Sledujete při kojení čas?

8444
31.7.10 15:01

Sledujete při kojení čas?

Ahoj, chci se na tohle jen optat, protože já to dělám, abych měla trochu přehled, jestli je už dost napitá. Někdy se totiž pouští, ale je to po třeba 3-4 minutách, a to vim, že si ještě dá…a když se pouští po 5min, to už vím, že už je napitá. Jen si říkám, jestli se na to sledování nemam vyprdnout.
A další věc: od začátku jsem si psala do sešitu, v kolik malá pila, pak i příkrmy a tak…prostě abych měla přehled, kdy asi zas bude jíst…jeden čas (prvních 6 měsíců)to bylo dost chaotický, no asi to znáte, ale postupně, s příkrmama, se to dost ustálilao a já to píšu spíš jen ze setrvačnosti. Dělá nebo dělala to některá z vás? Nejsem divná? :think:

Příspěvek upraven 31.07.10 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
31.7.10 15:14

Ahoj divná určitě nejsi.Kamarádka,co se mnou byla v porodnici si píše pomalu všechno i snad stolici.Já kdybych měla vytrvalost,tak bych si to psala taky.Mě se to líbí.Alespoň můžeš potom svím dětem ukázat,jak jedly a nemusíš marně vzpomínat a děti to určitě taky potěší.Mě by to potěšilo.Pokud už to psát nechceš,tak nemusíš.4as trochu sleduju,ale,že bych si to stopovala třeba na stopkách to ne.Jen přiměřeně sleduju.U kojení si myslím není tak důležité to sledovat.Pokud je dítě malé nebo neprospívá,tak je dobré to sledovat,ale jinak nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
31.7.10 15:16

Dělala jsem to asi první tři měsíce(to psaní do sešitku v kolik hodin pil)-dávala jsem UM po třech hodinách no a protože jsem ho nechtěla budit a někdy čas krmení trochu zaspal a taky v noci a ráno vstával jinak tak se ty časy měnily.Proto jsem to psala,jejikož jsem pak už nevěděla v kolik naposled pil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
31.7.10 15:23

Já jsem si psala časy kojení jen když Adámek ze začátku moc neprospíval. Ale bylo všechno to složité, starat se o miminko pro mě úplně nová situace, navíc jsem měla po porodu problémy se sebou. Takže ty zápisy podle toho vypadaly :oops: :oops:

No a pak jsem to psala ještě jednou kvůli četnosti stoličky. A tím to u mě haslo, nejsem vytrvalá.
Někdy se ty záznamy opravdu hodí. Třeba když zlobil s kojením v noci a tak…
A dobu kojení jsem sledovala jen při bojkotu, (on trval ale skoro tři měsíce :mrgreen: ), to když vydržel u prsa 7 minut, byla jsem šťastná a věděla, že se pořádně nabaštil.
Jinak to fakt nekontroluju :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.7.10 15:38

Čas sleduju ze stejného důvodu jako ty (teda teď už tolik ne) a u první dcery jsem si zapisovala kojení celkem dlouho. U druhé vůbec ne, protože od návratu z porodnice byla přesná jak hodinky (pila po 3h), takže se dalo i spočítat, ze kterého jí mám dát (pamatovala jsem si především ranní polohu v posteli). Zato teď.. (taky je přesná jak hodinky, ale ten interval je mnooohem kratší :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.7.10 15:42

U tak velkého miminka jsem to už nesledovala, ale ze začátku jo - abych věděla, jak dlouho pije. Pak jak jsme se zaběhli a poznala jsem, kdy pije a kdy jenom dudlá, tak už ani ne - Samík nebyl a není z těch, co by se ošidili o jídlo :lol:

Kojení jsem nezapisovala, ale sledovala a pamatovala si to - že naposledy pil třeba kolem 8:00. Někteří lidi se na mě trochu dívali, že ho omezuju v kojení, ale bylo to spíš pro mě - když se rozeřval po 3 hodinách od kojení, bylo jasné, že je to hlady. Když to bylo hoďku po, tak jsem první zkusila jiné věci a pak teprve dávala pít (bo když se přepil, tak pak hrozně blil :roll: )

Upřímně mi to v tomto věku už přijde zbytečné, ale pokud to to dodává jakoukoli jistotu a přehled, tak je to v pořádku a dělala bych si to po svém dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
31.7.10 15:46

Ahoj, jak píšou holky, u straší dcery jsem nezapisovala nic, protože jsem věděla, že se kojí 20 minut a má dost a prospívala výborně. MLadší měla kombinaci MM a UM a moc neprospívala, takže tam jsem zapisovala každej ml. a pořád vážila, asi do cca 3 měsíců, pak zůstala jen na MM a už její strava byla pravidelná. A rozhodně nejsi divná

• Citovat
  • Upravit
31.7.10 16:15

Taky jsem sledovala čas i zapisovala v kolik pila..asi do 4 měsíců :palec: pak jsme začali s UM…teď už je i na příkrmech a jen na UM tak už nepíšu a čas hlídat nemusim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
31.7.10 16:32

Priblizne ve 2m jsem se odnaucila koukat n cas, jinak bych to v psychuckem zdravi neprezila. Citila jsem se pak mnoihem volnejsi. Ale u Matesa to bylo tak, ze pokud se uz pustil, tak se nepricucnul ani omylem, takze tuto starost jsem mela vyresenou.
Jeden cas jsem si prehazovala prstynek, abych vedela, z ktereho prsa pil, ale to byla veskera evidence, kterou jsem byla ochotna provozovat.

S prikrmy se to zpravidelnilo, takze jsem zhruba tusila, kdy mam ocekavat dalsi kojeni a mohla jsem si treba jizdu autem a jine cinnosti, pri kterych se kojit neda, naplanovat nejak rozumne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
31.7.10 19:26
Angua píše:
Kojení jsem nezapisovala, ale sledovala a pamatovala si to - že naposledy pil třeba kolem 8:00. Někteří lidi se na mě trochu dívali, že ho omezuju v kojení, ale bylo to spíš pro mě - když se rozeřval po 3 hodinách od kojení, bylo jasné, že je to hlady. Když to bylo hoďku po, tak jsem první zkusila jiné věci a pak teprve dávala pít (bo když se přepil, tak pak hrozně blil :roll: )

Úplně stejně. Spíš pro mou orientaci. Podle pláče jsem nepoznala, jestli je to hlad. Nezapisovala jsem, ale pamatovala.

Příspěvek upraven 31.07.10 v 20:44

• Citovat
  • Upravit
1027
31.7.10 20:01

já jí to stopovala ve 4. a 5. měsíci,hodně nám zvracela,protože se přepila mlíka vydržela bumbat i půl hodiny v kuse a pak blila jak alík,takže jsem krmila častěji ale vždy jen 10 minut po 10minutách jsem jí kozu prostě vzala a bylo to, poradila nám to doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
31.7.10 20:51

Super, takže divná nejsem, jsem vytrvalá! :palec: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
31.7.10 21:38

Chi, to jsme divné obě, já to dělám doteď… kojila jsem od začátku s dokrmem, a kojila jsem pokaždé čtvrt hodiny jedno prso, čtvrt hodiny druhé prso a dokrmit, pak asi po dvou měsících deset minut, deset minut a dokrmit.
Od začátku jsme si psala do papírů čas a počůrané plínky. Někdy jsem připsala, i co se stalo, třeba první přetočení, první mrkvička, první zub, takže vlastně takový deníček :-)
Teďka máme sice přes osm měsíců, ale papíry mi nějak zůstaly. On totiž vůbec nepije mlíko, takže teďka si zapisuju, kolik vypije přes den čaje a pořád ty plínky, bojím se, aby měl dostatek tekutin. Tak nějak se nám to ustálilo a snažím se to množství dodržet, takže potřebuju přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
31.7.10 21:51

já sleduju, když mám čas a hodiny před sebou :mrgreen: často u toho krmím i druhé dítko, tak nějak není prostor,
ale je tady někdo, kdo kojí i půl hodiny a více? malého začínám občas dokrmovat, protože ty časy, kdy se napil za 10-15min jsou bohužel pryč, asi už má bohužel málo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.8.10 01:29

Nepíšu, nesleduju, i když hrubý pojem, kdy dítko jedlo, samozřejmě mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová