Po kojení odstříkávat?

1964
29.7.10 13:11

Po kojení odstříkávat?

ahojky holky,
chci se zeptat v takovejch těch brožůrkách o kojení píšou(co jsme dostali v porodnici),pokud miminko nevypije prso úplně do prázdna tak zbylé mlíko odstříkat,protože když tam zůstane může se tvorba mléka snížit a nebo úplně zastavit.

Malej se narodil 12.7,přes den pije po 2-3 hod,v noci tak po 4,prospívá dobře…pordní váha byla 3350g,při propuštění 3290g a těd 26.7,3500g.
Dobu pití nechávám na něm,někdy pije 10-15min,někdy 30min.Ale je pravda že prso do prázna nevypil nikdy,vždycky tam jěště je,je lepší to odstříkat?Poradí mi někdo?

Nerada bych přišla o mléko. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65393
29.7.10 13:12

Ahojík…já teda nikdy neodstříkávala…
kojila jsem tehdá asi jako ty..3-4 hodiny,malej hezky papkal,prsa v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.7.10 13:15

Mně ani jedna holka nikdy nevypila celé prso (natož třeba obě). Jednu dobu jsem teď s Marunkou měla trošku problém s přibýváním a zdálo se mi, že mám málo mlíčka (ale vždycky šlo ještě něco odstříkat, spíš se mi zdálo, že se Marušce nechce tolik tahat, tak míň pila), tak to jsem odstříkávala, ale jinak ne. Nemyslím si, že je to nutné. Pokud hezky přibývá, tebe nebolí nalitá prsa, tak bych neodstříkávala. Kdyby se ti zdálo, že mlíčko ubývá, tak můžeš pak začít. Já si teda pro jistotu udělala trošku zásoby MM v mrazáku, ale třeba u Anežky jsem ho pak dávala do kaše, protože z lahvičky mi ho nepila. Marunka dřív jo, ale teď už zase lahev odmítá (i s MM), takže vidím, že ty zásoby zase padnou až na kašičky :D .

Já bych spíš řekla, že pokud bys odstříkala až „do dna“, tak by se ti pak spíš tvořilo mlíčka čímdál víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
29.7.10 13:17

Taky neodstříkávám a mám to s kojením zhruba podobné jako ty. Asi druhý týden jsem sice odstříkávala, ale efekt to mělo takový, že mi natekla a zvrdla prsa, tak jsem se na to vykašlala a nechala „práci“ na mimču a od té doby mám klid a nedostatkem mlíka rozhodně netrpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.7.10 13:18

Nikdy jsem neodstříkávala, ale teď musím, mladý pán si naporoučel a teď přes den nechce tolik, takže se mi udělaly boule. :-( Takže jen do úlevy, ale ne do „dna“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
29.7.10 13:18
Teerosek píše: …pokud miminko nevypije prso úplně do prázdna tak zbylé mlíko odstříkat,protože když tam zůstane může se tvorba mléka snížit a nebo úplně zastavit.

Ahoj, to je zajimave, to jsem teda neslysela :nevim: ani necetla (a to jsem brozury cetla :wink: ).
Neni to spis myslene, ze kdyz se ti nalijou prsa a miminko vypije malo (ze treba usne nebo nechce), tak si mas odstrikat „do ulevy“, aby ti tam nezatvrdlo mleko a nebolely te prsa??
Me ani jeden teda nikdy na zacatku prso „do prazdna“ nevypil, porad byly nality..

Na zacatku jsem odstrikavala (v porodnici) fakt do ulevy, aby me nebolela prsa a nemela jsem tam boule, kdyz malo vypili.
Doma jsem to obcas odstrikavala rucne po teple sprse (i kdyz teda strikalo to samo..) no a casem se to upravilo, jak si prsa zvykla, kolik toho malej vypije..
To spis do prazdna to mivam az ted, visici pytlik :oops: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.7.10 13:19

Podle mě to úplně do dna vypít nejde. Odstříkává se po kojení jen tehdy, pokud máš nepříjemně nalitá prsa i po kojení, popřípadě, pokud máš nějakou zatvrdlinu, či zánět, nebo pokud chceš zvýšit tvorbu mléka. Jinak to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
29.7.10 13:28

Děkuji…no mě to taky přišlo divný,ale chtěla jsem to prokonzultovat,víc hlav víc ví :huban:
Já si taky odstříkám občas jen pro úlevu,akorád že odsávačkou mi to skoro vůbec nejde a rukou to bolí.
Ale nechám to na miminku,tak uvidíme jak to půjde.Příští týden jdem na kontrolu tak uvidíme jestli zase přibíráme,ale jelikož nepláče hlady doufám,že má dost.Kdyby byl hladový určitě mi plakal Radoušek můj. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.7.10 14:12

Mě se lépe odstříkává rukou, je to pro mě rychlejší a hlavně cílenější v případě nějaké té ztvrdliny, se můžu zaměřit na určité místo.
Nebolí to, pokud si prso předem pořádně promasíruješ a nahřeješ. A samozřejmě pokud to děláš správnou technikou a nedrtíš si bradavku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.7.10 15:16

Ahoj,ja teda ze zactaku,to je v sestinedeli,odstrikala po kazdem kojeni.Za prve se ti zvysi tvorba mleka a za druhe ten zbytek ti tam muze zatvrdnout a zpusobit ti zanet.Ja ho teda nakonec dostala i tak :lol: .Ale v porodnici mi rikali,ikdybych mela odstrikat jen malou lzicku,tak at odstrikam.Po sestinedeli se uz vse upravilo a co se vytvorilo to mala vypila…Takze tot muj nazor.
Jinak gratuluji k mimiskovi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna