Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky,jsem tu nováček ale mám malou radu.Mám synka 7 1/2 měsíce a už mu taky nestačilo kojení na noc.Tak jsem mu začala dávat kaši na dobrou noc cca okolo 19 hod,pak si dá po koupeli trošku mlíčka a vydrží spát až do rána.
Taky jsem se před tím vyspala tak 2 hod a už se zase budil a ani čaj nepomohl.Tak to zkus.
děkuji za radu. přečetla jsem to ted ale skusili jsme to včera a spala do 4 do rána v kuse. uvidíme co dnes.díky. ![]()
tak to mě nefunguje ani to
kaši do něj musim vyloženě nacpat, mlíčko to jo, to si dá. Pak spí 4 hodinky a pak je to zase kolotoč
na prohlídce mi paní doktorka řekla, že mám kojit dál ale dávat odpoledne hlavně polívky. Tak jsem zvědavá, protože ty on taky nechce ani když mu dám jen vývar… holt se s nim budu muset prát aby vůbec něco snědl a ty noci holt překousnout. ![]()
Ahoj, taky jsme si prošli celonočním buzením díky hladu
Ségra mi doporučila Bebu Dobrou noc, protože má speciální sytící recepturu. Ptala jsem se také Mudry a ta mi Bebu Dobrou noc schválila. Hladík nás přestal trápit a pěkně jsme se vyspali
Pak jsem ji začala střídat s kaší od Nestlé (Moje první kaše) a pak pozvolna dávala už jen kašičky ![]()
Tak u nás nefunguje nic. Dávám jí na noc kaše, ale efekt je nulový. Pořád se mi budí po 2-4 hodinách.Nechce pít z flašky ani jinak mi UM nesní. Tak se snažím do ní cpát co nejvíce jídla přes den, ale zatím nic nezabírá. ![]()
Synovi je 8 měsíců, do 6m byl plně kojený, pak jsme zavedli příkrmy, v této chvíli kojím ráno v 6, pak v 8, a potom večer ve 20 hod a mezitím už baští příkrmy. Takhle už to funguje asi 3 týdny úplně v pohodě. Začala jsem tak polehoučku přemýšlet o odstavení - ikdyž kojení mi nevadí, jsou to krásné chvilky a myslím že mi to bude moc líto. Ale syn začal v posledních dnech nějak vyžadovat kojení častěji, asi 3× denně se na mě začne sápat a být neklidný a evidentně chce prso, flaškou ani ničím jiným ho neoblbnu, takže někdy ho rozptýlím, a někdy ho holt musím nakojit. Stalo se vám to taky? Co byste mi poradily? Kojit jak chce on?
Nám bude 11.8.2012 - 9.měsíců a kojím stejně jako ty… ráno při probuzení… a třeba i přes den když dcera „má chuť“… a večer k véče a v noci když je potřeba. Jinak přes den už taky papá normálně.
Co bych za to dala, můj syn chce kojení zase jen v noci, přes den ráno ani večer nechce, jenže odmítá i UM.. ale když má mít 500ml mléka deně tak na to jen s nočním kojením nedosáhneme.. já bych chtěla kojit min. do roka dle potřeb dítěte.. ale bohužel ![]()
@marmelada78 Mohou mu růst zuby nebo něco podobného… malý taky chtěl častěji, když mu nebylo úplně dobře.
@j.a.n.i1 píše:
@marmelada78 Mohou mu růst zuby nebo něco podobného… malý taky chtěl častěji, když mu nebylo úplně dobře.
Nám ted vyrostli dva nahoře a půlka jednoho dole, a utěšovalo jí jen kojení a podle mě jí to méně bolelo, akorát já mám fialové prso ![]()
Syn měl podobné období v osmi měsísích. Krásně papal příkrmy, o prso už moc zájem neměl, jen v noci a najednou se něco zlomilo a neustále se na mě sápal, tahal za triko a chtěl kojit. Nevím, čím to bylo. Kojila jsem ho, jak si řekl. Asi za tři týdny to přešlo. Kojím doted (přes 11m), většinou 2-3× denně. Už o prso moc zájem nemá, nechávám tomu volný průběh.
Já bych ještě kojila ať ti pak není líto, žes přestala tak najednou. Třeba mu rostou zoubky, nebo má jen období kdy chce být víc u mámy. Já bych kojila dál, určitě ho to zase přejde, ale záleží na tom, jak se cítíš ty. Pokud už nechceš tak se na to vykašli
, halvně ať jsi v pohodě ty. My máme 7 a půl měs. teď taky kojím vnoci i 5 krát, ale nevadí mi to myslím, že to přejde jako každé období a jsem ráda za to, že můžu kojit.
No comment… kojim, jak chce on, tedy - malej je nejedlik, ale dohani to mlikem. Jsou mu 10 mes. a kojim 5-6× denne a 1× v noci
Pres den sni jen trochu kase, trochu presnidavek ovocne a zelenonove a vecer trochu kase (trochu = cca 80ml/g). Nepije z niceho jineho, nez z prsu (nejde mu to ani z lahve, ani z hrnecku) a to to zkousime uz od 7. mesice
Takze nejake odstavovani je v nedohlednu. Myslela jsem, ze budu kojit tak do 1.5 roku veku ditete, ale treba jen 2-3× denne a ne behat porad s cecikem ![]()