Stolice u částečného kojení a sunar

1666
2.8.10 07:10

Stolice u částečného kojení a sunar

Ahoj, včera jsme začali dokrmovat sunarem a to cca půl na půl..Je nám 10 týdnů.Do teď byla stolička spíše vodová,žlutá.Od včera je hustější, ale s takovýma žmolkama,cuckama nebo jak to nazvat, ale pořád je žlutá.Je to ok?A jaké zkušenosti máte se sunarem?Trpíme na prdíky, ale nebrečí u nich jen někdy kňourá..Jenom dost tlačí.V noci dělá při nich zvuky,ale většinou u toho spí.Kakáme pomocí teploměru,pak se většinou dokaká při jídle sám.Používáme kapičky a cvičíme.Nemůže nám to ten sunar zhoršit?Zatím jsme nic jiného nezkoušeli, tenhle mu chutnal hned.Díky za odpovědi:)A ještě jedna otázečka, měla bych teď začít přidávat i čajík?Říká se že není třeba u plně kojených ,ale když už dokrmujeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
2.8.10 07:31

Ahoj, před rokem a něco jsem byla ve stejné situaci. Měla jsem zhruba stejně staré mimčo, taky jsem začala dokrmovat sunarem. Malý do té doby kakal bez problémů, žádné prdíky.

Po pár dnech na sunaru se ale ucpal tak, že kakal bobečky s velkou námahou. Zatnul pěstičky a tlačil, hodně dlouho a vylezl z něj jeden bobeček. Teploměr jsme tedy nezkoušeli, protože mě to ani nenapadlo. Ale dej si pozor, mělo by se pomáhat jen občas při potížích, ne pořád. Aby sis ho na to nenavykla.

Byli jsme u dr a ten nám poradil změnu UM, prý už slyšel od spousty maminek, že sunar je hutnější a některá miminka ucpává. Tehdy jsem tedy byla moc aktivní a koupili jsme Nutrilon Comfort a po pár dnech přešli na normální Nutrilon. Doktor mi potom říkal, že ten comfort nebyl vůbec třeba, ale to už je fuk :nevim: Nutrilon mu sedl líp, kakání se mu upravilo.

Takže tak to bylo u nás. Poradila bych se prvně s dr., ono u těch maličkých dětí by se neměla střídat značka UM často. Být tebou bych ještě chvíli počkala, jestli si tělo na UM zvykne, pomáhala bych teploměrem minimálně. Na čaj jsem se u dr ptala a prý není třeba ani u dětí krmených UM, dávala jsem ho až s příkrmy.

• Citovat
  • Upravit
17180
2.8.10 08:45

My jsme dokrmovali nutrilonem od začátku a nikdy nebyl se zácpou problém. Já jsem tedy trošku vody nebo čaje dávala, ale bylo léto a vedra tak jsem chtěla aby měla tekutiny, trošku si cucla. A dle mě tím nic nezkazíš. I když to není potřeba.

O tom, že Sunar zacpává jsem už taky slyšela. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
2.8.10 09:43

Ahojky! My začali dokrmovat ve 4 týdnech - máme Hami 1. Taky měla malá takovéhle žmolky, ale v tekuté stoličce. Dr to viděla na kontrole a říkala, že je to prdíkama. Ale taky jsem slyšela o Sunaru, že těti betoní. Prý je moc chutný, ale tohle mě odradilo. Zku se poradit s dr. Jo a já čaj začala dávat se začátkem UM a i prdíky nám zmizeli. Ale to je na každým :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
3.8.10 17:45

Ahoj Holky,
super diskuze…mam chlapečka 4.týdny a bohužel musím dokrmovat…Přes noc kojím a přes den mu dávám sunar pro novorozence a ve stolici je opravdu rozdil…ta z rána je pěkně tekutá a ta odpledne je opravdu taková hustá s těma žmolkama. S tím tlačením to máme stejně…občas mě v noci vzbudí,nepláče,ale tlačí…prdět mu jde,ale občas u toho ječí a většinou se vykaká, když zrovna saje nebo když cumlá dudu…ani by mě nenapadlo,že bych mu mohla dát jinou značku…jinak čajík nedostává…prý není potřeba…jen mi paní doktorka řekla, že stačí ve velkém vedru mu dát cucnout vodičky kojenecké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
18.2.15 22:44

Holky, mam asi 8tydnu starou holcicku. Kojim 6× denne + dokrm tak z 1/3, dohromady 100ml a mala mi prestala kakat. Jenom prdi.
Po zavedeni dokrmu tak tyden kakala nekolikrat denne. A ted bez pomoci nekolik dni nic :( kdyz pomuzu, tak ma stolici hodne hustou, jako taveny syr. :nevim:
Barva je v poradku.¨

Nevite, co s tim? UM mame od babylove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.2.15 23:13

Ahoj mam mimi plne ns nutrilonu a ma ve stolici takove hrudky spis cucky mleka je to normalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.2.15 23:15

Jak dlouho to Um má?
Někdy pár dní trvá, než si to tzv. „sedne“.. Pokud by se to do 14 dní neupravilo, zkusila bych jiné mléko:)
Jinak ten stav je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.2.15 23:19

No nutrilon mame asi mesic.. A jeste bych se chtels zeptat jaky je rozdil mezi nutrilonem pronutra a profutura… U nas v malomestske lekarne mi tvrdily ze je to jen nova krabice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.2.15 06:32
@kacka024 píše:
No nutrilon mame asi mesic.. A jeste bych se chtels zeptat jaky je rozdil mezi nutrilonem pronutra a profutura… U nas v malomestske lekarne mi tvrdily ze je to jen nova krabice

No, Prunutra je nová krabice, dřív to na Nutrilonu nebylo. Profutura je něco jakože „lepšího“, má to co dělat s „nutričním programováním“, že dítě bude lépe vybavené do budoucna, že bude mít výživu v rovnováze, viz http://www.nutriklub.cz/…v-ranem-veku

Také je Profutura o dost dražší - na netu je 6-ti balení Nutrilon Pronutra za cca 1850,–a Profutura za cca 2500,–, což při té spotřebě není zanedbatelný rozdíl. Kdybych to řešila teď, tak bych asi kupovala to jakože lepší, ale nevím, jestli je to dražší adekvátně kvalitnější.

My jsme od začátku dokromovali Nutrilonem Comfort, jestli je to takový ten sytější, pak jsme přešli na normální Nutrilon 2 a jedeme v Nutrilonu do dneška, neochuceném - malá má 2,5 roku a stále jí moc chutná :-) I kaše kupuju převážně Nutrilon, i ty jsou teď Pronutra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
21.2.15 14:27

Ahoj mamky, chtěla bych se zeptat, když vám obyčejný Sunar zabetonoval dítka, pomohlo některé přejít na Sunar premium?? Nebo to bylo furt stejný?
My dokrmujeme mesíc pouze flaškou sunaru na noc a i tak je to bída (malému budou 2 měsíce).. od tý doby co má sunar tak nekaká sám skoro vůbec..tak jsem zkusila Nutrilon comfort ale ten nechce protože je i na mě dost hořkej oproti sunaru.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová