2 v noci, druhý den v noci, ráno a večer, třetí den vše.
Dokonce vím, že některé maminky míchaly, jakože dávaly třeba tři odměrky 1, dvě odměrky 2 a druhý den tři odměrky 2, dvě 1, a tak taky postupně nahradily.
Ale myslím, že je to asi jedno a pokud je to stejné mlíčko, jakože Nutrilon HA1 - 2, tak to nahraď hned.
Ahoj , mě tedy dr. doporučila dát první den přechodu 1 dávku , druhý dvě dávky a přejít postupně. …Ale na trojku jsme pak už přešli najednou - dvojka prostě došla ![]()
Malá měla už po 1 hlad takže jsme přecházeli na 2 dřív než v 6 měsících a to hned. A bylo to bez problémů. ![]()
Ahoj, chci se zeptat jak přejít na pokračovací mléko jiné značky? Teď máme Nutrilon 1. U Dr. jsem se ptala jestli máme přejít na Nutrilon 2 nebo máme zkusit nějaké jiné - prý můžeme zkusit jiné a že si maminky chválí Bebu. A dostali jsme i 2 vzorky, tj. 2 porce. A mně až doma napadlo, jak se tedy na pokračovací mléko přechází
myslela jsem že postupně ne naráz. To bych jako mezi nutrilonem zkusila dvě porce Beby jestli jí to bude chutnat a jinak zase dala Nutrilon 1?
Jinak já jsem přemýšlela spíš nad Kendamil, podle složení jsem myslela že bude lepší, ale nevím ![]()
A Nutrilon vám nějak nevyhovuje? Jestli to dceři sedí tak já osobně bych značku neměnila. My jsme si hodně užili s bolením břicha a zácpou než jsme našli UM co dceři sedí. Jinak já bych to určitě nemíchala. Prostě až ti dojde balení dala bych č. 2 případně tedy jinou značku, ale myslim, že ze 2 porcí stejně nepoznáš jestli sedí. To až tak po týdnu.
@zuza92 píše:
A Nutrilon vám nějak nevyhovuje? Jestli to dceři sedí tak já osobně bych značku neměnila. My jsme si hodně užili s bolením břicha a zácpou než jsme našli UM co dceři sedí. Jinak já bych to určitě nemíchala. Prostě až ti dojde balení dala bych č. 2 případně tedy jinou značku, ale myslim, že ze 2 porcí stejně nepoznáš jestli sedí. To až tak po týdnu.
No právě že s nutrilonem nemá úplně dobré zažívání - bolení bříška, stolice po 3 dnech, občas průjem. Už jsem uvažovala o změně dřív ale bojím se abych ji to ještě víc nerozhodila než bych našla vyhovující. Tak bych to zkusila teď při přechodu na pokračovací
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jak přejít na pokračovací mléko jiné značky? Teď máme Nutrilon 1. U Dr. jsem se ptala jestli máme přejít na Nutrilon 2 nebo máme zkusit nějaké jiné - prý můžeme zkusit jiné a že si maminky chválí Bebu. A dostali jsme i 2 vzorky, tj. 2 porce. A mně až doma napadlo, jak se tedy na pokračovací mléko přecházímyslela jsem že postupně ne naráz. To bych jako mezi nutrilonem zkusila dvě porce Beby jestli jí to bude chutnat a jinak zase dala Nutrilon 1?
Jinak já jsem přemýšlela spíš nad Kendamil, podle složení jsem myslela že bude lepší, ale nevím
Nám doktorka doporučovala dobrat 1 a rovnou 2. Zkoušela jsem tenkrát měnit i značku. Měli jsme Hipp 1. Dospotřebovali jsme a zkusila jsem jednou nakrmit nutrilonem 2. To malý vůbec nechtěl pít, dvakrát cucnul a plival. Pak jsem měla v záloze ještě Hami, to pil v pohodě. Ale když jsem viděla, jak to oproti Hippu pění, bylo mi hned jasné, že to nepůjde. Už po druhé dávce ho trápilo bříško - měl s tím hooodně velké problémy. Takže jsem přestala experimentovat a koupila nakonec Hipp 2 a na tom zůstal.